
نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغان، آیت الله العظمی جوادی آملی با علم دیرینه خود به گنجینه قرآنی، مدت هاست در مراکز علمی و دینی، حوزه ها و دانشگاه ها به تدریس تفسیر موضوعی قرآن می پردازد که جلوه بارز آن مجموعه وزین است. «تفسیر موضوعی قرآن کریم» در بیست جلد است. که بهترین رویکرد به کتاب آسمانی را با سبک تفسیر قرآن به قرآن و استفاده از سیره معصومین علیهم السلام همراه با بیان ویژگی های حیاتی قرآن تبیین می کند. جلد دوم این تفسیر به مراتب معرفت توحید در قرآن می پردازد.
به نقل از خبرگزاری بین المللی قرآن، مراتب توحید قرآنی بر اساس توصیف قرآن کریم از بهشت، اهل بهشت در باغ های پر از برکات الهی بر صندلی خود می نشینند و از سر تا سر سیراب می شوند. شرابی به نام رحیق. مهر قرار گرفته بر این شراب از مشک است و قرآن دسترسی آن را شایسته رقابت می داند. این شراب با تسنیم آمیخته است و تسنیم چشمه ای است که یاران خدا از آن می نوشند.
به گفته علامه طباطبایی، در وصف قرآن کریم، چشمه تسنیم بر شراب شهد برتری دارد، زیرا این شراب به دلیل اختلاط با تسنیم خوشایند می شود و از سوی دیگر چون نزدیکان می نوشند. از تسنیم، مقامشان از نیکوکارانی که مست از شراب شهد هستند، بالاتر است. اما صرف آمیختگی مضمون رحیق با تسنیم و شرح قرآن کریم از این ترکیب نمی تواند دلیل بر برتری یکی بر دیگری باشد، مگر اینکه این برتری از طریق برخی روایات ثابت شود یا اینکه معنای کلمه “مقربان” بر معنای کلمه “ابرار” برتری خاصی دارد. .
تفسیر «تسنیم» یکی از تفاسیر ارزشمند جهان اسلام است که طی بیش از 40 سال تلاش و کوشش عالمانه ـ قرآنی توسط آیت الله العظمی عبدالله جوادی آملی، فقیه، عارف، مفسر قرآن و از بزرگان نگاشته شده است. مراجع تقلید برای فهم و تفکر بیشتر از اهل اندیشه و قرآن. این تفسیر در «تفسیر قرآن به قرآن» آمده است. روش نگارنده ذکر آیه یا آیات مورد بحث و بررسی آنها در چهار مرحله «گزیده تفسیر»، «تفسیر آیه»، «یادداشت ها و اشارات» و «بحث نقلی» است. عنوان «تسنیم» برگرفته از آیه 27 سوره مبارکه مطفین در قرآن است و نام چشمه ای در بهشت است.
یکی از مهم ترین و در عین حال مهم ترین و ضروری ترین معارف، توحید قرآن است که هم عالم الهی را به درستی تبیین می کند و هم راه نزدیک شدن به این مکان مهم و بزرگ را به زیبایی ترسیم می کند.
بر این اساس جلد دوم از مجموعه گرانقدر «تفسیر موضوعی قرآن کریم» پس از ارائه مباحث کلی توحید در سه بخش و چندین فصل، موضوعات: قرآن و راه های شناخت خدا (کیهان، شخصی و سیر در حقیقت وجود)، مراتب توحید (توحید ذات، توحید اسماء و صفات، توحید افعال، توحید عملی و موحدان در قرآن)، نفی شرک (انواع شرک، گروه های مشرک، ریشه های شرک، پیامدهای شرک و برائت) همه شرک را بررسی می کند) و…
تفسیر «تسنیم» در تفسیر هر آیه چهار مرحله را در نظر می گیرد: انتخاب تفسیر، تفسیر آیه (لغت)، اشارات و لطایف و بحث روایی که از ویژگی های خاص این تفسیر است.
سرانجام پس از نگارش 80 جلد تفسیر «تسنیم» در اسفند ماه سال جاری، در همایش بین المللی «تفسیر تسنیم»، این گنجینه نورانی به روی اهالی علم و قرآن گشوده می شود.
ایکنا برای آشنایی بیشتر مردم با قرآن و حدیث با این تفسیر وزین، هر روز نوری از این تفسیر را در «نسیم تسنیم» به روی مخاطبان عزیز می گشاید.
منبع: www.khabaronline.ir