
سعده طالبی ، متخصص تغذیه کودک و عضو هیئت علمی گروه کودکان در دانشگاه علوم پزشکی مشهاد ، بر اهمیت تغذیه در سلامت کودکان تأکید کرد و گفت: تغذیه در کودکان نقش مهمی در رشد و رشد آنها دارد و اگر کودک از تغذیه مناسب برخوردار باشد ، از نظر تغذیه مناسب خواهد بود. در این راستا ، مطالعات نشان داده است که اگر کودک حتی در سه سال اول زندگی نیز دشوار باشد ، با استعدادهای مرتبط با اطلاعات مشکل خواهد داشت.
Health News در یک خبرنامه نوشت: وی در شش ماه اول زندگی کودک بسیار مهم و ارزشمند تلقی می کرد: تا زمانی که کودک ما در جنین باشد ، او به تغذیه از بدن مادر وابسته است و پس از تولد ، شیردهی به دو دسته تقسیم می شود. اولین نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می کنند و نوزادان دوم که برای شیر استفاده می شوند.
Talebi خاطرنشان کرد: توصیه سازمان بهداشت جهانی ادامه شیردهی در کشورهای در حال توسعه است و در کشورهای پیشرفته توصیه می شود که در 2 تا 6 ماه تغذیه انحصاری با شیردهی وجود داشته باشد. از آنجا که شیر مادر حاوی مواد مغذی است و همچنین در بهبود سیستم ایمنی بدن و ایجاد کودک در برابر عفونت های مختلف از جمله بسیار مؤثر است. ذات الریه ، عفونت گوش و مراقبت از اسهال ، اما این امکان وجود دارد که از شیردهی منحصراً برای کودک استفاده شود.
تغذیه کمکی برای کودک کمتر از چهار ماه توصیه نمی شود
یک متخصص تغذیه کودکان و عضو هیئت علمی گروه دانشگاه کودکان همچنین گفتند: “انتظار می رود تغذیه کودک از 2 تا 6 ماه و زیر چهار ماهگی شروع شود و این تغذیه به هیچ وجه توصیه نمی شود ، زیرا این امر باعث بیماری های خود ایمنی مانند دیابت و حتی خطر چاقی در کودک خواهد شد.” از شش ماه تا یک سال ، شیر مادر به عنوان غذای اصلی در نظر گرفته می شود و در همان زمان غذای کمکی پس از خوردن شیر مادر یا شیر مادر توصیه می شود. اما از سال یک به بعد ، غذا در درجه اول است و شیر مادر پس از وعده غذایی پرورش می یابد و به طور متوسط بین 1 تا 2 سی سی مورد نیاز کودک است. در حقیقت ، اگر نوزاد ما بیش از 5 و 5 سالگی دریافت کند ، به این معنی است که غذای کافی دریافت نمی کند و باعث سوء تغذیه در کاهش وزن می شود.
وی تأکید کرد: زیر یک سال سن ، شیر گاو کاملاً توصیه نمی شود و فقط در غذاها قابل استفاده است. به شکل فرنی یا سوپ ، اما بعد از یک سال شیر را می توان قطع کرد و از شیر گاو استفاده می شود.
یکی از نکات مهم در مورد تغذیه در کودکان ، در نظر گرفتن همه ترکیبات و گروه های غذایی در رژیم غذایی کودک است و گفت: “در وعده غذایی هر کودک ، باید در نظر داشته باشیم که تمام ترکیبات رشد مغز باید در نظر گرفته شود و غذاهای کودک هم پروتئین ، کربوهیدرات و هم چربی دارند.”
وی افزود: در هرم غذایی ایرانی ، نان و غلات در پایه هرم قرار دارند و توصیه می شود که از غلات به طور کامل استفاده شود و در نان ، نان سانگاک بهترین نان محسوب می شود زیرا تخمیر می شود و سبوس وجود دارد. با این وجود لازم به ذکر است که سبوس را نباید روی نان ریخته شود ، زیرا این شکل از سبوس که تخمیر نمی کند ، از جذب مواد معدنی مانند آهن ، روی و کلسیم جلوگیری می کند. در میان برنج ، برنج قهوه ای به شاخص سلامت Dell با ارزش تر است ، و برای ماکارونی مناسب است و اگر از گندم کامل تهیه شود.
از آبمیوه در کودک زیر یک سال استفاده کنید ، لبنیات کودک ممنوع/ کم مصرف
متخصص تغذیه کودک و عضو هیئت علمی گروه کودکان مشهاد ، دانشگاه علوم پزشکی مشهاد ، استفاده از سبزیجات و میوه ها را در حفظ سلامت کودکان مهم و اساسی ذکر کرد و گفت: در کودکان زیر یک سال ، استفاده از آب از آب توصیه می شود ، اما اکنون بزرگسالی و بزرگسالی ممنوع است. از سبزیجات کاملاً استفاده کنید.
وی افزود: “در مرحله بعدی ، خانواده لبنی توصیه می شود و توصیه می شود از لبنیات کم چربی استفاده کنید و برای کودکان زیر دو سال نگران چربی نیستیم مگر اینکه سابقه چاقی ، فشار خون بالا یا دیابت وجود داشته باشد ، که بهتر در خانواده استفاده می شود.”
اگر کودک به مصرف گوشت دسترسی نداشته باشد ، سفیده تخم مرغ را جایگزین کنید
طالبی گفت: در هرم غذایی ایران ، لوبیا نیز به عنوان یک عامل مؤثر در تهیه پروتئین بدن کودک مهم است و در بین خانواده خانواده بهترین توصیه برای کودک برای استفاده از مرغ و ماهی است. ماهی در بهبود روند التهاب به دلیل امگا -3 بسیار مؤثر است و اگر کودک ما سابقه التهابی داشته باشد ، توصیه می کنیم ماهی را دو بار در هفته مصرف کنید. برای خانواده هایی که نمی توانند گوشت درست کنند ، توصیه می کنیم از سفیده تخم مرغ برای کودک استفاده کنند. البته زرده های تخم مرغ نیز می توانند روزانه به کودک داده شوند و ما هیچ محدودیتی در مورد سفیده تخم مرغ نداریم.
وی افزود: قندها و روغنهای ساده دسته دیگری از منابع غذایی هستند و در بین روغن ها ، روغن زیتون نیز توصیه می شود ، زیرا ضد التهابی است و دارای امگا -3 و سپس روغن کلزا و روغن کنجد حاوی امگا -3 است. همچنین توصیه می شود از استفاده از روغنهای ذرت و آفتابگردان به دلیل زیاد امگا -3 و خاصیت التهابی جلوگیری کنید. روغن روغن برای کودک توصیه نمی شود ، اما در صورت تمایل می توانند از روغن های زرد استفاده کنند. همچنین کربوهیدرات ها و قندها ساده توسط کودک به حداقل می رسند و به هیچ وجه از بین نمی روند ، زیرا 5 ٪ از رژیم غذایی کودک ارائه می شود.
طالبی همچنین گفت: کودکانی که وارد بلوغ می شوند. یعنی بین سنین 1 تا 2 ، تنوع رژیم غذایی هنوز تأکید می شود و تنها تفاوت در این گروه در این است که لبنیات و پروتئین افزایش می یابد. زیرا برای سلامت استخوان مفید است. البته مهمترین عامل در سلامت استخوان عوامل ژنتیکی است ، اما 2 تا 5 درصد باقی مانده به رژیم غذایی و فعالیت بدنی ما بستگی دارد. بنابراین اگر کودک دارای فعالیت بدنی مناسب و تمریناتی است که وزن بدن را تحمل می کند ، مانند ؛ بازی های فوتبال و بسکتبال ، معمولاً از توده استخوان بهتر. اما از نظر رژیم غذایی ، ما باید پروتئین مناسبی را برای کودک بدست آوریم و این امر را می توان از لبنیات یا گوشت تهیه کرد و باید در دوران بلوغ بیشتر مصرف شود.
وی تأکید کرد: خانواده فست فود به هیچ وجه توصیه نمی شود زیرا آنها اثرات التهابی بسیار بالایی بر روی بدن دارند. از آنجا که التهاب علاوه بر ایجاد چاقی و دیابت و مشکلات افزایش لیپیدهای خون ، بر سلامت استخوان نیز تأثیر می گذارد.
1
منبع: www.khabaronline.ir