
بسیاری از افراد روز خود را با یک فنجان قهوه یا چای شروع می کنند که به دلیل کافئین به عنوان ملین عمل می کنند.
مطالعات نشان می دهد که قهوه می تواند معده را تحریک کرده و زمان عبور از سیستم هضم را تغییر دهد. نوشیدن قهوه یا چای در حین دارو ممکن است تأثیر آن را تحت تأثیر قرار دهد ، زیرا کافئین ، که یک ماده رایج در هر دو نوشیدنی است ، می تواند به طور قابل توجهی بر جذب ، توزیع ، متابولیسم و دفع دارو تأثیر بگذارد.
چای ، که به طور معمول حاوی پنج آلکالوئید ، از جمله کافئین ، نیکوتین ، تلوکومین ها است که ممکن است در داروها تداخل داشته باشد و اثربخشی آنها را کاهش دهد یا حتی از جذب آن در جریان خون جلوگیری کند. به دلیل این فعل و انفعالات ، برخی از داروها را نباید با قهوه یا چای مصرف کرد.
آنتی بیوتیک
به عنوان مثال ، آنتی بیوتیک هایی که سیستم عصبی مرکزی را تحریک می کنند ، برای درمان و جلوگیری از عفونت های باکتریایی استفاده می شود. از آنجا که قهوه نیز یک محرک است ، مصرف این دو می تواند باعث بی قراری و بی خوابی شود. این می تواند منجر به مشکلات خواب شود.
داروهای آلرژیک
همچنین باید از قهوه با قهوه اجتناب شود. این ترکیب می تواند بیش از حد سیستم عصبی مرکزی را تحریک کرده و علائم بی قراری را افزایش دهد.
فساد
داروهای کم کاری تیروئید برای درمان شرایطی که در آن غده تیروئید هورمون کافی تولید نمی کند ، استفاده می شود ، این داروها در صورت استفاده از قهوه می توانند به میزان قابل توجهی اثربخشی آنها را کاهش دهند. به گفته پزشکان ، جذب داروهای تیروئید با نوشیدن قهوه بیش از نیمی کاهش می یابد.
داروهای دیابت
داروهای دیابت نیز تحت تأثیر قهوه قرار می گیرند. هنگامی که قهوه با قند یا شیر مخلوط می شود ، می تواند بلافاصله سطح قند خون را افزایش داده و بر اثربخشی داروهای دیابت تأثیر بگذارد. علاوه بر این ، کافئین ، که در چای نیز موجود است ، می تواند علائم را برای مبتلایان به دیابت بدتر کند.
داروهای آلزایمر
داروهای آلزایمر به شدت تحت تأثیر مصرف قهوه قرار می گیرند. بیماری آلزایمر ، که بیشتر افراد بالای 5 سال را تحت تأثیر قرار می دهد ، یک اختلال مغزی است که منجر به از بین رفتن عملکرد شناختی می شود. میلیون ها نفر برای درمان و کاهش عوارض بیماری آلزایمر دارو مصرف می کنند. با این حال ، پزشکان هشدار می دهند که داروهایی مانند دونوسیل ، ریواستیگامین و گالانتامین به شدت تحت تأثیر کافئین قرار می گیرند ، که هم در قهوه و هم چای هستند.
کافئین خون مغز را محکم می کند و اثر دارو را کاهش می دهد. داروهای آلزایمر از انتقال دهنده عصبی استیل کولین محافظت می کند و نوشیدن مقادیر زیادی قهوه و چای این اثر محافظ را مختل می کند.
به طور خلاصه ، در حالی که قهوه و چای یک روزمره محبوب برای بسیاری از افراد است ، لازم است این دو نوشیدنی را با برخی از داروها مصرف کنید. از آنتی بیوتیک گرفته تا داروهای تیروئید ، آسم و دیابت و درمان آلزایمر ، کافئین می تواند بر نحوه عملکرد این داروها تأثیر بگذارد و در نظر گرفتن زمان و ترکیب قهوه و دارو مهم است.
چگونه داروها را به درستی مصرف کنیم؟
داروهای خوراکی: قرص ها و کپسول های بلع با یک لیوان آب. اگر قادر به بلع آن هستید ، از خرد کردن یا جویدن قرص خودداری کنید. مگر اینکه پزشک نسخه دیگری داده باشد.
داروهای مایع: از یک قاشق یا سرنگ یا یک ابزار اندازه گیری تخصصی به جای یک قاشق معمولی خانگی استفاده کنید.
1
منبع: www.khabaronline.ir