کشف شگفت انگیز و مهم دانشمندان در مورد حافظه/ فقط کار سلول های مغز نیست!



به نقل از یوبیک آنلاین، باور عمومی بر این است که مغز ما – و به طور مشخص سلول های آن – مسئول ذخیره سازی حافظه و تشکیل خاطرات هستند. اما گروهی از دانشمندان کشف کرده اند که سلول های سایر قسمت های بدن نیز عملکردهای حافظه را انجام می دهند.

یورونیوز نوشت: این کشف راه های جدیدی را برای درک نحوه عملکرد حافظه باز می کند و پتانسیل افزایش یادگیری و درمان بیماری های مرتبط با حافظه را ایجاد می کند.

نیکولای کوکوشکین، نویسنده ارشد این مطالعه که در مجله علمی Nature Communications منتشر شده است، توضیح می دهد: «حافظه و یادگیری معمولاً فقط با مغز و سلول های آن مرتبط است، اما مطالعه ما نشان می دهد که سلول های دیگر بدن نیز می توانند درگیر شوند». یاد بگیرید و خاطره سازی کنید.”

آزمایش فرآیند حفظ در سلول های مختلف بدن

این تحقیق به دنبال درک بهتر این موضوع بود که آیا سلول‌های غیر مغزی می‌توانند با قرض گرفتن یک خاصیت عصبی شناخته‌شده – به نام اثر ذخیره‌سازی فاصله‌دار، به فرآیند به خاطر سپردن کمک کنند. اثر فضای ذخیره‌سازی فاصله نشان می‌دهد که وقتی اطلاعات را در فواصل زمانی مختلف می‌خوانیم بهتر از زمانی که آن‌ها را شب قبل از امتحان یا یک جلسه کاری شلوغ می‌خوانیم، به خاطر می‌آوریم.

با مطالعه دو نوع سلول غیر مغزی انسان در آزمایشگاه (یکی از بافت عصبی و دیگری از بافت کلیه) و قرار دادن آنها در معرض الگوهای مختلف سیگنال های شیمیایی – درست مانند زمانی که سلول های مغز در هنگام یادگیری اطلاعات جدید در معرض الگوهای فرستنده قرار می گیرند. . آنها در سیستم عصبی قرار می گیرند – آنها سعی کردند روند یادگیری را در طول زمان روی این سلول های غیر مغزی نیز تکرار کنند. در پاسخ، سلول‌های غیر مغزی «ژن حافظه» را فعال کردند، همان ژنی که سلول‌های مغز هنگام شناسایی اطلاعات جدید و سازماندهی مجدد ارتباطات خود برای ایجاد خاطرات، آن را تحریک می‌کنند.

برای نظارت بهتر بر حافظه و فرآیند یادگیری، دانشمندان این سلول‌های غیر مغزی را مهندسی کردند تا پروتئین درخشانی بسازند که دقیقاً زمان روشن و خاموش شدن ژن حافظه را نشان می‌دهد.

“ظرفیت یادگیری از طریق تکرارهای فاصله دار ممکن است منحصر به سلول های مغز نباشد، اما ممکن است ویژگی اساسی همه سلول ها باشد.”

نتایج نشان داد که این سلول‌ها می‌توانند تفاوت بین انفجارهای کوتاه و مکرر سیگنال‌های شیمیایی را از یک سیگنال طولانی و پیوسته تشخیص دهند – مشابه واکنش مغز ما به یادگیری بهتر در جلسات کوتاه با وقفه نسبت به یک جلسه طولانی. هنگامی که به این سلول‌ها سیگنال‌های شیمیایی در فواصل زمانی مختلف داده می‌شد، «ژن حافظه» را قوی‌تر و طولانی‌تر از زمانی که سیگنال‌ها را به یکباره دریافت می‌کردند، فعال می‌کردند.

کوکوشکین، دانشیار بالینی در بخش مطالعات علوم پایه دانشگاه نیویورک و محقق مرکز علوم اعصاب دانشگاه نیویورک، می‌گوید: «این آزمایش اثر فضای ذخیره‌سازی را در عمل نشان می‌دهد». و این بدان معنی است که ظرفیت یادگیری از طریق تکرارهای فاصله دار ممکن است منحصر به سلول های مغز نباشد، اما ممکن است ویژگی اساسی همه سلول ها باشد.

محققان خاطرنشان می کنند که یافته های آنها نه تنها رویکردهای جدیدی برای مطالعه حافظه، بلکه مزایای بالقوه برای کاربردهای مرتبط با سلامت را نیز ارائه می دهد.

کوکوشکین می‌گوید: «این کشف درهای جدیدی را به روی درک نحوه عملکرد حافظه باز می‌کند و می‌تواند به راه‌های بهتری برای تقویت یادگیری و درمان مشکلات حافظه منجر شود». در عین حال، این تحقیق نشان می‌دهد که از این پس باید با بدن‌مان بیشتر شبیه مغزمان رفتار کنیم—مثلاً فکر کنیم که پانکراس ما الگوهای وعده‌های غذایی گذشته را به خاطر می‌آورد تا گلوکز خون یا شاید حتی سلول‌ها را تنظیم کند. سرطان ها همچنین باید الگوهای شیمی درمانی ما را به خاطر بسپارند.

به این فکر کنید که لوزالمعده ما الگوهای وعده های غذایی گذشته را برای تنظیم گلوکز خون به خاطر می آورد، یا شاید حتی سلول های سرطانی الگوهای شیمی درمانی ما را به یاد می آورند.

این کار به طور مشترک توسط کوکوشکین و توماس کارو، استاد مرکز علوم اعصاب دانشگاه نیویورک نظارت شد. نویسندگان این مطالعه همچنین شامل تسنیم تبسم، محقق دانشگاه نیویورک و رابرت کارنی، محقق مقطع کارشناسی دانشگاه نیویورک در زمان مطالعه بودند.

47236



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7234

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *