یادداشتی از موسس البرز و ماجرای یک موقوفه پس از 60 سال



نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغانبه مناسبت بیست و ششم مهرماه سالروز درگذشت حسنی علی البرز، مؤسس و مؤسس «بنیاد فرهنگی البرز» به عنوان پرچمدار وقف علمی در دوران معاصر و متولی «جایزه البرز» قدیمی ترین جایزه علمی کشور موسوم به نوبل ایران در زیر یادداشتی است که 60 سال پیش توسط مرحوم حسنی علی نوشته شده است. البرز در سال 1343 تحت عنوان «انگيزه بنيانگذار در ايجاد بنياد فرهنگي البرز» در اختيار اين خبرگزاري قرار گرفت. شما می خوانید:

ایسنا نوشت: بسیاری از جوامع بوده اند که به واسطه ثروت های مادی غنی ویران شده اند و بسیاری از جوامع هستند که با قدرت های معنوی با مشکلات و تلخی ها مواجه هستند و در این میان سعادت و پیروزی متعلق به ملت ها و ملت هایی است که مادی دارند. و چیزهای معنوی به نوبه خود پشتوانه دیگری می گذارند و از حداقل امکانات حداکثر استفاده را می کنند.

مطالعات انجام شده توسط جامعه شناسان تا به امروز به وضوح نشان می دهد که میانگین سطح هوش عمومی در کشور ما به مراتب بالاتر از کشورهای توسعه یافته است. با این حال، نمی توان کتمان کرد که آن کشورها به طور قابل توجهی ما را در مسابقه پیشرفت و تعالی پشت سر گذاشته اند. چون سرمایه معنوی خود را با تکیه بر سرمایه های مادی حمایت و تقویت کرده اند، به مرحله ای رسیده اند که امروزه به کشف اسرار خلقت و کاوش در آسمان ها مشغولند و به عبارتی به نوعی سیادت و تسلط بر آن دست یافته اند. میدان گاتی

در این میان استعدادهای معنوی سرزمین ما همچون سرچشمه ای بکر و دست نخورده است که سرمایه های مادی آن را به حال خود رها کرده و کشور را از امکانات شگفت انگیزی که در نتیجه تکیه بر مادیات و معنا فراهم می شود، محروم کرده است.

این ایده که با توجه به تحصیلات و طرز فکر اولیه خود در طول زندگی همواره به آن اعتقاد داشته ام و تحولات اخیر کشور نیز بر اعتقاد من به آن تاکید و تاکید بیشتری داشته است و همین امر باعث شده است تا فرهنگسرای البرز را تأسیس و تأسیس کنم. بنیاد. .

من صمیمانه معتقدم که فرهنگ ملی اساس هر نوع موفقیتی است که یک ملت می تواند به دست آورد.

این فکر و نظر مرا بر آن داشت تا سرمایه مادی خود را که حاصل سی و پنج سال تلاش مستمر است، وقف کشف و پرورش استعدادهای شکوفای فرزندان این سرزمین کنم. من واقعاً سرزمینی که در آن هستید و زندگی ام را مدیون آن هستم.

در این دیار کهن در هر زمان و در هر زمان بوده اند کسانی که سرمایه ها و ثروت خود را با ساخت و سازها و امکانات و موقوفات و نذورات هر کدام در یک کشتزار و با کیفیتی وقف آبادانی و اعتلای کشور کرده اند. دینشان به وطنشان و غبطه می خورم که توان مالی من نسبت به آن افراد خوب و شریف بسیار ناچیز است، اما خوشحالم که نیت خیر خود را با مظهر توفیق الهی به شیوه ای نو می پوشانم که اگر چه در دنیا مرسوم بوده است. مدتهاست اما در ایران ما جدید و نوعی ابتکار است.

در دنیای امروز بنیادهای فرهنگی زیادی وجود دارد که به شکوفایی و بارور شدن استعدادهای درخشان کمک می کند و بسیاری از چهره های درخشانی هستند که تحصیلات عالی خود را با کمک این بنیادهای فرهنگی به پایان رسانده و در عرصه های مختلف به جایگاه و منزلت شایسته ای دست یافته اند. زمینه های علمی؛ در حالی که به گفته غالب، اگر سرنوشت آنها به دست سرنوشت سپرده می شد، نه تنها جامعه را از برکات وجودی خود بهره نمی بردند و به افرادی مؤثر، مفید و یاری دهنده برای جامعه بشری تبدیل نمی شدند، بلکه شاید استعداد آنها بود. در جهت معکوس هدایت می شدند و استعداد آنها به گونه ای مضر برای جامعه پرورش می یافت.

برخی از کشورهای جهان برای از دست ندادن این استعدادهای ناشناخته، با تحمل بودجه های سنگین، تحصیلات عالی را برای عموم رایگان کرده اند. اما از آنجایی که در همه جا و برای همه کشورها نمی توان چنین هزینه سنگینی را متحمل شد، طبیعتا تعهد این وظیفه مهم ملی بر عهده نهادهایی گذاشته شده که به همین منظور تشکیل شده اند و بنیاد فرهنگی البرز یکی از آنها را

همانطور که در طول زندگی خود بارها با استعدادهای رشد نیافته مواجه شده بودم و مجذوب این بودم که چگونه کمبود امکانات مالی باعث می شود این جوانه های جوان در بهار زندگی در معرض نابودی قرار گیرند، زمانی که خود را در مرحله ای دیدم که بعد از آن خود را پیدا کردم. سی و پنج سال رنج و با تلاش پیگیر دیدم که توانستم به وظیفه ملی و دینی خود عمل کنم. و وجداناً پس از پس انداز مقداری از پس انداز خود که فکر می کردم حق فرزندانم است، مازاد وجودم را که از هیچ سرچشمه می گرفت و از عبور مشاغل آزاد تأمین می شد، سرمایه تأسیس قرار دادم. بنیاد فرهنگی البرز» و افتخار می کنم که فرزندانم نیز در این امر هستند، مرا بی پناه نگذاشتند و با نثار بخشی از سهام خود، هم دلگرمی مرا فراهم کردند و هم موجب تقویت روحیه من شدند. بنیاد “بنیاد فرهنگی البرز”.

با پیش بینی های صورت گرفته در اساسنامه «بنیاد فرهنگی البرز»، این بنیاد بر پایه ای مستحکم ایجاد شده است و همانطور که در اساسنامه بنیاد آمده است، کمک های مالی به دانشجویانی که صرف نظر از اثبات شایستگی اخلاقی و صلاحیت علمی خود، تحصیلات عالی آنها در ایران ادامه می یابد. با توجه به تجربه من، آن دسته از دانش آموزانی که پس از اتمام دوره متوسطه یا در طول آن به دلیل سن و سال خود به کشورهای خارجی می روند، به تدریج تحت تأثیر ظواهر فریبنده قرار می گیرند و به دلیل آشنایی با محیط جدید، علاقه طبیعی خود را از دست می دهند. بیشتر آنها وطن و حتی خانواده خود را فراموش می کنند و این کاملاً متفاوت است با این که یک دانشجو پس از پایان تحصیلات عالی خود و وارد شدن به سنین بالاتر برای تحصیل و کسب دانش و تجربیات جدید برای سفر به … دنیای خارج برای مدت کوتاهی

تاکید بر این شروط در اساسنامه و تعهد آبرام به دانشجویان بورسیه این بنیاد برای ادامه تحصیلات عالی در وطن خود، برای نیل به این هدف مقدس که همانا پرورش عناصر مفید و علاقه مند بیشتر است. جامعه ایران و کشور ایران؛ همان کشوری که از دیرباز مهد فرهنگ و تمدن جهانی بوده است.

مؤسس امیدوار است با نیت بی چون و چرا در تأسیس و تشکیل این بنیاد در این عالم مادی، «بنیاد فرهنگی البرز» با تجلی عنایات و مصوبات الهی و همکاری و هماهنگی اولیای محترم وزارت آموزش و پرورش مشارکت داشته باشد. و دانشگاه ها و مدارس، مقام معظم رهبری در انجام خدمتی که وعده داده و در انجام وظایف ملی موفق باشند. / حسینعلی البرز/ سال 1343 هجری شمسی/



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7215

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *