10 راه حل قطعی برای جلوگیری از اهمال کاری



نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغان، گاهی اوقات برای انجام یک کار مهم ضرب الاجل دارید. اما به جای انجام این کار، وقت خود را صرف انجام کارهای دیگری مانند چک کردن ایمیل، رسانه های اجتماعی، تماشای فیلم، مرور وبلاگ ها و غیره می کنید. در واقع، می دانید که باید این کار را انجام دهید. اما در عمل هیچ کاری انجام نمی دهید.

به نقل از ایسنا، همه ما گاهی کارها را به زمان دیگری موکول می کنیم. وقتی کار را به تعویق می اندازیم، در واقع وقت آزاد خود را تلف می کنیم و وظایف مهمی را که بر عهده داریم به تعویق می اندازیم. در چنین لحظاتی خیلی مضطرب می شویم و افسوس می خوریم که کارمان را زودتر شروع کرده بودیم. افرادی که مدام کار خود را به زمان دیگری موکول می کنند، احتمالا چندین سال از عمر خود را در این راه سپری کرده اند. سستی در انجام کار و به عقب انداختن کارها، سستی، فرار از کار، مواجهه با آن در لحظه آخر از ویژگی های افرادی است که همیشه به این شیوه زندگی ادامه می دهند. به تعویق انداختن کار در واقع عادت بدی است که ما را از بین می برد و ما را از دستیابی به اهداف بزرگتر در زندگی باز می دارد.

اجازه ندهید اهمال کاری به یک عادت بد در زندگی شما تبدیل شود. در این مقاله راهکارهای عملی برای جلوگیری از اهمال کاری ارائه شده است.

1- کار خود را به قسمت های کوچکتر تقسیم کنید

یکی از دلایلی که باعث می‌شود کارها را به زمان دیگری موکول کنیم این است که فکر می‌کنیم انجام آن کار برای ما خیلی بزرگ است. بهتر است کار اصلی را به قسمت های کوچکتر تقسیم کنید و روی هر قسمت جداگانه تمرکز کنید. اگر شکستن کار به قطعات کوچکتر مشکل شما را حل نکرد، باید دوباره قطعات را کوچکتر کنید. به زودی متوجه خواهید شد که کار شما ساده تر از چیزی است که فکر می کردید.

برای مثال نوشتن را در نظر بگیرید. نوشتن کتاب به طور کلی پروژه بزرگی است که می تواند بسیار سنگین و پرحجم باشد. اما زمانی که آن را به فازهای کوچکتر تقسیم می کنید، انجام آن آسان تر است، مانند:

1. تحقیق
2. تصمیم گیری برای انتخاب موضوع
3. یک طرح کلی ایجاد کنید
4. طراحی محتوا
5. نوشتن فصل 1 تا 10
6. بررسی

ناگهان متوجه می شوید که همه چیز قابل مدیریت است. پس از آن، می توانید روی مراحل ضروری تمرکز کنید و بدون فکر کردن به مراحل دیگر، آن را به بهترین شکل انجام دهید. پس از اتمام هر مرحله، می توانید به مرحله بعدی بروید.

2- محیط اطراف خود را تغییر دهید

محیط های مختلف اثرات متفاوتی بر بهره وری ما دارند. به میز و اتاق خود نگاه کنید. آیا آنها به شما انگیزه می دهند یا شما را خواب آلود می کنند؟ اگر حالت دوم درست است پس بهتر است محیط کار خود را تغییر دهید.

چیزی که همیشه باید به خاطر داشته باشید این است که محیطی که قبلاً به شما انگیزه می داد احتمالاً بعد از مدتی تأثیر مثبت خود را از دست می دهد. در این صورت بهتر است محیط اطراف خود را تغییر دهید.

3. یک جدول زمانی دقیق با مهلت های مشخص ایجاد کنید

اگر فقط یک ضرب الاجل برای تحویل کار دارید، به راحتی می توانید در عادت اشتباه به تعویق انداختن کار بیفتید. سپس احساس می کنید که زمان کافی برای انجام آن دارید و آن را به زمان دیگری موکول می کنید، تا زمانی که متوجه شوید خیلی دیر شده است.

پروژه در دست را به قطعات کوچکتر تقسیم کنید. سپس یک جدول زمانی کلی طراحی کنید که ضرب الاجل های هر مرحله را به تفصیل بیان کند. به این ترتیب می دانید که برای هر یک از مسئولیت هایی که باید در همان تاریخ انجام دهید مهلت مشخصی دارید. این برنامه باید به اندازه کافی دقیق باشد که اگر یکی از کارها را به موقع انجام ندهید، روی مراحل و قسمت های دیگر تأثیری نداشته باشد.

اهداف خود را به لیست های ماهانه، هفتگی و سپس روزانه با تاریخ های مشخص تقسیم کنید. در واقع با این روش به راحتی به اهداف خود خواهید رسید.

4- از به تعویق انداختن موضوع چه در دراز مدت و چه در کوتاه مدت خودداری کنید

اگر زیاد به این عادت بد دچار شده اید، احتمالاً به این دلیل است که تعویق آن را برای خود بسیار آسان کرده اید. می توانید لیست صفحات نشانک شده در مرورگر را به یک پوشه جداگانه که کمتر در دسترس است منتقل کنید. گزینه اعلان خودکار را در ایمیل غیرفعال کنید تا از شر تمام حواس پرتی اطراف خود خلاص شوید.

حتی برخی افراد حساب کاربری خود را در شبکه های اجتماعی حذف یا غیرفعال می کنند. در هر صورت، اگر احساس می کنید لازم است اکانت خود را حذف کنید، این کار را انجام دهید.

5- با افرادی که الهام بخش شما هستند معاشرت کنید

من کاملاً مطمئن هستم که اگر به مدت 10 دقیقه با افرادی مانند بیل گیتس و استیو جابز گفتگو کنید، قطعاً اشتیاق و اشتیاق کار را پیدا خواهید کرد. قطعاً افرادی که با آنها معاشرت می کنیم بر رفتار ما تأثیر می گذارند. معاشرت با بیل گیتس و استیو جابز امکان پذیر نخواهد بود! با دوستان، خانواده، همکاران و افرادی که شما را برای انجام کاری تشویق می کنند، معاشرت کنید. به زودی خواهید دید که روحیه سرسخت و انرژی آنها به شما منتقل شده است.

6- دوست پیدا کنید

پیدا کردن یک دوست و همراه باعث می شود روند کار سرگرم کننده باشد. در حالت ایده آل، این همراه نیز باید اهداف خاص خود را داشته باشد. به این ترتیب هر دوی شما در قبال اهداف و برنامه های یکدیگر مسئول و پاسخگو خواهید بود. اهداف شما لزوماً نباید یکسان باشند. البته، اگر اهداف مشابه باشند، می توانید بیشتر از یکدیگر یاد بگیرید.

7- در مورد اهداف خود با دیگران صحبت کنید

در مورد پروژه های خود با دوستان، همکاران، خانواده و آشنایان صحبت کنید. در این صورت، هر بار که آنها را ملاقات می کنید، باید در مورد وضعیت پروژه خود با آنها صحبت کنید. زیرا آنها در مورد آن کنجکاو هستند.

به عنوان مثال، اگر پروژه هایی را که دارید در وبلاگ شخصی، توییتر و فیس بوک خود به اشتراک بگذارید، مطمئناً دوستان و آشنایان شما در مورد پیشرفت آن پرس و جو خواهند کرد. اگر چنین است، این یک راه عالی برای مسئول نگه داشتن برنامه های شما است.

8- به دنبال افرادی باشید که به خواسته های خود رسیده اند

می خواهید به چه چیزی برسید؟ چه افرادی قبلاً به آنچه اکنون می خواهید رسیده اند؟ به دنبال این افراد باشید و با آنها ارتباط برقرار کنید. ارتباط با این افراد به شما نشان می دهد که اهدافی که انتخاب کرده اید قابل دستیابی هستند، فقط باید عمل کنید. این روش یکی از بهترین انگیزه ها برای عمل است.

9- مرور اهداف

اگر برای مدت طولانی به تعویق انداخته اید، احتمالاً نشان می دهد که بین کاری که انجام می دهید و آنچه می خواهید مشکلاتی وجود دارد. بیشتر اوقات، ما اهداف خود را با کشف و شناخت بیشتر درباره خودمان بزرگ می کنیم. اما با تغییر ندادن اهداف از انعکاس صحیح رشد آنها جلوگیری می کنیم.

از کار (مانند یک سفر کوتاه یا آخر هفته) استراحت کنید و برنامه خود را دوباره سازماندهی کنید. دقیقا می خواهید به چه چیزی برسید؟ برای رسیدن به آن دقیقاً چه کاری باید انجام دهید؟ چه اقداماتی باید انجام دهید؟ آیا شغل فعلی شما در مسیر رسیدن به مقصد نهایی است؟ اگر نه، چه باید کرد؟

10- کارها را خیلی پیچیده نکنید

آیا منتظر زمان مناسب برای انجام کار هستید؟ احتمالاً فکر می‌کنید که به دلایل مختلف و نداشتن X, Y, Z نمی‌توانید در حال حاضر کار خود را انجام دهید. اینگونه افکار را از ذهن خود دور کنید. زیرا بهترین و عالی ترین زمان هرگز وجود نخواهد داشت. اگر همیشه منتظر آن زمان باشید، هرگز کاری انجام نخواهید داد. کمال گرایی یکی از دلایل اصلی اهمال کاری است.



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7233

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *