کار آرایشی آمار اهدای خون را کاهش می دهد/ زنان به این دو دلیل از اهدای خون می ترسند



نیمی از جمعیت ایران زنان هستند که از این تعداد 5 میلیون نفر از خون های خون بالا دارند ، اما میزان اهدای خون این گروه به 5 ٪ نمی رسد.

همشاهری در یک خبرنامه نوشت: بیش از 5 ٪ از اهدا کنندگان خون در این کشور مرد هستند. در کشورهای توسعه یافته ، 5 ٪ از اهدا کنندگان خون زن هستند.

کار آرایشی آمار را کاهش می دهد

بسیاری از خانمها از اهدای خون می ترسند و به همین دلیل به دنبال اهدای خون نمی روند. ترس از کم خونی (استدلال می کند که آنها به اندازه کافی خون در قاعدگی از دست می دهند) ، ترس از کیسه های اهدای خون و بیماری های عفونی مانند ایدز و هپاتیت ، تجزیه و تحلیل قدرت بدنی و همچنین مهار همسران در برخی موارد. این مواردی است که کارشناسان به عنوان دلایل عدم امتناع زنان از اهدای خون ذکر می کنند.

البته این کل داستان نیست. تعداد کم زنان کشور در اهدای خون یکی دیگر از دلایل بسیار مهم است که افزایش تعداد کارهای آرایشی در بین زنان است. مسئله مهمی که دکتر زهرا آقاسی ، مشاور زنان در سازمان انتقال خون این کشور و مسئول اطمینان از کیفیت سازمان انتقال خون این کشور ، پیش از این در گفتگو با همشهری آنلاین ذکر کرده بود.

دکتر آقاسی گفت: “ما مشتری کمی زن نداریم ، اما بسیاری از آنها مانند خال کوبی و خال کوبی ، سوراخ کردن ، سوراخ کردن گوش و حتی مواردی مانند حجامت خون انجام داده اند.” زیرا این کارها یک سال اهدای خون دارند. دلیل آن امکان انتقال انواع عفونت ها از طریق خون است. این همچنین در کاهش آمار اهدای خون زنان بسیار مؤثر است.

تأثیر تصورات غلط در کاهش اهدای خون زنان

البته به گفته کارشناسان ، مهمترین دلیل مشارکت زنان در اهدای خون هنوز تصورات غلط رایج است. به عنوان مثال ، بسیاری از خانم ها فکر می کنند اگر خون اهدا کنند ، خون از دست رفته از طریق اهدای خون دیگر جبران نمی شود و کم خونی می شود. در حالی که افرادی که برای اهدای خون می آیند بررسی می شوند ، هموگلوبین خون آنها مورد بررسی قرار می گیرد و اگر مقدار هموگلوبین طبیعی باشد ، خون مصرف می شود. اگر یک زن کم خونی داشته باشد ، به هیچ وجه از خون گرفته نمی شود. همچنین یک پزشک در مراکز انتقال خون وجود دارد که زندگینامه را می گیرد و شرایط مختلفی را اندازه گیری می کند.

کارشناسان تأکید می کنند که خون جدید یک هفته پس از اهدای خون جایگزین می شود و خون گم می شود. علاوه بر این ، به زنانی که برای اهدای خون می آیند ، بسته ای از قرص های آهنی داده می شود و گفته می شود که 2 روز به مدت 2 روز یا روزانه طول می کشد تا هموگلوبین را سریعتر جایگزین کند.

جایگزینی هموگلوبین به حدی سریع است که زنان می توانند دوباره به اهدا خون برای اهدای خون 2 تا 6 ماه پس از اهدای خون مراجعه کنند.

دکتر حاجبیگی ، سخنگوی سازمان انتقال خون این کشور ، در مورد ترس از انتقال بیماریهای عفونی از خون ، این ترس را غیر ضروری ذکر کرد و گفت: “به طور کلی ، اهدای خون ، تجهیزات و تجهیزات برای همه سوزن نیست.” بنابراین ترس از بیماری های عفونی ناشی از اهدای خون غیر ضروری است. “

به گفته کارشناسان ، یک کیسه خون اهدا شده 2 سی سی است که حاوی 2 ٪ از کل خون بدن بدن است و اگر فرد درگیر کم خونی شدید نباشد ، خون از دست رفته در کمتر از یک ماه باز می گردد و آن را جایگزین می کند.

به گفته کارشناسان ، زنان حتی در دوران قاعدگی می توانند خون اهدا کنند. البته مشروط بر اینکه قاعدگی آنها با درد همراه نباشد و سابقه کم خونی ندارد. اما اگر قاعدگی با درد همراه باشد ، کارشناسان توصیه می کنند که اهدای خون انجام نشده است.

اهدای خون زنان تهانی در پایین میز

مشارکت زنان ایرانی در اهدای خون بسیار کم است و سالم ترین خون در کشور متعلق به این گروه است. دکتر بشیر حاجبیگی ، سخنگوی آژانس انتقال خون این کشور ، می گوید: دلیل خون زنان ایرانی خود مراقبت است و نکته این است که افزایش مشارکت آنها در اهدای خون می تواند به حفظ منابع خون این کشور کمک کند. این مقام می گوید اهدای خون زنان در جهان 5 ٪ است ، اما اهدای خون زنان ایرانی زیر 5 ٪ است. 5 ٪ پایین تر از آمار جهانی.

به گفته مقامات این کشور ، تعداد مشارکت زنان در اهدای خون در برخی از کشورهای همسایه از ما بالاتر است. به عنوان مثال ، در تاجیکستان ، 5 ٪ از اهدا کنندگان زن هستند. اما در ایران به دلیل تصورات غلط در این زمینه ، آمار بسیار کم است.

جالب است بدانید که در مشارکت کم زنان ، که زیر 5 ٪ است ، برخی از استان ها مشارکت بالاتری دارند و متأسفانه شهری مانند تهران ، که پایتخت است ، به گفته مقامات در انتهای جدول مشارکت قرار دارد.

به گفته این سازمان ، بیشترین تعداد اهدای خون زنان در این کشور مربوط به استانهای کردستان ، لورستان ، ایلام ، شمال خراسان و سیستان و بلوچستان است. البته تعداد اهدای خون در این دو استان زیر 5 ٪ است ، اما بالاتر از تهران است که پایتخت است.

223217



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7914

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *