ویتامین لذت چیست؟ – اخبار آنلاین



به نقل از یوبیک آنلاین از سلامت نیوز، «لذت ویتامینی» تأثیرات مثبت زیادی بر بدن و ذهن ما می گذارد و بخش مهمی از تجربیات غذایی ما را تشکیل می دهد.

لذت بردن از غذا باعث تحریک ترشح دوپامین در مغز می شود. دوپامین هورمونی است که به ما احساس شادی و رضایت می دهد و تجربه غذا خوردن را لذت بخش تر می کند. با این حال، تحقیقات نشان می دهد که افراد چاق ممکن است در برابر دوپامین مقاوم شوند. این بدان معناست که مغز آنها برای رسیدن به همان سطح لذت نیاز به مصرف غذای بیشتری دارد. این موضوع ممکن است یکی از دلایل پرخوری باشد.

اما لذت بردن از غذا تنها به طعم و حس خوشایندی محدود نمی شود. غذا نقش تغذیه عاطفی نیز دارد. یک کاسه سوپ گرم در هنگام بیماری، یا یک شیرینی که شما را به یاد دوران کودکی تان می اندازد، همگی نمونه هایی از ارتباط عاطفی غذا با زندگی ما هستند. در واقع غذا نیز بخش مهمی از فرهنگ و هویت ماست. غذاهای سنتی و خانوادگی نه تنها بدن را تغذیه می کند، بلکه پیوند عاطفی ما را با گذشته و خانواده تقویت می کند.

در دنیای امروز، بسیاری از ما تحت تأثیر «فرهنگ رژیم غذایی» قرار گرفته ایم. فرهنگی که می گوید باید به غذاهایی که دوست داریم، به خصوص غذاهای پرچرب و پرکالری، «نه» بگوییم. این فرهنگ اغلب باعث می‌شود که ما غذا را به‌عنوان چیزی برای کنترل نگاه کنیم تا چیزی برای لذت بردن. این طرز فکر می تواند رابطه ما با غذا را پیچیده و حتی ناسالم کند. وقتی مدام خود را محدود می کنیم، هوس خوردن غذاهای ممنوعه ممکن است افزایش یابد و منجر به پرخوری یا احساس گناه شود.

برعکس، وقتی به خود اجازه می دهیم از غذاها بدون برچسب زدن لذت ببریم، هم از تجربه غذا خوردن لذت بیشتری می بریم و هم تعادل بهتری در رژیم غذایی خود پیدا می کنیم. این می تواند کیفیت رژیم غذایی را بهبود بخشد و از پرخوری و کم خوری جلوگیری کند.

بنابراین توصیه می شود نه تنها به فکر مواد مغذی باشید، بلکه از هر لقمه ای لذت ببرید. پس بیاد داشته باشیم که لذت بردن از غذا بخش مهمی از یک رژیم غذایی سالم است و با دانستن و لذت بردن از هر لقمه می توانید انرژی و آرامش بیشتری به بدن و ذهن خود بدهید.

233233



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7240

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *