نظر آیت الله خامنه ای درباره فیلترینگ


نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغان، ساعات اولیه بامداد چهارشنبه پنجم آذرماه بود که دو بستر اینترنتی «واتس اپ» و «گوگل پلی» با رای شورای عالی فضای مجازی رفع فیلتر شد. این خبر آنقدر در کشور داغ شد که حتی از قیمت دلار هم پیشی گرفت.

به روایت دانشجو، اگرچه رفع فیلتر بسترهای فضای مجازی می تواند گامی موثر در جهت افزایش دسترسی آزاد به اطلاعات و بهره مندی از امکانات آموزشی، فرهنگی و اقتصادی باشد، اما نگرانی هایی در خصوص تبعات آن نیز وجود دارد. لازم به ذکر است که حذف فیلتر به معنای ایجاد محیطی غیرقانونی و مبتذل نیست.

اگرچه فضای مجازی به عنوان یکی از ابزارهای اصلی توسعه در دنیای مدرن شناخته می شود، اما به همان اندازه که فرصت ایجاد می کند، تهدیدهایی را نیز به همراه دارد. رفع فیلتر باید با نظارت دقیق و برنامه ریزی مناسب برای کنترل محتوای نامناسب یا مضر و محافظت از کاربران به ویژه نوجوانان و کودکان در برابر تهدیدات احتمالی انجام شود.

حذف فیلتر به معنای رها شدن نیست. این اقدام می تواند با وضع قوانین مشخص و تدوین چارچوب هایی برای استفاده بهینه از فضای مجازی همراه باشد. تجربه کشورهای توسعه یافته نشان داده است که آزادی دسترسی به اطلاعات زمانی مفید خواهد بود که همراه با آموزش، آگاهی و نظارت مناسب باشد.

رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها بر لزوم مدیریت صحیح فضای مجازی و جلوگیری از انتشار آن تاکید کرده اند. وی در اظهارات نوروزی خود در 11 فروردین 1400 به صراحت به وضعیت مدیریت فضای سایبری در کشور پرداخت و از کمبود اطلاعات در این زمینه ابراز نگرانی کرد. حضرت آیت الله خامنه ای فرمودند:

نظر آیت الله خامنه ای درباره فیلترینگ

وی ادامه داد: متاسفانه حتی در فضای مجازی کشور ما نیز با وجود تمام تاکیداتی که انجام دادم تمکینات لازم انجام نمی شود و از جهاتی واقعا سست است که مسئولان باید به این موضوع توجه داشته باشند. کشورهای جهان در حال اعمال مدیریت در فضای مجازی خود هستند. [در حالی که]افتخار می کنیم که فضای مجازی را ترک کرده ایم! این باعث افتخار نیست. این اصلا باعث افتخار نیست. فضای سایبری باید مدیریت شود. این که مردم از این امکان استفاده کنند، قطعاً وسیله آزادی مردم است، خیلی خوب است، اما این وسیله را نباید به دست دشمنی که می تواند علیه کشور و ملت توطئه کند، سپرد.

این سخنان اهمیت مدیریت فضای مجازی را به عنوان ابزاری قدرتمند در دنیای مدرن نشان می دهد. از دیدگاه ایشان رها شدن و غفلت در این فضا نه تنها شرافتمندانه نیست، بلکه می تواند بستری برای سوء استفاده دشمنان و توطئه علیه ملت باشد.

بنابراین نظارت صحیح و برنامه ریزی شده بر فضای مجازی و ایجاد تعادل بین آزادی دسترسی و حفظ امنیت ملی از وظایف اصلی متولیان این حوزه است. این مدیریت باید به گونه ای باشد که مردم از امکانات این فضا بهره مند شوند، اما این بهره برداری نباید به قیمت آسیب رساندن به امنیت جامعه و منافع کشور تمام شود.



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7235

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *