
به نقل از یوبیک آنلاین، در این مقاله پنج مورد از خطراتی که سلامت کبد را تهدید می کند معرفی شده است:
قرار گرفتن در معرض سموم
در حالی که کبد مسئول پاکسازی سموم از خون است، قرار گرفتن بیش از حد در معرض سموم می تواند مضر باشد. برچسب های هشدار دهنده روی مواد شیمیایی که در خانه استفاده می کنید را بخوانید، میوه ها و سبزیجات را قبل از خوردن بشویید و مطمئن شوید که آفت کش ها از سطح غذا پاک شده اند.
مصرف مکمل های مضر
فقط به این دلیل که مکمل ها برچسب “طبیعی” دارند به این معنی نیست که لزوما برای بدن شما مفید هستند. بسیاری از گیاهان و مکمل های گیاهی می توانند به کبد آسیب برسانند. جالب است بدانید که گیاهان مسئول بیست درصد آسیب کبدی در ایالات متحده هستند. به عبارت دیگر مصرف بیش از حد داروها یا گیاهانی که تأثیر مستقیم بر کبد دارند می تواند مشکلات جدی برای این اندام ایجاد کند.
مصرف الکل
کبد چرب الکلی که باعث التهاب کبد (هپاتیت الکلی)، در نهایت ایجاد زخم (سیروز) و حتی سرطان کبد می شود، فرآیندی است که با نوشیدن روزانه شروع می شود. خوشبختانه اکثر افرادی که در مرحله کبد چرب نوشیدن الکل را ترک می کنند می توانند آسیب کبد خود را التیام بخشند و آن را به حالت قبلی برگردانند.
چاقی، دیابت یا کلسترول بالا
این شرایط می تواند باعث بیماری کبد چرب غیر الکلی شود که ممکن است به سیروز و سرطان کبد نیز منجر شود. به گفته کارشناسان، بیماری کبد چرب دلیل اصلی نیاز به پیوند کبد در جهان است. همانند کبد چرب الکلی، می توان این روند را معکوس کرد و با قطع کربوهیدرات های ساده (مانند نان و شکر) و خوردن میوه، سبزیجات و پروتئین بیشتر، بیماری را معکوس کرد.
سابقه بیماری کبد
اگر شما یا یکی از اعضای خانواده به بیماری کبدی مبتلا بوده اید، ممکن است بیشتر مستعد آسیب کبدی باشید. به عنوان مثال، هپاتیت B یا C و هموکروماتوز از عوامل خطر سرطان کبد هستند. اگر یکی از بستگان نزدیک شما مبتلا به بیماری ژنتیکی کبدی مانند هموکروماتوز، بیماری ویلسون یا کمبود آلفا-1 آنتی تریپسین است، باید مراقب علائم باشید. همچنین، اگر شما یا یکی از اعضای نزدیک خانواده به بیماری کبدی مبتلا هستید، باید از مصرف الکل خودداری کنید.
منبع: / hopkinsmedicine
233233
منبع: www.khabaronline.ir