
به نقل از News Online ، تلاش برای مبارزه با پیری بسیار قدیمی است و انسان ها همیشه سعی کرده اند تا اثرات پیری را کاهش دهند. برخی سعی کرده اند غذاهای ضد ضرب و شتم را کشف کنند و آنها را در رژیم غذایی خود بگنجانند. به طور کلی ، هیچ فرمول خاصی برای این کار وجود ندارد ، اما ترکیب برخی از غذاها در رژیم غذایی بهترین راه برای کمک به این هدف است.
کارشناسان بر این باورند که غذاهای برتر ضد عفونی کننده غذاهای آنتی اکسیدان بالا و غذاهای ضد التهابی هستند که برخی از آنها عبارتند از:
زغال اخته
تحقیقات نشان داده است که زغال اخته پیری را به تأخیر می اندازد و عمر را گسترش می دهد. بیشتر تحقیقات در مورد مزایای سلامتی زغال اخته ، بر مزایای شناختی آن ، محافظت از مناطق مرتبط با حافظه در مغز در برابر آسیب اکسیداتیو و کاهش آسیب مرتبط با سن به سلولهای مغزی متمرکز شده است. زغال اخته سرشار از “آنتوسیانین” است ، ترکیباتی که به دلیل اثرات ضد عفونی خود شناخته شده و آسیب سلولی ناشی از رادیکال های آزاد و جلوگیری از طیف گسترده ای از بیماری ها را محدود می کنند. هر دو خانواده زغال اخته مانند تمشک و شاهتوت ها غذاهای ضد رژیم هستند.
شکلات تلخ
مقدار متوسط شکلات تلخ به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل می تواند از مزایای ضد رعایت برخوردار باشد. از آنجا که شکلات تلخ از نظر کالری زیاد است ، خوردن یک قطعه کوچک با بالاترین درصد کاکائو (1 تا 2 درصد) برای کاهش اثرات پیری کافی است.
آجیل
آجیل ها ، به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل ، می توانند با کمک به جلوگیری از بیماری های مزمن مانند سرطان ، بیماری های قلبی عروقی و وخامت شناختی ، طول عمر را گسترش دهند. آجیل حاوی چربی های اشباع نشده با یک یا چند باند دوگانه است که هر دو با کاهش بیماری های قلبی و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 همراه هستند. از آنجا که سلامت عروقی در توانمندسازی شناختی مؤثر است ، آجیل ممکن است پتانسیل کاهش کاهش شناختی در افراد مسن را داشته باشد. برخی از بهترین آجیل ها با اثرات ضد رژیم ، شاه بلوط ، گردو ، بادام ، گردو گرمسیری است.
شکل
انجیر از نظر فلاونوئیدها و پلی فنول هایی که دارای خاصیت آنتی اکسیدانی قوی هستند و به جلوگیری از بیماری های مختلف مرتبط با استرس اکسیداتیو مانند مشکلات کبد و عصبی کمک می کند.
پروتئین
کلاژن مهمترین و فراوان ترین پروتئین بدن است که آن را برای مدت طولانی سالم نگه می دارد و مخصوصاً برای پوست مفید است. در یک مطالعه ، شرکت کنندگان که روزانه به مدت هشت هفته پپتیدهای کلاژن مصرف می کردند در مقایسه با محل مصرف کننده دارونما. آنها پیشرفت قابل توجهی در کشش پوست دارند. نتایج یک مطالعه همچنین نشان می دهد که مصرف روزانه پپتیدهای کلاژن مولکولی کم به مدت 6 هفته منجر به افزایش هیدراتاسیون پوست ، انعطاف پذیری و چین و چروک در شرکت کنندگان شده است.
یک مطالعه دیگر نشان داد که شرکت کنندگان که به مدت هشت هفته کلاژن هیدرولیز مصرف کرده اند ، رطوبت و خاصیت خاصیت پوست صورت را افزایش داده و علائم پیری را کاهش می دهند.
علاوه بر این ، کلاژن دریایی با محتوای آنتی اکسیدانی بالا در محصولات آرایشی برای ترمیم یا جلوگیری از آسیب ناشی از عوامل محیطی یا روند پیری استفاده می شود.
ماهی قزل آلا
به گفته دفتر تغذیه وزارت بهداشت ، ماهی قزل آلا مقادیر زیادی آستاگزانتین دارد ، یک آنتی اکسیدان فوق العاده و کاروتنوئید که به دلیل فواید ضد انطباق بی نظیر شناخته شده است. آستاگزانتین توسط جلبک ها ، باکتری ها و قارچ ها تولید می شود و در طول زنجیره غذایی بیشتر متمرکز است ، زیرا این تولید کنندگان برای غذای موجودات دیگر استفاده می شوند. بسیاری از مطالعات نشان داده اند که آستاگزانتین با حفظ عملکرد شناختی به حفظ سلامت مغز کمک می کند. خواص محافظت عصبی آستاگزانتین ممکن است به دلیل توانایی آن در کاهش استرس اکسیداتیو و التهاب باشد. علاوه بر این ، ماهی قزل آلا و سایر ماهی های چرب -مانند ماهی تن ، ماهی خال مخالی و غیره. منابع برتر امگا -3 هستند و امگا -3 بهترین چربی ها برای افزایش عمر هستند.
عصاره استخوان
عصاره استخوان حاوی بیش از 5 اسید آمینه ضروری و غیر ضروری (که واحدهای سازنده پروتئین هستند) ، کلاژن/ژلاتین (که به تشکیل بافت همبند کمک می کند) و مواد مغذی که از عملکرد دستگاه گوارش ، سلامت مغز و سیستم ایمنی بدن پشتیبانی می کنند ، به راحتی جذب می شود بشر این ماده همچنین حاوی سولفات سولفاتین و گلوکوزامین ، ترکیباتی است که به کاهش التهاب ، درد مفاصل و آرتروز کمک می کند.
اووکادو
آووکادو یک غذای فوق العاده است که حاوی فیتوشیمیایی و مواد مغذی ضروری است که به جلوگیری از اثرات منفی پیری کمک می کند. آووکادو پر از اسیدهای چرب و اشباع نشده و آنتی اکسیدان است که مواد اصلی در حفظ سلامت و جوانان هستند.
زردچوبه
زردچوبه دارای خواص ضد و روشن کننده پوست است و قرن ها برای تولید مواد آرایشی مورد استفاده قرار می گیرد. طبق تحقیقات گسترده ، کورکومین در زردچوبه ممکن است در برابر پیری مفاصل ، مغز و سایر بیماریهای تحلیلی عصبی مؤثر باشد.
روغن زیتون
روغن زیتون سرشار از چربی های اشباع نشده سالم ، آنتی اکسیدان ها و پلی فنول ها است و به کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو که عوامل مهم پیری هستند کمک می کند. در حقیقت ، اثر روغن زیتون سوپراسپرت نشان داده شده است که باعث کاهش التهاب ، بهبود سلامت قلب و محافظت از کشش پوست می شود.
تحقیقات نشان داده است که آنتی اکسیدان های موجود در روغن زیتون زیتون با رادیکال های آزاد مبارزه می کنند و به تأخیر در پیری پوست کمک می کنند. یک مطالعه در سال 2 نشان داد که پیروی از رژیم غذایی مدیترانه ای که از نظر روغن زیتون زیاد است ، عملکرد شناختی را بهبود می بخشد و مشکلات قلبی عروقی را کاهش می دهد. تحقیقات بیشتر حتی نشان داده است که مصرف روغن زیتون می تواند برای زندگی مفید باشد.
چای سبز
چای سبز سرشار از Catchins و Polyphenols است و دارای خواص آنتی اکسیدانی قوی است که می تواند آسیب های ناشی از تابش ماوراء بنفش را کاهش داده و باعث بهبود کشش پوست شود. مطالعات همچنین نشان داده اند که پلی فنول های آن به کاهش میزان تجزیه کلاژن کمک می کنند. تحقیقات نشان می دهد که مصرف چای سبز با بهبود عملکرد مغز و کاهش کاهش شناختی همراه با پیری همراه است.
بذر کتان
بذر کتان سرشار از اسیدهای چرب امگا -3 ، فیبر و رباط است و نشان داده شده است که از هیدراتاسیون و کشش پوست به همراه سلامت قلب پشتیبانی می کند. مطالعات نشان داده است که ممکن است باعث کاهش حساسیت و زبری پوست و افزایش سلامت کلی پوست شود.
انار
انار سرشار از آنتی اکسیدان ها از جمله اسید الاستیک و پیونیکلاژ است که به مبارزه با التهاب و آسیب ماوراء بنفش برای محافظت از سلامت پوست کمک می کند. تحقیقات نقش انار در تحریک تولید کلاژن و ترمیم پوست را برجسته کرده است. یک مطالعه در پزشکی طبیعت نشان داد که ترکیبات موجود در انار می توانند میتوفاژی را تحریک کنند ، فرایندی که باعث ترمیم سلولی و طول عمر می شود.
گوجه فرنگی
گوجه فرنگی حاوی لیکوپن ، یک آنتی اکسیدان قدرتمند است که از پوست در برابر آسیب های ماوراء بنفش محافظت می کند و از سلامت قلب محافظت می کند. مطالعات نشان داده است که مصرف گوجه فرنگی باعث بهبود بافت پوست و کاهش خطر آفتاب سوختگی می شود. یک مطالعه منتشر شده در مجله پوست بریتانیا نشان داد که لیکوپن شدت آفتاب سوختگی را کاهش می دهد و سلامت پوست را به شرکت کنندگان بهبود می بخشد.
عسل
عسل که به دلیل خاصیت ضد میکروبی و منبع تغذیه آن مشهور است ، همچنین به تسکین پوست و بهبود زخم ها کمک می کند. عسل حاوی آنتی اکسیدان ها و خصوصیات ضد باکتریایی است که به بهبود پوست کمک می کند. درمان های مبتنی بر عسل همچنین به افزایش خاصیت ارتجاعی و هیدراتاسیون پوست در افراد مسن کمک می کند. عسل به دلیل استرس اکسیداتیو در بدن یکی از بهترین غذاهای ضد عفونی است.
مال ماست
ماست سرشار از پروبیوتیک ها است و از سلامت روده محافظت می کند ، که برای بهبود سیستم ایمنی بدن و شفافیت پوست ضروری است. مطالعات نشان داده اند که پروبیوتیک ها می توانند عملکرد سد محافظت از پوست را بهبود بخشند و التهاب را کاهش دهند. تحقیقات منتشر شده در مجله بین المللی پوست و پوست زنان نشان داده است که پروبیوتیک ها تأثیرات مفیدی بر ایمنی ، آکنه و پیری پوست دارند. علاوه بر این ، تحقیقات نشان داده است که ماست سلامت پوست را بهبود می بخشد و به جلوگیری از علائم پیری کمک می کند.
کلم بروکلی
کلم بروکلی سرشار از گوگرد و ویتامین های C و K است که باعث افزایش تولید کلاژن می شود و از آسیب اکسیداتیو محافظت می کند. گوگرد همچنین آنتی اکسیدانی است که از آسیب DNA محافظت می کند و سم زدایی می کند. مطالعات نشان می دهد که کلم بروکلی ممکن است علائم پیری ناشی از عوامل محیطی را کاهش داده و به کاهش نشانگرهای استرس اکسیداتیو در انسان کمک کند.
سیر
سیر حاوی ترکیبات گوگرد است که از تولید کلاژن پشتیبانی می کند و التهاب را کاهش می دهد. مصرف سیر از کاهش شناختی مرتبط با پیری و بیماری قلبی محافظت می کند. سیر ، که به دلیل فواید قلبی عروقی شناخته می شود ، حاوی آلیسین است که ممکن است التهاب و استرس اکسیداتیو را خنثی کند.
کدو تنبل
یکی دیگر از غذاهای بتا -کاروتن ، کدو تنبل هایی است که پوست را ترمیم و هیدراته می کند. آنتی اکسیدان های آن با رادیکال های آزاد می جنگند و التهاب را کاهش می دهند. کدو تنبل همچنین سرشار از ویتامین های A و C است که کلاژن تولید می کند و از آسیب رادیکال آزاد محافظت می کند.
هویج
هویج از نظر بتا -کاروتن ، ویتامین A و آنتی اکسیدان ها بسیار زیاد است و به ترمیم آسیب های پوستی و محافظت از علائم پیری کمک می کند. مطالعات نشان داده است که مواد موجود در هویج می توانند رنگ و بافت پوست را بهبود بخشند. هویج همچنین به دلیل اثرات محافظتی از بینایی شناخته شده است که می تواند برای بزرگسالان مسن به یک مشکل تبدیل شود.
سبزیجات برگ دار
کلم ، اسفناج و سایر سبزیجات برگ دار حاوی لوتئین ، زانتین و ویتامین های C و E هستند که پوست را از آسیب ماوراء بنفش محافظت می کنند و خاصیت خاصیت خاصیت پوست را بهبود می بخشند. تحقیقات همچنین نشان داده است که این غذاها از سلامت مغز و چشم پشتیبانی می کنند ، زیرا لوتئین و اوکانتین اثر محافظتی در برابر دژنراسیون ماکولا دارند.
1
منبع: www.khabaronline.ir