چگونه صحابی پیامبر شویم؟/ توصیه آیت الله قاضی به علامه طباطبایی



نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغان، برخی از سوره های قرآن را به مناسبت نامگذاری کرده اند و برای خواندن آن فضیلت هایی ذکر شده است.

امام باقر (علیه السلام) می فرماید: هر کس قبل از خواب تمام نمازها را بخواند نمی میرد تا خالق را بشناسد و اگر بمیرد نزد محمد النبی (صلی الله علیه و آله و سلم) خواهد بود.

هر کس قبل از خواب مسبحات را بخواند تا امام زمان (علیه السلام) را بفهمد از دنیا نمی رود و اگر بمیرد در کنار اوست. پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم). .

«مصابرات» اسم فاعل فاعل «سبح» است و «سبح» در لغت به معنای حمد، ستایش، تقدیس، پاک و زیباست. تسبیح سوره های قرآن که با تسبیح خداوند متعال آغاز می شود. هفت سوره اسراء، حدید، حشر، صف، جمعه، تغابن و عالی سوره هایی هستند که با یکی از مشتقات کلمه صباح آغاز می شوند. البته در مورد اینکه آیا دعاها شامل همه این سوره ها می شود یا خیر اختلاف است.

در اینکه سوره ها، سوره های نماز هستند، تفاوت هایی وجود دارد. اقوال مختلف در این مورد چنین است:

هفت سوره

اسراء، حدید، حشر، صف، جمعه، تغبان، علا;

کسانی که این نظر را دارند همه سوره هایی را که با یکی از مشتقات ریشه (سبح) شروع می شود به جز سوره های نماز در نظر می گیرند.

شش سوره

حدید، حشر، صف، جمعه، تغبان، علا;

مرحوم آیت الله سید علی آقای قاضی

مرحوم آیت الله سید علی آقا قاضی به روایت علامه سید محمد حسین طباطبایی صاحب المیزان، شاگردان خود را به خواندن نمازهای مستقر در هر شب توصیه می کردند. و علامه طباطبایی می فرماید ما به ایشان عرض کردیم که در اخبار صلوات خمس، سوره علاء در آن نیست، ولی با وجود این، خیلی اصرار داشتند که نماز خوانده شود، چون خودش مطالبی را می دانست که از آن آموخته بود. استادان

آیت الله جوادی آملی از مراجع تقلید و مفسر قرآن کریم نیز دعاهای شش گانه را ذکر می کند.

پنج سوره

حدید، حشر، صف، جمعه، تغبان;

برخی فقط پنج سوره ای را که با «صباح، یوسبه» شروع می شود، مصباح می دانند و سوره اسراء را که با مصدر «سبحان» و سوره آلا با فعل واجب «سبح» شروع می شود، مصباح نمی دانند.

علامه مجلسی از «تهذیب» شیخ طوسی در آینه عقل نقل می کند که دعاها سوره هایی هستند که با «صباح یا صباح» شروع می شوند.

بسیاری از مفسران این پنج سوره را نیز نماز خوانده اند. این قول روایت معتبری از اربد بن سریه نیز دارد که در تفسیر ابوالفتوح رازی آمده است: «اربد بن سریه روایت کرده است که: رسول الله صلی الله علیه وسلم شب نخوابید تا اینکه نماز خواندی و فرمودند در این سوره ها آیه ای است که فضیلتش از هزار سوره بیشتر است، گفتند کدام نماز است؟



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7215

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *