یک نوشیدنی گیاهی با تاثیر بسیار بر فشار خون



به نقل از یوبیک آنلاین، چغندر سرشار از نیترات است که در خون به اکسید نیتریک تبدیل می شود و به گشاد شدن رگ های خونی کمک می کند. همچنین دارای آنتی اکسیدان هایی است که التهاب را کاهش می دهد و از سلول ها در برابر آسیب محافظت می کند.

آب چغندر فواید زیادی برای سلامتی دارد، اما اینکه آیا می توانید آن را هر روز مصرف کنید به عوامل زیادی بستگی دارد.

ایسنا در این باره نوشت: ممکن است پزشکان آب چغندر را برای فشار خون توصیه کنند زیرا حاوی نیترات زیادی است. با این حال، آب چغندر تنها می تواند مکملی برای درمان فشار خون بالا باشد، اما به تنهایی برای مقابله با برخی از عوامل افزایش فشار خون کافی نیست.

عوامل خطر فشار خون بالا

عوامل زیادی بر فشار خون تأثیر می گذارند، از جمله سن، سابقه خانوادگی و ژنتیک، نژاد و جنسیت. اما برخی عوامل دیگر مانند رژیم غذایی نامناسب، کم تحرکی یا کم تحرکی، کم خوابی یا کمبود خواب با کیفیت و استرس نیز می توانند فشار خون را افزایش دهند.

استفاده از برخی داروها مانند داروهای ضد افسردگی، داروهای ضد احتقان، قرص های هورمونی ضد بارداری و داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) نیز می تواند در افزایش فشار خون نقش داشته باشد. یکی دیگر از عوامل موثر بر فشار خون، مصرف داروهایی مانند کوکائین یا متامفتامین است.

برخی از بیماری ها مانند بیماری مزمن کلیه، سندرم متابولیک، اضافه وزن یا چاقی، آپنه خواب، مشکلات تیروئید و برخی از انواع تومورها نیز می توانند باعث فشار خون بالا شوند.

فشار خون بالا یک عامل خطر در بروز بیماری ها و مشکلات قلبی است و بر میزان بستری شدن در بیمارستان و مرگ و میر تأثیر می گذارد.

چقدر آب چغندر بنوشیم؟

تحقیقات در مورد تأثیر آب چغندر بر فشار خون منجر به نتایج متفاوت و دوزهای پیشنهادی متفاوتی شده است، اما هنوز مشخص نشده است که برای کاهش فشار خون چقدر باید آب چغندر نوشید. در یک متاآنالیز بزرگ، دوزهای روزانه آب چغندر از 70 تا 500 میلی لیتر، از حدود یک چهارم لیوان تا دو لیوان متغیر بود.

تاثیر آب چغندر چقدر است؟

آب چغندر می تواند در عرض 30 دقیقه تا سه ساعت پس از مصرف بر فشار خون تأثیر بگذارد. البته برخی تحقیقات نشان می دهد که این اثر کوتاه مدت است و در عرض 10 ساعت از بین می رود.

یک مطالعه نشان داد که نوشیدن روزانه آب چغندر به مدت 14 روز در مقایسه با نوشیدن کوتاه مدت نتایج بهتری دارد. مطالعه دیگری نشان داد که افراد مبتلا به بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD) که به مدت 12 هفته هر روز 70 میلی لیتر آب چغندر غلیظ می نوشیدند، کاهش مداوم فشار خون را تجربه کردند.

میتونی آیا هنگام مصرف داروهای فشار خون آب چغندر می نوشیدید؟

به نقل از ایندیپندنت، نوشیدن آب چغندر حتی اگر داروهای فشار خون مصرف می کنید می تواند بی خطر باشد، اما وضعیت هر کس متفاوت است، بنابراین حتما روزانه استفاده کنید با پزشک مشورت کنید؛ زیرا در برخی موارد امکان مصرف این نوشیدنی با دارو وجود دارد فشار خون را بیش از حد کاهش دهید.

علائم و نشانه های فشار خون پایین عبارتند از تاری دید، گیجی، سرگیجه، غش، حالت تهوع، خستگی، سردرد، گردن درد، کمردرد، تپش قلب، ضربان قلب غیر طبیعی، لرزش، یا ضربان قلب تند یا شدید.

معایب احتمالی

نوشیدن آب چغندر به دلیل رنگدانه های موجود در آن، رنگ ادرار یا مدفوع را صورتی یا قرمز می کند که البته عارضه ای بی ضرر است و خطری برای سلامتی ندارد، اما با توجه به اینکه چغندر مانند اسفناج، کلم سبز، ریواس، آجیل و شکلات دارای مقدار زیادی اگزالات هستند که خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش می دهد.

همچنین توصیه می شود هنگام خرید آب چغندر برچسب محصول را بررسی کنید تا قندهای افزوده شده آن را بدانید. زیرا مصرف بیش از حد نوشیدنی های شیرین منجر به مشکلات سلامتی مانند افزایش وزن، دیابت نوع 2 و بیماری های قلبی می شود.

برخی تحقیقات همچنین نشان داده اند که مصرف زیاد نیترات ها ممکن است به تشکیل مواد سرطان زا در بدن کمک کند. از سوی دیگر، تحقیقات دیگر از این ایده حمایت می‌کند که نیترات‌ها می‌توانند از بدن در برابر سرطان‌های خاصی مانند سرطان سینه، پوست، پروستات، کبد، ریه و مری محافظت کنند.

لازم به ذکر است که نیترات موجود در فرآورده های گوشتی با نیترات موجود در میوه ها و سبزیجات متفاوت است. نیترات ها معمولا برای نگهداری گوشت اضافه می شوند و این نیترات برخلاف نیترات های بسیاری از میوه ها و سبزیجات حاوی آنتی اکسیدان های مفیدی نیست. این تفاوت همچنین نحوه پردازش نیترات ها را در بدن تغییر می دهد و ممکن است منجر به تشکیل مواد سرطان زا شود و خطر ابتلا به سرطان هایی مانند سرطان روده بزرگ، کلیه و معده را افزایش دهد.

نحوه مصرف چغندر

چغندر برای سلامت کلی مفید است. یا آن را بنوشید یا بخورید زیرا هر دو غنی از نیترات و مواد مغذی هستند، با این حال، با خوردن خود چغندر، فیبر بیشتری دریافت خواهید کرد.

نصف فنجان چغندر تنها 0.15 گرم چربی دارد، در حالی که محتوای فیبر آن 1.7 گرم است. چغندر سرشار از ویتامین های K، A، C و چندین ویتامین B از جمله فولات (B9) است. مواد مغذی موجود در چغندر به سلامت استخوان ها، تشکیل گلبول های قرمز خون، رشد سلول های سالم و بهبود جریان خون به مغز کمک می کند. خواص ضد التهابی آن نیز در کاهش خطر ابتلا به برخی بیماری های مزمن نقش دارد.

کارشناسان می گویند رژیم غذایی سرشار از سبزیجات و میوه ها می تواند فشار خون را کنترل کرده و خطر بیماری قلبی و سکته را کاهش دهد. رژیم غذایی حاوی انواع سبزیجات و میوه ها در رنگ های مختلف بهترین راه برای دریافت مواد مغذی مورد نیاز بدن است.

47232



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7233

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *