کلیه ها را با این روش تغذیه ذخیره کنید



Azita Hekmat ، متخصص تغذیه ، استاد تغذیه بالینی و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتتی ، گفت: “تنظیم رژیم غذایی نقش مهمی در حفظ سلامت کلیه و جلوگیری از بیماری کلیوی دارد.”

مهر در یک خبرنامه نوشت: افزایش سطح کراتینین و کاهش عملکرد کلیه نیاز به محدودیت پروتئین ، سدیم ، پتاسیم و فسفر را افزایش می دهد و در موارد پیشرفته ، کنترل دقیق این مواد می تواند از پیشرفت نارسایی کلیه جلوگیری کند.

اهمیت مصرف مایعات در پیشگیری از سنگ کلیه

وی گفت: “یكی از مهمترین راهها برای جلوگیری از سنگ كلیه ، مصرف مایعات كافی است.” کارشناسان توصیه می کنند که افراد ، به ویژه کسانی که دارای سابقه خانوادگی سنگ کلیه هستند ، روزانه حداقل دو لیتر مایعات مصرف کنند که نیمی از آنها آب است ، و همچنین غذاهای حاوی سیترات مانند لیموترش و مرکبات می توانند به کاهش خطر تشکیل سنگ کمک کنند.

غذایی که باید محدود شود

Hekmat Dost ادامه داد: حدود 5 ٪ سنگ کلیه در کشور منشأ اضطراب دارد. بنابراین ، افرادی که مستعد سنگ کلیه هستند باید غذاهای غنی از اگزالات مانند اسفناج ، ریواس ، توت فرنگی ، عدس ، سویا و برخی از نوشیدنی ها مانند چای جسورانه و قهوه را کاهش دهند. همچنین ، به جای مکمل های کلسیم ، بهتر است از منابع طبیعی کلسیم مانند لبنیات استفاده کنید تا خطر تشکیل سنگ کاهش یابد.

به گفته او ؛ حفظ سلامت کلیه ها به رژیم غذایی متعادل ، مصرف مایعات و جلوگیری از غذاهای پرخاشگر نیاز دارد. افراد مبتلا به بیماری کلیه یا سابقه خانوادگی سنگ کلیه باید رژیم غذایی مناسب خود را تحت نظارت یک متخصص تغذیه انتخاب کنند تا از مشکلات جدی تر جلوگیری کنند.

1



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7256

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *