به نقل از خبرگزاری اخبار آنلایندر مورد اینکه چگونه فلسفه می تواند در خدمت «توسعه نظری و روشمند علوم اجتماعی، تقویت درک فلسفی از ماهیت جامعه، چگونگی شناخت انسان اجتماعی از جهان اجتماعی و واقعیت اجتماعی و ماهیت رابطه انسان اجتماعی با جامعه» باشد. کتاب پیتر وینچ با نام «ایده علوم اجتماعی و ارتباط آن با فلسفه» ضروری است.
اگر شما هم با این سوالات روبرو هستید، شاید این کتاب برای مطالعه مناسب باشد: آیا می توان علوم اجتماعی را «علم» دانست؟ تفاوت و معنای علوم اجتماعی با سایر علوم چیست؟ اگر علم به معنای تجربی یا پوزیتیویستی آن در حوزه علوم اجتماعی نفی شود، جایگزین آن چیست؟ رابطه فلسفه و علوم اجتماعی چیست؟ پاسخ فیلسوف مشهور بریتانیایی پیتر وینچ به این گونه سؤالات مبتنی بر نظرات دانشمندان قبلی مانند استوارت میل، ماکس وبر، وینگنشتاین و دیگران است. در این کتاب با تعریف جدیدی از ماهیت فلسفه و علوم اجتماعی و تأکید بر رابطه متقابل آنها مواجه هستیم. ضرورت درک این رابطه متقابل در نهایت به این نتیجه می رسد که هر مطالعه فلسفی در مورد جامعه باید ماهیت جامعه انسانی را مورد توجه قرار دهد.
نام کتاب وینچ فلسفه علوم اجتماعی است. او چندین موضوع فلسفی محوری را مطرح کرد، از جمله اینکه علوم اجتماعی چگونه علم، علت و دلیل، قاعده و قانون، عمل و رفتار، تبیین و تفسیر، ساختار و عمل، قانون و اخلاق، اختیار و عزم، اراده است. کنش گرایی و امر ساختاری درکی فلسفی از علوم اجتماعی ارائه می دهد.
وینچ مشارکت های میل، ویتگنشتاین، وبر، دورکیم و پارتو را به عنوان نمونه هایی از کاربرد فلسفه در علوم اجتماعی توضیح می دهد. عناوین کتاب وینچ نشان دهنده مسیر کاربرد فلسفه در علوم اجتماعی و مسیرهای فلسفه علوم اجتماعی است که در حال حاضر دانش و موضوع تخصصی جالب و رو به رشدی است و چندین متن اصلاح شده را نشان می دهد که به فارسی نیز ترجمه شده است: فصل 1 ظرایف فلسفی، فصل 2 رفتار معنادار فصل 3 پژوهش اجتماعی به عنوان علم، فصل 4 ذهن و جامعه، فصل 5 از مفاهیم و افعال.
این کتاب زیر نظر سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاه ها (سمت) ترجمه و منتشر شده است.
216216
منبع: www.khabaronline.ir