چهار پنجم این مسجد فروخته شد



نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغان برخی از آنها مانند مسجد شاهزاده خانم یا مشیرالسلطنه از نظر معماری و موقعیت اجتماعی شهرت و اعتبار بیشتری دارند و برخی دیگر داستان هایی برای خواندن و شنیدن از چگونگی و چرایی ساخت آنها دارند.

مسجد حضرت رقیه

همشهری نوشت: در دل محله قدیمی سنگلج، مسجدی ساده و باصفا در میان کوچه پس کوچه های تنگ و شلوغ بازار قرار دارد که حضورش یادآور اهالی و کسبه این محله کربلا و اتفاقات تلخی است. فرزند 3 ساله شهدا. در راه است فضای مسجد حضرت رقیه (س) 40 متر مربع است و سوداگران و بازاریان با شنیدن صدای اذان به مسجد حضرت رقیه می روند. حسین غفاری، متولی این مسجد و از اهالی قدیمی محل، وجیحه الملوکی را بانی مسجد حضرت رقیه (س) می داند و می گوید: در وقف نامه سازمان اوقاف آمده است که وجیحه. الملوکی 200 متر از اموال خود را برای ساخت مسجد وقف کرد».

غفاری می افزاید: این مسجد در سال 1315 به عنوان نمازخانه ساخته شده است، اما تابلویی که در جلوی مسجد نصب شده است، تاریخ ثبت آن را در سال 1327 نشان می دهد و در واقع صاحب این مکان وجیهه الملوکی بوده که 3000 متر داشته است. از زمین و ملک در این منطقه و در جنوب خیابان 15 خرداد در وصیت نامه خود نوشته است که 200 متر از 3000 متر آن به عنوان مسجد ساخته شود، اما متأسفانه از این 200 متر مربع تنها 40 متر مربع فضا ساخته شده است. برای مسجد اختصاص داده می شود و 160 متر دیگر به صورت خانه ساخته می شود و می فروشند.

مسجد و مدرسه فیلسوف الدوله

مسجد و مدرسه فیلسوف الدوله در محله چلمیدان قرار دارد و از پسوند نام این مسجد می توان به تاریخ و هویت تاریخی آن در دوران قاجار پی برد. مسجد و مدرسه فیلسوف الدوله توسط میرزا کاظم فیلسوف الدوله ساخته شده است. وی که از پزشکان مشهور دوران ناصرالدین شاه بود در سال 1283 چشم از جهان فرو بست، اما یادگارش همچنان در خیابان مصطفی خمینی جنب امامزاده سید اسماعیل (ع) قرار دارد.

این بنا وقفی بوده و با دوازده حجره و دو ایوان برای تحصیل طلاب در نظر گرفته شده است. جلوی این حجره ها ورودی شبستانی ستون دار قرار دارد که برای اقامه نماز جماعت از آن استفاده می شد. همچنین دو مناره در دو طرف ورودی بنا وجود دارد که برخی معتقدند در زمان ساخت و ساز ناتمام مانده است.



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7217

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *