نگاهی دقیق تر به شیعیان و مرکز اسلامی آفریقای جنوبی



نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغان، مدیر مرکز اسلامی آفریقای جنوبی گفت: جمعیت شیعیان آفریقای جنوبی حدود دو هزار نفر است، شیعیان آفریقای جنوبی جمعیتی آگاه و روشن بین هستند. شیعیان این کشور اکثراً بومی هستند، البته در میان آنها مهاجران هندی نیز وجود دارند.

به روایت ابنا، آفریقای جنوبی جنوبی ترین کشور قاره آفریقا است که حدود یک میلیون مسلمان در آن زندگی می کنند. تاریخ تشیع در این کشور به مهاجرت شیخ محمد حسین غیبشاه از هند در حدود قرن شانزدهم میلادی بازمی گردد، زمانی که وی پس از طی 9000 کیلومتر مسیر آبی از هند به شهر ژوهانسبورگ مهاجرت کرد و به تبلیغ اسلام و عقاید شیعه پرداخت. در این شهر

در عصر حاضر شیعیان بومی آفریقای جنوبی طی سه دهه اخیر به این مذهب پیوسته اند. علاوه بر آنان، شیعیان پاکستان و هند نیز به این کشور مهاجرت کرده اند. امروزه شیعیان آفریقای جنوبی بیشتر در شهرهای کیپ تاون، ژوهانسبورگ، پرتوریا، کرونشتات، بلومفونتین، پترزبورگ، دوربان و پورت الیزابت حضور دارند. تعدادی از خوجه های قرن دوازدهم و نیز گروهی از اسماعیلیان (بهراها و آقاخانی ها) در این کشور زندگی می کنند.

حجت الاسلام والمسلمین «سید عبدالله حسینی» مدیر و مؤسس مرکز اسلامی آفریقای جنوبی در شهر ژوهانسبورگ و از مبلغان با سابقه مکتب تشیع در قاره آفریقا است. این روحانی و خطیب شیعه در گفت و گو با خبرگزاری ابنا در تشریح فعالیت های تبلیغی خود در آفریقای جنوبی و وضعیت شیعیان این کشور گفت:

ضمن معرفی خود به مخاطبان، توضیح مختصری در مورد فعالیت های خود در آفریقای جنوبی بدهید؟

من مدیر مرکز اسلامی آفریقای جنوبی سید عبدالله حسینی هستم. همه فعالیت های تبلیغی شیعیان مانند نماز جمعه، کلاس های آموزشی، برنامه های هفتگی، کلاس های ویژه کودکان، جوانان و بانوان و نماز کمیل را در کانون داریم. ما همچنین برنامه های ویژه ای را در مرکز اسلامی آفریقای جنوبی برگزار می کنیم. .

علاوه بر قدردانی از این اقدام بسیار خوب و سازنده، می توانید در مورد جمعیت پیروان مکتب اهل بیت در آفریقای جنوبی و وضعیت شیعیان این کشور نیز اظهار نظر کنید؟

جمعیت شیعیان آفریقای جنوبی حدود دو هزار نفر است، شیعیان آفریقای جنوبی جمعیتی آگاه و روشن بین هستند. شیعیان این کشور اکثراً بومی هستند، البته در میان آنها مهاجران هندی نیز وجود دارند.

مرکز اسلامی آفریقای جنوبی چه رویکردی در پیش گرفته است؟

مرکز ما مستقل عمل می کند، ما سعی کردیم به کمک های دولتی متکی نباشیم و بدون آن بتوانیم فعالیت کنیم. البته با توجه به مسائل اقتصادی اخیر، نواقص و مشکلاتی وجود دارد که درصدد رفع آن هستیم.

نظر شما در مورد استفاده از فضای مجازی در گسترش معارف اهل بیت(ع) چیست؟

به نظر من ظرفیت بسیار خوبی است، مثلاً قبل از شروع اپیدمی ویروس کرونا کلاس های ما در مرکز اسلامی آفریقای جنوبی با ظرفیت 70 تا 80 نفر برگزار می شد. اما پس از شروع کرونا، این کلاس ها را به چهار زبان انگلیسی، فارسی، عربی و اردو در بستر شبکه های اجتماعی برگزار کردیم و مشاهده کردیم که 18 هزار نفر از 86 کشور جهان در کلاس ها شرکت کردند. به همین دلیل معتقدم فضای مجازی ظرفیت های بسیار خوبی برای ما در زمینه گسترش معارف اهل بیت(ع) دارد.

چه پیشنهادی برای تولید محتوا در این زمینه دارید؟

باید از اساتید و شخصیت هایی که احساس مسئولیت می کنند و کار خود را می شناسند و می توانند محتوای موثر و جذاب ارائه دهند استفاده شود. محتوای ارائه شده باید کوتاه و موثر باشد. اکنون زمان ارائه مطالب طولانی و سخنرانی های یک ساعت و پنجاه دقیقه ای در مورد یک موضوع گذشته است و باید از محتوای کوتاه و تاثیرگذار در فضای مجازی استفاده کنیم.

شما تجربه برگزاری جشنواره بین المللی شعر آیینی را هم داشتید. لطفا در مورد این جشنواره توضیح دهید.

جشنواره جهانی شعر آیینی بود برای ایجاد یک جنبش ادبی در جهان تشیع برای تولید شعر به زبان انگلیسی برای انگلیسی زبانان جهان. ما احساس می کردیم که خلأ بزرگی در نبود شعر به زبان انگلیسی وجود دارد.

تصور کنید در ایران مجلسی هست که شعر نمی گویند، مجلس مذهبی بدون سخنران برگزار می شود اما بدون شعر نمی شود. شعر چه در قالب دعا و چه در قالب مداحی و چه در قالب های دیگر قطعاً در مجالس مذهبی استفاده می شود. اما در کلاس های زبان انگلیسی چون شعر نبود، عملاً از شعر و ظرفیت های ادبی مرتبط با هنر شعر استفاده نمی شد. اما اکنون به اندازه کافی شعر به زبان انگلیسی تولید کرده ایم و از این به بعد می توانیم از اشعار مذهبی انگلیسی استفاده کنیم و این کار را در جشنواره بین المللی شعر آئینی آغاز کرده ایم که در اولین دوره این جشنواره حدود 2500 اثر دارد. 600 اثر به زبان انگلیسی از سراسر دنیا به دست ما رسید. الحمدلله برنامه بسیار خوب و جالبی بود و توانستیم اقدامات خوبی در این زمینه انجام دهیم.



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7233

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *