یزید، ابن زیاد و عمر سعد چگونه کشته شدند؟



نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغان، برخی روایت ها در مورد کشته شدن برخی از چهره ها با واقعیت فاصله زیادی دارد. به همین دلیل مراجعه به منابع مستند و کارشناسان خبره برای یافتن مطالب معتبر و صحیح ضروری است.

به نقل از خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری تسنیم ، حجت الاسلام محمد حسین هاشمی، عالم و عالم اسلام در مقاله ای به تشریح سرنوشت برخی از چهره های مشهور قیام امام حسین (ع) پرداخته است.

یزید بر اثر نوشیدن شراب زیاد مرد

یزید در سال 64 هجری قمری (چهار سال پس از عاشورا) درگذشت. در مورد علت مرگ او اختلافاتی وجود دارد، اما پذیرفته شده ترین نظریه این است که یزید را بر اثر زیاده روی در شراب مسموم کردند و فردای آن روز مرده را در حالی که صورتش سیاه شده بود، در بستر پیدا کردند.

مرگ او پس از فاجعه حرّه رخ داد که یزید مسلم بن عقبه را برای سرکوب قیام مردم مدینه فرستاد. مسلم که سالخورده و بیمار بود، سرانجام به دلیل خونریزی زیاد به ولخرجی شهرت یافت.

پس از مرگ یزید، محاصره مکه توسط نیروهای وی بر عبدالله بن زبیر شکست خورد و نیروهای یزید عقب نشینی کردند.

عبیدالله بن زیاد در شورش مختار کشته شد

عبیدالله بن زیاد که یکی از عوامل اصلی شهادت امام حسین (ع) بود، در سال 66 هجری قمری به دست نیروهای مختار کشته شد. در این سال مختار ثقفی به خونخواهی امام حسین (ع) و یارانش قیام کرد و نیروهایش به فرماندهی ابراهیم بن مالک اشتر در نزدیکی موصل عراق در نبرد با سپاه بنی امیه به فرماندهی جنگیدند. از عبیدالله بن زیاد.

در این جنگ ابراهیم بن مالک اشتر عبیدالله بن زیاد را کشت.

عمر بن سعد به دست نیروهای مختار کشته شد

عمر بن سعد نیز در همان آغاز قیام مختار در سال 66 هجری قمری به دست نیروهای مختار کشته شد. مختار دستور دستگیری و کشتن رهبران واقعه کربلا را صادر کرد و عمر بن سعد نیز در این جریان کشته شد.

گفته شده است که او را در بستر خود کشته اند که منسوب به لعن امام حسین (ع) است.

باید در نظر داشت که عمر سعد و عبیدالله بن زیاد هر دو به دست نیروهای مختار در کوفه کشته شدند و نه در میدان جنگ. مختار پس از قیام خود در سال 66 هجری قمری دستور دستگیری و کشتن سران و عاملان واقعه کربلا را صادر کرد، عمر سعد و عبیدالله بن زیاد از جمله این افراد بودند که توسط مأموران مختار در کوفه دستگیر و سپس کشته شدند. .



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7215

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *