
به نقل از یوبیک آنلاین، برای در امان ماندن از سرماخوردگی و آنفولانزا در فصل سرما می توانید با مصرف این مواد غذایی مغذی سیستم ایمنی خود را تقویت کنید:
1) سیر
طبق تحقیقات، آلیین ترکیب فعال زیستی اصلی در سیر است و به عنوان یک عامل ضد باکتری عمل می کند. سیر همچنین حاوی آلیسین است که به عنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی عمل می کند. این گیاه از گذشته به عنوان یک عامل ضد عفونی کننده، ضد باکتری و ضد قارچ و برای تقویت سیستم ایمنی بدن برای کمک به دفع ویروس ها و سایر عوامل بیماری زا استفاده می شده است.
2) مرکبات
مرکبات یکی از بهترین منابع ویتامین C، فولات و چندین ماده مفید دیگر هستند که می توانند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کنند. مرکبات به کاهش استرس اکسیداتیو برای کنترل التهاب سیستمیک کمک می کنند. ویتامین C و فولات در تقویت عملکرد بسیاری از انواع سلول های ایمنی، از جمله سلول های کشنده طبیعی و سلول های T نقش دارند. علاوه بر این، وجود چندین ترکیب زیست فعال دیگر در مرکبات مانند هسپریدین، نارینژنین، نارینگین و ناریروتین به خواص ضد التهابی این گروه غذایی می افزاید.
3) سبزیجات
سبزیجاتی مانند اسفناج، کلم و سایر سبزیجات برگ دار حاوی ویتامین C و آنتی اکسیدان هایی مانند بتاکاروتن هستند و گزینه مناسبی برای تقویت سیستم ایمنی بدن محسوب می شوند. سبزی های برگ دار حاوی چندین ماده مغذی مرتبط با بهبود ایمنی هستند. از جمله فیبر برای سلامت روده، ویتامین C، بتاکاروتن و صدها ترکیب زیست فعال دیگر.
4) قارچ
قارچ ها حاوی چندین ماده مغذی کلیدی از جمله سلنیوم، ویتامین D و B6 هستند که سلامت سیستم ایمنی را تقویت می کنند. سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با باکتری ها و ویروس ها به ویتامین D نیاز دارد. قارچ تنها غذای گیاهی است که حاوی بیشترین میزان ویتامین D است و به همین دلیل به عنوان منبع ویتامین D برای گیاهخواران گزینه بسیار خوبی است.
منبع: این را بخور
47232
منبع: www.khabaronline.ir