یک کشف جدید و عجیب در مورد کافئین



در آزمایشات کارشناسان دانشگاه مونترال ، کانادا ، مشخص شد که کافئین همچنین پیچیدگی سیگنال های مغز را افزایش می دهد و مغز را به وضعیتی به نام “مغز بحرانی” نزدیک می کند.

ایسنا در یک خبرنامه نوشت: وضعیت بحرانی مغز وضعیتی است که در آن مغز در مرز بین ترتیب ساختاری و انعطاف پذیری عملکردی قرار دارد. بین این دو حالت ، در یک نقطه مطلوب که به عنوان یک نقطه بحرانی شناخته می شود ، مغز در تعادل کامل و ساختاری است و می تواند پیچیده ترین و اطلاعاتی از فعالیت را تولید کند. این امکان را به مغز می دهد تا چندین کار پردازش اطلاعات را از انجام محاسبات تا انتقال و ذخیره یادگیری اطلاعات و تصمیم گیری مؤثر در همان زمان انجام دهد.

در حقیقت ، مغز بحرانی به عنوان کشش عمل می کند. یعنی دقیقاً مرز بین ترتیب کامل (جایی که هیچ انعطاف پذیری وجود ندارد) و اختلال کامل (در جایی که ثبات وجود ندارد). این باعث می شود مغز خیلی خشک نباشد (که قادر به یادگیری یا سازگاری با تغییرات نیست) و کافی نیست که هیچ اطلاعاتی را به درستی پردازش نکند ، و محققان معتقدند که این امر می تواند از خواب عمیق و آرام جلوگیری کند. به این معنی است که کافئین مغز را در حالت عالی و پیچیده نگه می دارد. وضعیتی که برای یادگیری خوب است ، اما خواب نیست.

بنابراین کافئین نه تنها ما را بیدار نگه می دارد ، بلکه نحوه عملکرد مغز را نیز تغییر می دهد. جالب اینجاست که کارشناسان دریافتند که جوانان بین 5 تا 5 سال نسبت به این آثار حساس تر بودند.

به نقل از Science Alert ، تجزیه و تحلیل های بیشتر نشان داده است که کافئین بر نوسانات آهسته فعالیت الکتریکی مغز ، معروف به Delta ، Tuta و Alpha Waves ، تأثیر می گذارد. این امواج معمولاً حاکی از خواب عمیق و ترمیم کننده است و کافئین این امواج را تضعیف می کند. به خصوص در مرحله خواب بدون حرکت سریع چشم (غیر RM) ، همان مرحله خواب که در آن مغز خاطرات را تثبیت می کند و عملکردهای شناختی را تقویت می کند (مانند غلظت ، حافظه و تصمیم گیری).

به گفته کریم جاربی ، متخصص مغز و اعصاب ، این تغییرات نشان می دهد که حتی هنگام خواب ، مغز توسط کافئین در موقعیتی فعال تر و فعال تر باقی می ماند. این تغییر در ریتم مغز ممکن است بتواند توضیح دهد که چرا کافئین اجازه نمی دهد مغز در طول شب به خوبی استراحت کند. چه چیزی می تواند بر حافظه تأثیر بگذارد.

همانطور که گفته شد ، یکی از نکات جالب این مطالعه ، حساسیت جوانان به این اثر کافئین بود. محققان حدس می زنند که تغییرات مغز به دلیل پیری علت این تفاوت ها است.

آنها توضیح دادند: آدنوزین یک ترکیب شیمیایی طبیعی در مغز است که به تدریج در طول روز افزایش می یابد و باعث خواب آلودگی می شود. هرچه آدنوزین بیشتر شود ، مغز نیاز به استراحت بیشتر می کند. کافئین با مسدود کردن گیرنده هایی که آدنوزین با آنها در تعامل است ، تأثیر خود را دارد و به طور موقت احساس انرژی و آگاهی ایجاد می کند. از آنجا که گیرنده های آدنوزین بیشتر در مغز جوانان هستند ، این می تواند توضیح دهد که چرا جوانترها نسبت به کافئین حساس تر هستند. هم در برابر اثرات مثبت مانند افزایش انرژی و هم در برابر اثرات منفی مانند بیدار نگه داشتن مغز در طول شب.

کارشناسان خاطرنشان می کنند که کافئین یک محرک فعال کننده مغز است که همه گروه های سنی روزانه با استفاده از محصولات مختلفی از جمله قهوه ، چای ، نوشیدنی ، نوشیدنی های انرژی زا ، شکلات و برخی از داروها دریافت می کنند. بنابراین ، داشتن اطلاعات مناسب در مورد تأثیر کافئین بر مغز هنگام خواب در گروه های سنی مختلف بسیار مهم است.

1



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 8870

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *