یک رکورد 10 ساله استراحت ؛ همسایگان شرقی ایران به دلیل افزایش مالاریا در کشور



احمد ریزی گفت که 9 آوریل یک روز جهانی مالاریا در 9 آوریل است و می گوید: “این روز فرصتی عالی برای دستیابی به دستاوردهای کشورها در مالاریا ، مشکلات جهان در سراسر جهان و ابراز چالش هایی است که ممکن است کشورها به شکل استراتژی های بین المللی بهداشت باشند.”

وضعیت مالاریا در ایران

ایسنا در بیانیه ای نوشت: “خوشبختانه ، وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران ، به همراه جنبش مشاوره جهانی ، برای چهار سال متوالی از 1 تا 5 سال موفق به صفر شد و این نشانگر پیشرفت چشمگیر برنامه کنترل مالاریا پس از شش دهه است.”

رئیس وزارت کنترل توسط حامل های وزارت بهداشت گفت: پیشرفت در کنترل مالاریا در شرایط سخت سالهای اخیر انجام شده است و افزود: این پیشرفت علیرغم محدودیت های مهم علیه کشور ما به منظور دسترسی به موارد بهداشتی بین المللی مورد نیاز امکان پذیر شده است. این دستاوردها مطمئناً بدون حمایت سازمان بهداشت جهانی و کمک های فنی آن امکان پذیر نبود.

دستاوردهای ایران در مبارزه با مالاریا

ریزی با اشاره به کمک سازمان بهداشت جهانی برای مبارزه با مالاریا ، گفت: همراه با کمک سازمان بهداشت جهانی ، تلاش همکاران ما ، به ویژه در دانشگاه های پزشکی جنوبی و جنوب شرقی کشور ، منجر به دستیابی به کنترل مالاریا در سیستان -کالوچستان ، هورموزان و بخش جنوبی دانشگاه علوم دانشگاه کرمن شده است. این دستاورد بزرگ به پایان رسیده است که ایران در محله کشوری مانند پاکستان با تخمین سالانه بیش از 5 میلیون مالاریا قرار دارد.

وی گفت: تشخیص مالاریا یکی از دستاوردهای خوب کشور است ، و افزود: گسترش سیستم آزمایشگاه مالاریا ، به ویژه در قالب سیستم اعتبار سنجی میکروسکوپی ، به شکلی تحقق یافته است که طبق گفته کارشناسان بین المللی ، جمهوری اسلامی ایران در منطقه مدیترانه شرقی به رسمیت شناخته شده است.

موارد غیر بومی مالاریا در کشور در 1

وی ادامه داد: علی رغم سوابق مالاریا در طول سال گذشته ، که توسط وزارت بهداشت کارشناسان غیر بومی بوده است ، جمهوری اسلامی ایران هنوز کشوری موفق در کنترل این بیماری در بین چهار کشور منطقه دریای مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی است.

هشدار همسایگان شرقی

رئیس گروه کنترل بیماری های مکالمه توسط حامل های وزارت بهداشت گفت که عدم وجود مالاریا بومی در کشور به مدت چهار سال در کشور ، رهبر منطقه مالاریا را نشان می دهد ، و افزود: “متأسفانه ، به دلیل اینکه مالاریا کاملاً تحت تأثیر بیماری در کشورهای همسایه شرقی قرار دارد ، احتمالاً افزایش یافته است.

وی با اشاره به منطقه جغرافیایی کشور: لازم به ذکر است که ایران کشوری وسیع و بزرگی است و با کشورهایی مانند امارات ، آذربایجان ، تاجیکستان و مراکش قابل مقایسه نیست که در سالهای اخیر گواهی حذف مالاریا را دریافت کرده اند. ما در کنار کشورهایی مانند پاکستان و افغانستان هستیم که بیماری مالاریا بسیار بیشتر از کشورهای متوسط ​​منطقه است.

پراکندگی جغرافیایی مالاریا وارداتی در ایران

وی گفت: علیرغم عدم نقل از مالاریا در برخی از مناطق کشور در طی این سالها ، برای اولین بار در استان های مالاریا در همادان ، خوراسان ، چاهرمااهال و بختیاری ، منطقه ای که توسط دانشگاه های سبزور ، نیشابور و برخی مناطق تمیز دیگر کشور پوشیده شده است ، که همه آنها غیرقانونی بوده اند.

افزایش مالاریا طی 5 سال گذشته

ریزی گفت: “در طول دو سال گذشته ، متأسفانه ، پس از حدود یک دهه ، ما شاهد کاهش مالاریا هستیم ، شاهد افزایش موارد هستیم.” البته تأکید می شود که تمام موارد مالاریا از مرزهای جنوبی و جنوب شرقی کشور به ویژه از پاکستان تحمیل شده است. اگرچه اینها تحمیل شده اند ، اما بر برنامه های در حال انجام کشور تأثیر می گذارد.

رئیس وزارت بهداشت در مورد میزان مالاریا در سال 2 گفت: موارد مالاریا در این کشور در سال گذشته پنج مورد بود. ما معتقدیم که همه اینها ، از جمله ملیت ایرانی ، افغان یا پاکستان ، مواردی از کشور هستند.

وی گفت: “ما امیدواریم که با حمایت از مقامات سیاسی ، تلاش پزشکان و کارکنان بهداشت و مشارکت نیروهای نظامی و اجرای قانون مستقر در مناطق مرزی شرقی کشور ، ما نسبت به شناسایی به موقع و رفتار فوری و کامل با بیماران آگاه حساس تر خواهیم شد و برای برنامه مالاری افق آشکار می کنیم.”

1



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7339

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *