چه چالش هایی در برابر فقه موجود وجود دارد؟



نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغان، چهار نوع مواجهه با چالش های فقهی موجود وجود دارد:

اولین برخورد: قرار گرفتن در معرض سنتی است. برخی از فقها با بیان اینکه حکم خداوند قابل تغییر نیست و عقل ما منشأ احکام را نمی یابد، هیچ تلاشی برای پاسخ به این سؤالات نمی کنند.

برخورد دوم: رویکرد تبیین احکام دینی است. مثلاً استاد جوادی آملی درباره سن بلوغ دختران می نویسد: زیرا زنان در ماه چند روز طهارت ندارند و مجموع این ایام تا سن بلوغ دختران حدود شش سال است; بنابراین دختران شش سال زودتر از پسران به بلوغ می رسند.

برخورد سوم: این یک برخورد فکری است که عموماً مسلمانان با سواد غیر فرقه ای این گونه برخوردها را با چالش های فقهی دارند. مثلاً در فهم متون دینی، روح محتوا را در نظر می گیرند.

برخورد چهارم: یا تقابل اندیشه جدید دینی است; این تقابل از همان سبک و سیاق اجتهاد و استنباط پیروی می کند، اما رجوع به قرائن و بررسی آنها را در هر مسئله ای ضروری می داند; به عنوان مثال، در مورد سن بلوغ دختران، از آنجایی که در شواهد مربوط به آن، از دختر نه ساله به عنوان زن یاد شده است، می توان نتیجه گرفت که ممکن است یک دختر نه ساله در آن زمان به حدی از کمال رسید که مرسوم است که از او به عنوان زن یاد کنند. اما چون امروزه این اصطلاح وجود ندارد، نمی توان برای سن بلوغ دختر نیز همین حکم را صادر کرد.



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7278

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *