روایت امام جواد از بهترین هدیه ای که خداوند به بشر داده است


نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغان، در کتاب بحار جلد 75 صفحه 365 روایتی است که (امام جواد علیه السلام) می فرماید:

نیازمند امید می خواهد و با داوری فرود می آید و عافیه هدیه نیکو است.

نیازها و نیازها با امید خواسته می شود و نیازها و نیازها به امر الهی و امر الهی برآورده می شود و بهترین و بهترین هدیه خداوند تندرستی است.

شرح این حدیث بر اساس درس آیت الله آقا مجتبی تهرانی را در ادامه بخوانید:

روایت امام جواد از بهترین هدیه ای که خداوند به بشر داده است

به خدا پناه می برم از شر شیطان. بسم الله الرحمن الرحیم

از امام جواد رضی الله عنه روایت شده است که فرمود: آرزوهای انسان به خاطر امید خواسته می شود. حال برای توضیح، قبل از توضیح کل روایت، کمی برایتان می گویم.

انسان این گونه است، در دنیایی که در آن است، خواه مربوط به امور مادی و معنوی او باشد، هر چه باشد; درسته یا نه؟ در اصطلاح ما مستلزم چیزهایی است که تعبیر می کنیم: نیاز. آیا درست است نیازهای جمعی چیست؟ نیاز بسیار خوب، خواهد شد. این میل گاهی درونی است، گاهی بیرون می ریزد. به عرض من رسیدی؟ داخلش اگه هست لازم نیست اسم ببرن میفهمی چی میگم؟ هان؟! در دلم اسمش آرزو و امل است. فهمیدی که اینجوری میگن اما وقتی می‌خواهد به بیرون نفوذ کند، آیا شما رسیدید؟ با دیگری در ارتباط باشد، بگوید که او می خواهد آن را در شرایط ما بیان کند؟ از من درخواست کن که من این را می خواهم، این، آن نیاز آن چیزی است که مورد نظر است. مورد نظر نیاز درست است؟ وقتی این بیرون می ریزد، در بیرون لازم است، داخل چیست؟ آرزو درسته یا نه؟ این یک مقاله است.

یک مشکل در اینجا پیش می آید و آن مشکل این است که حالا که می خواهد به بیرون نفوذ کند. طرف می خواهد که دیگری از طرف مقابل بخواهد. آیا باید امیدوار باشم که طرف من این کار را انجام دهد؟ به من بده آیا درست است یا نه؟ چیست؟ من نادانم؟! هان؟! بگذارید به شما بگویم: آقا! من چیزی می خواهم، هرچند می دانم که آن را نمی دهی. شما می گویید: این دیوانه است. شد؟! پس چه باید امید او باشد. این اولین مقاله است. اینجوری توضیح میدم و ادامه میدم. کلمات بسیار زیبا هستند، همه با هم هستند.

دوم: خوب اینجا، ما معمولاً؛ خوب اینها امام هستند، درست است؟ چی میگن نمیخوان بگن تو با یکی دیگه ای؟! تو با خدا هستی؛ چون این گونه اند، می گویند: حاجتت را از کی می خواهی، درست است؟ خدایا اهن باریک الله; خوب چون اگه با یکی دیگه باشه خدا نمیکنه پس چی؟ نمیشه، دیگه اینجوریه، ها؟! ما معتقدیم که امکان پذیر نیست. درست است؟ پس او باید چه کار کند؟ می خواهد برآورده شود، حتی اگر از دیگری بخواهی، ها! تا زمانی که باز نکند باز نمی شود. آیا متوجه شدید این مقاله دوم است.

سوم: حال سوال این است که من چه می خواهم؟ رسیدی یا نه؟ بهترین چیز چیست؟ در درخواست هایی که انسان می خواهد از خدا بکند. توجه کنید. می خواهید بریزید، با خدا در میان بگذارید. آیا شما رسیدید سپس، او نیز کاری را که می خواهد انجام دهد تأیید می کند. حالا از خدا چه بخواهم جامع باشد، به تعبیر بنده، هر دقیقه یک چیزی به ذهنم می رسد، هر روز ده چیز برایم پیش می آید، نه؟! من این را پیش بینی نکردم. کمکم کن

حال به سراغ روایت می روم; چون می بینم نمی شود این حرف ها را نزنیم. امام جواد (علیه السلام) سه جمله می فرمایند: اول الحوائج أَسْلَکُمْ بَأَیْدِ. این را به شما بگویم: اگر به خدا امید نداشته باشید، از او چیزی نخواهید. یعنی تنها امیدت به خداست از او…

دوم: «وَ هُوَ نزِلُ بِالْقَدْرِ»; این را بدانید! نیازها نازل می شود; چون فرمود: مقام خدا برتر است، درست است؟ که می گوید: نزول. چرا این نیازها باید از او باشد؟ تا زمانی که تایید نکند تایید نمی شود. روی این و آن تمرکز نکنید. خوب، حالا میام جبهه. خوب، پس او به شما یادآوری می کند که هر چه از او بخواهید. آیا درست است به شما یادآوری می کنم که همه چیز در شماست. فهمیدی همه چیز در اوست «وَ الْعَافِیهُ عَلَیْهِ الْحَبِّهِ». از او سلامتی بخواهید. رفاه جسمی نیست، این را یک بار در روایات قبلی گفتم. همه می گوییم: عفت بابا! نماز نمی خوانی؟ هان! آیا در دعای «و العفیه دین دنیا و آخرت» صحیح است؟ شما اول میگید دین درسته یا نه؟ بعد میگی دنیا و آخرت را هم می گویید به آن پایبند هستید. درسته یا نه؟ اون مجموعه خیریه یعنی چی؟! دنیا و آخرت در آرامش خوابیده اند. همیشه از او بپرسید. درسته! اگر به این نیاز دارید، اجازه دهید به شما بگویم: به آن امیدوار باشید، ها! گره دیگر در کارت نخواهد بود، نه دین و نه دنیا.



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7216

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *