32 روش مختلف برای از بین بردن گناهان



نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغان، پاسخ های استاد شیخ حسین انصاریان به سوالات جوانان را می خوانید:

همان گونه که عمل صالح و نیک انسان با برخی از گناهان از بین می رود، برخی از اعمال نیک نیز موجب تکفیر و نابودی گناهان می شود. در قرآن و روایات راه ها و مصادیق فراوانی وجود دارد که باعث از بین رفتن گناه و آثار و عوارض آن شده و همچنین بدی ها را به حسنات تبدیل کرده است. از مجموع آنها می توان نتیجه گرفت که ایمان و عمل صالح، توبه و ترک گناهان کبیره، مطمئن ترین راه برای رهایی از گناهان گذشته و جلب محبت خداوند است. در زیر برخی از آنها آورده شده است:

1- ايمان و عمل صالح: قرآن كريم مي فرمايد: و الذين آمنوا و عملوا الصالحات لم لم يغفرهم من الذين يؤمنوا و عملوا الصالحات. 2- گناهان مؤمنان و اعمال صالح را می آمرزیم.

پس باید با افزایش معرفت و شناخت خداوند و شناخت برکات مادی و معنوی او و انجام عمل صالح سعی در تقویت ایمان خود داشته باشید.

3- توبه و توبه و بازگشت از گناهان باعث از بین رفتن همه گناهان بزرگ و کوچک می شود.

آیات 68 و 69 سوره فرقان به مرتکبان برخی از گناهان کبیره وعده عذاب مضاعف و حیات جاودانی در جهنم می دهد، سپس می فرماید: مگر آنکه توبه کند و ایمان آورد و عمل صالح انجام دهد، خداوند گناهان او را (نه تنها) می آمرزد. می بخشد (بلکه) بدی هایشان را به نیکی تبدیل می کند.

پیامبر اکرم (ص) فرمود: برای دارو و دوای گناهان استغفار می کنم; دوای هر دردی است. شفای گناهان توبه و آمرزش است. با توبه است که می توان محبت الهی را جلب کرد و مورد محبت حق تعالی قرار گرفت.

امام باقر علیه السلام فرمود: همانا خداوند متعال از توبه بنده گنهکارش بسیار خرسند و خشنود است; شادتر از کسی که شتر و توشه اش را در شب تاریک گم می کند و آن را می یابد. در حدیث قدسی آمده است: اگر کسانی که از من روی برگرداندند و به گناه مبتلا شدند، بدانند که چقدر مشتاق آنها هستم (و از بازگشت و توبه آنها راضی هستم) از شدت شادی می مردند. و شادی

4- ترک گناهان کبیره موجب از بین رفتن آثار گناهان صغیره می شود: یک تجتنبووا ما کبر تنهون آنهو، به گناهان من کفر مکن و به من سخاوتمندانه وارد مکن. اگر از گناهان کبیره ای که از آن نهی شده اید دوری کنید، گناهان کوچک شما را می پوشانیم و شما را به جایگاه خوبی می رسانیم.

5- هر کار نیک و شایسته و هر عملی که از مصادیق حسنات باشد، موجب از بین رفتن بدی ها و بدی ها است: ان المحسنات یذهبان السیات ذلک ذکری لالذکریم; کارهای نیک، بدی ها و گناهان (و آثار آنها) را برطرف می کنند. این مقاله یادآوری است برای کسانی که تذکر را می پذیرند.

فضائل مطلق است و شامل تمام عبادات و هر کار ارزشمندی است که مورد تأیید و تعیین شرع باشد و به قصد تقرب به خداوند انجام شود.

امیرالمؤمنین (علیه السلام) می فرمایند: خداوند هر خیر و شر را رد می کند; خداوند با انجام هر کار خیر گناهی را می پوشاند و محو می کند.

6- اقرار و اقرار به گناه در پیشگاه حق تعالی: وقتی با خدای خود خلوت کردی و به نماز و دعا مشغول شدی. گناهان و گناهان گذشته خود را به یاد آورید و به آنها اعتراف کنید و از خداوند طلب آمرزش کنید. امام باقر (علیه السلام) فرمود: به خدا سوگند ما از گناه نجات خواهیم یافت، مگر من نزدیکم; به خدا قسم! تا زمانی که به گناه خود اعتراف نکند، نجات نمی یابد.

7- مستمر بودن به طهارت (وضو و غسل و…) سلمان فارسی می گوید: روزی با پیامبر اکرم (ص) زیر درختی نشسته بودیم. حضرت شاخه های خشک آن درخت را تکان داد، همه برگ هایش افتاد. سپس رو به من کرد و گفت: نپرسیدی چرا این کار را کردم. گفتم: بگو منظورت چی بود؟

فرمود: وقتی مسلمان وضو گرفت (و مواظب بود) خوب وضو گرفت، سپس نمازهای پنج گانه را به جا آورد، گناهانش فرو می ریزد، همانطور که برگ های این شاخه افتاد. سپس آیه حسنات یذهبان السیات را تلاوت کرد.

اساساً آيه مذكور به عنوان توضيح و توضيح اهميت و حكمت اقامه نماز در سوره هود پس از امر به اقامه نماز تبيين شده است، يعني نماز به عنوان يكي از مصاديق بارز حسنات، آثار گناه را برطرف مي كند و تاریکی در دل می گیرد

9- خواندن نمازهای مستحبی و نافله به ویژه نماز شب.

امام صادق علیه السلام در تفسیر آیه 114 هود می فرماید: نماز مؤمن در شب با اعمال گناهان من در روز برطرف می شود; نماز شب مؤمن گناهان روز را محو و از بین می برد.

10- خضوع در عبادت و اشک ریختن در دعا: شخصی از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله پرسید: پس از توبه چه چیزی گناهان مرا از بین می برد؟ فرمود: اشک ریختن و خضوع در عبادت و دعا و تحمل بیماری.

11- تحمل بیماری گناهان را از بین می برد. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: الثقم گناهان را محو می کند.

12- گرفتاری ها و گرفتاری ها و گرفتاری ها و غم ها: پیامبر اکرم (ص) فرمود: ساعات المهموم، ساعات کفاره.

13- طواف خانه خدا و خدمت به بندگان خدا و برآوردن و 14- خواسته های مؤمنان.

امام ششم علیه السلام فرمود: هر که خانه خدا را هفت بار طواف کند، خداوند شش هزار حسنه برای او بنویسد و شش هزار گناه را از او بزداید و مقامش را شش هزار درجه بالا ببرد. برآوردن حاجت مؤمن بهتر از یک طواف است، اما ده طواف خانه خدا.

15- جهاد در راه خدا: مردی نزد پیامبر (ص) آمد و عرض کرد: ای رسول خدا! من به جهاد بسیار علاقه مندم و از جهاد لذت می برم. حضرت فرمود: پس جهاد در راه خدا کن، زیرا اگر کشته شوی، مرده نیستی، بلکه زنده ای و از سفره مخصوص خدا می خوری، و اگر در راه رفت و برگشت بمیری – در مکانی. غیر از میدان جنگ، اجر و اجر تو با خداست و اگر (به وطن و وطن) بازگردی، از همه گناهان برمی گردی و پاک می شوی، گویی از مادر متولد شده ای.

16- صله رحم: اسحاق بن عمار گوید: این جمله را مکرر از امام صادق علیه السلام شنیدم که فرمود: عنّا صله الاورهم و البر لیحونو نان الحساب و یسمن من زینوب; رحمت و احسان و نیکی حساب را آسان می کند و از گناهان محفوظ می دارد.

17- حسن خلق: امام صادق علیه السلام فرمود: همان گونه که گرمای خورشید یخ را آب می کند، حسن خلق گناه را آب می کند.

18- صداقت.

19- شکر نعمت های الهی.

20- امانتداری و انجام امانت.

21- دیدار برادران دینی.

22- مصافحه و مصافحه بین دو مؤمن: امام باقر علیه السلام فرمود: هرگاه دو مؤمن با هم ملاقات کنند و با هم مصافحه کنند، گناهانشان همیشه فرو می ریزد، مانند برگهایی که از درخت می ریزد تا از هم جدا شوند. اگر نبودند، خدا رحمتشان کرد.

23- در آغوش گرفتن مؤمن به قصد تقرب به خدا.

24- خدمت به پدر و مادر و مؤمنان کفاره گناهان کبیره است.

25- اطعام مستمندان و دادن لباس به آنها.

26- كار زن در خانه شوهر و انجام هر كارى كه از شئون زن است، مانند حاملگى، زايمان، شير دادن و… كفاره گناهان است. در حدیث آمده است که اگر زنی حتی یک لیوان آب به شوهرش بدهد، خداوند شصت گناه او را می آمرزد و شهری در بهشت ​​برای او آماده می کند.

27- کار مرد در خانه و کمک به همسرش در امور خانه کفاره گناهان کبیره است.

28- مهم ترین عاملی که موجب آمرزش گناهان و محبت خداوند می شود، اطاعت همه جانبه در همه امور دینی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و حکومتی است، چنانکه نافرمانی خداوند موجب کفر می شود.

بگو: «اگر خدا را دوست دارید، از شما پیروی کنید، خداوند شما را دوست خواهد داشت و گناهانم را برای شما می آمرزد، و خداوند آمرزنده و مهربان است». بگو ای پیامبر! اگر خدا را دوست دارید از من پیروی کنید تا خداوند شما را دوست بدارد و گناهانتان را ببخشد که خداوند آمرزنده و مهربان است.

29- صلوات بر محمد و آل محمد: امام رضا (علیه السلام) می فرمایند: اگر به گناهانش کافر شد، او را قضاوت نکردم، پس صلوات من بر محمد و آل محمد، گناهان انسان ها را از بین می برد. کسی که توانایی انجام کاری را ندارد که گناهانش محو و آمرزیده شود، بر محمد و آل او صلوات فراوان بفرستد، زیرا صلوات گناهان را از بین می برد و ریشه کن می کند.

30- تلاوت قرآن: امام صادق (علیه السلام) فرمود: تلاوت هر آیه قرآن ده حسنه دارد و ده کار بد و گناه را برطرف می کند. اگر این تلاوت در شب یا در ماه مبارک رمضان باشد، اثر آن هزار برابر می شود.

31- روزه: پیامبر اکرم (ص) فرمود: هر که در ماه رمضان روزه بگیرد در حالی که به خدا ایمان دارد و علاوه بر شکم و قلب و چشم و گوش و زبانش نیز روزه دارد، خداوند روزه او را می پذیرد و او را می پذیرد. همه گناهانش را می بخشد و می بخشد.

32- افطار به روزه داران مؤمن: امام صادق (علیه السلام) فرمود: من مؤمنانه افطار می کنم، کفاره گناهان توانایان است; افطار برای مؤمن روزه دار کفاره گناهان است.

موارد ذکر شده همگی از مصادیق حسنات است. بنابراین عواملی که باعث محو شدن گناهان و جلب محبت خداوند می شود، منحصر به موارد مذکور نیست، بلکه عواملی مانند توسل به ائمه علیهم السلام و شفاعت آنان، محبت به یتیمان، انفاق و… نیز موجب تکفیر و تکفیر می شود. محو شدن گناهان تبدیل می شود



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7215

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *