
در یک رویداد شاید غیر منتظره ، کشورهای عضو سازمان ملل پیشنهاد اسلوونی را برای نامزد شدن در تاریخ 9 ماه مه به عنوان روز جهانی زنبور عسل در تاریخ 5 دسامبر تصویب کرده اند و دلیل این روز به عنوان یک روز جهانی زنبورداری ، تولد آنتون یانسا به عنوان پیشگام است.
Hamshahri Online در نقل ازی نوشت: در تاریخ 5 مه ، آنتون جان پدر پدر زنبور عسل مدرن اسلوونی است. وی در سال 2 متولد شد و تنها 5 سال زندگی کرد. او رئیس مدرسه زنبورداری بود. کتابهای او به زنبورداری مدرن تبدیل شد و سیستم مبتکر یانسا باعث شد که عسل بدون آسیب رساندن به کندو برداشت کند و در واقع روز جهانی زنبور عسل ایده زنبورداران اسلوونی بود و امروز توسط سازمان ملل پذیرفته شد.
به مناسبت روز زنبور عسل ، ما در مورد تنها فواید تنها محصول طبیعی زنبور عسل که رنگ زندگی را به بسیاری از مردم در سراسر جهان می بخشد ، بحث خواهیم کرد.
عسل یک محلول قهوه ای ، چسبنده و اشباع است که توسط زنبورها ساخته شده است. زنبورهای عسل یا زنبورهای علوفه گلها را جمع می کنند و مقداری آنزیم را به شهد اضافه می کنند. سپس آنها در سلولهای موم قرار می گیرند تا به عسل برسند. آنزیم ها ساکارز (شکر) را در شهد به گلوکز و فروکتوز تبدیل می کنند. خوردن یک قاشق عسل روزانه می تواند فواید سلامتی زیادی داشته باشد. عسل از زمان های قدیم به دلیل ارزش غذایی مورد استفاده قرار گرفته است. همچنین مشخص شده است که در درمان بسیاری از شرایط بالینی مفید است.
مواد مغذی اصلی عسل کربوهیدرات ها به شکل گلوکز و فروکتوز هستند. همچنین حاوی مقادیر کمی ویتامین ها ، پروتئین ها ، مواد معدنی و آنزیم های ضروری است. ترکیب دقیق مواد مغذی موجود در عسل با توجه به موارد زیر متفاوت است:
- نوع
- فصلی
- روش استفاده شده
- شرایط محیطی هنگام برداشت
ترکیبات غذای عسل
ترکیبات غذایی یک وعده غذایی 1 گرم عسل عبارتند از:
- انرژی ، 1 کیلو کالری
- چربی ، 2 گرم
- کربوهیدرات ، 1.5 گرم
- فروکتوز ، 1.5 گرم
- گلوکز ، 1.5 گرم
- پروتئین ، 1.5 گرم
- 1.5 گرم آب
مدیریت دیابت
مطالعات نشان داده است که عسل در درمان و مدیریت دیابت شیرین مفید است. این ماده خوشمزه خوراکی حاوی آنتی اکسیدان هایی است که نقش مهمی در کنترل دیابت دارند. عسل می تواند به کاهش سطح قند (گلوکز پلاسما) در خون افراد مبتلا به دیابت کمک کند.
مدیریت سرطان
مطالعات اخیر نشان می دهد که عسل در مسیرهای سیگنال سلولی برای مبارزه با سرطان تداخل دارد. عسل پاسخ ایمنی به سلولهای سرطانی ایجاد می کند و از تکثیر آنها جلوگیری می کند. این امر از رشد سلولهای سرطانی ریه ، سلولهای سرطانی پوست ، سرطان روده بزرگ ، سرطان پروستات ، سلولهای سرطانی دهان ، سرطان پستان ، لوسمی ، سرطان مثانه و سرطان استخوان جلوگیری می کند.
ارتقاء سلامت قلب
آنتی اکسیدان ها در عسل با کاهش خطر نارسایی قلبی به بهبود سلامت قلب کمک می کنند. آنها با کاهش توانایی لخته های پلاکت در خون و جلوگیری از لیپوپروتئین های با چگالی کم ، خطر نارسایی قلبی را کاهش می دهند (پروتئینی که کلسترول را در جریان خون حمل می کند).
آسم و مدیریت سرما
پزشکان سنتی از عسل برای درمان سرفه ، تب و آسم استفاده می کردند. عسل می تواند به جلوگیری و کاهش علائم آسم ، سرفه و تب رایج کمک کند. برخی از مطالعات نشان می دهد که درمان عسل با موفقیت با جلوگیری از التهاب راه هوایی ، آسم را با موفقیت مدیریت می کند. چنین خواصی نیز عسل را در مدیریت برونشیت مزمن مفید می کند.
بهبودی زخم
عسل قدیمی ترین علت بهبود زخم و بهبودی برای انسان است. این یک پاسخ ایمنی را که با عفونت مبارزه می کند ، فعال می کند و گلبول های سفید خون (که به مبارزه با عفونت و بیماری کمک می کند) برای شروع ترمیم بافت. عسل در درمان زخم های حاد ، خفیف ، سطحی و جزئی مؤثر است.
منبع آنتی اکسیدانی
بدن شما حاوی رادیکال های آزاد است که مسئول پیری ، اختلال در عملکرد سلولی و اختلالات بیماری قلبی است. عسل و سایر غذاهای آنتی اکسیدانی می توانند شما را از چنین بیماری ها و سایر بیماری های مزمن محافظت کنند. عسل تیره معمولاً حاوی مقادیر قابل توجهی آنتی اکسیدان نسبت به عسل است. کمیت و کیفیت عوامل اکسید کننده در عسل به نوع عسل و گلی که شهد ارائه می دهد بستگی دارد.
افزایش عملکرد
برای هر قاشق چایخوری عسل 2 گرم کربوهیدرات دریافت می کنید. این نشان می دهد که عسل می تواند به عنوان جایگزینی برای افزایش انرژی در طول ورزش مفید باشد. مطالعات در مورد ورزشکاران نشان داد که مصرف عسل کم در طول فعالیت بدنی باعث افزایش عملکرد می شود. اثرات تولید شده توسط عسل بسیار بهتر از گلوکز بود. این ثابت می کند که عسل می تواند به عنوان یک تقویت کننده عملکردی در طول فعالیت بدنی عمل کند.
رشد سالم در کودکان
مشخص شده است که تغذیه باعث بهبود حافظه و رشد می شود. همچنین به کاهش اضطراب و افزایش عملکرد کودک در مراحل بعدی زندگی کمک می کند. دادن عسل به کودکان ، “مرحله گریه کودک” را به طور مؤثر از آب استریل کاهش می دهد. کودکان نیز عسل را تحمل می کنند. یک مطالعه در مورد کودکان عسلی نشان می دهد که آنها به طور مداوم وزن خود را افزایش می دهند ، دارای مدفوع سبک تر و نازک تر هستند ، هیچ مشکلی دستگاه گوارش ندارند ، کلسیم بیشتری دریافت می کنند و رنگ پوست بهتری دارند. عسل می تواند جایگزینی عالی برای شیرینی مورد علاقه کودکان باشد.
تقویت هضم و جذب مواد غذایی
آنزیم های عسل هضم را افزایش داده و مواد مغذی مانند کربوهیدرات ها را جذب می کنند. عسل حاوی یک قند ساده از قبل هضم شده است. بر خلاف قند تصفیه شده ، می تواند مستقیماً بدون نیاز به هضم وارد جریان خون شود. این باعث می شود عسل یک منبع انرژی سریعتر و کارآمدتر باشد.
درمان اختلالات چشم
افراد باستان برای درمان و درمان اختلالات چشم از لوتوس آبی و آتیکا استفاده کردند. این نوع عسل امروزه هنوز توسط افراد محلی هندی برای درمان اختلالات چشم ناشی از عفونت سرخک استفاده می شود. عفونت باعث ایجاد عوارض در اثر تغییر رنگ بر روی قرنیه می شود.
1
منبع: www.khabaronline.ir