حسینیه ای که می گویند غول ها ساخته اند!


نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغان،سندی که قدمت دقیق بنای حسینیه فرحزاد را مشخص کند وجود ندارد اما به گفته اهالی محله از قدمت باقی مانده ظروف مسی در آشپزخانه حسینیه می توان حدس زد که با حسینیه ای 300 ساله روبرو هستیم. . مساحت کنونی حسینیه حدود 700 تا 800 متر مربع است و در طول سالیان متمادی ساختمان آن سه بار بازسازی شده است.

به نقل از همشهری، علی فرحزادی از معتمدین محله فرحزاد درباره حسینیه می گوید: قطر دیوارهای حسینیه بیش از یک و نیم متر بود، یک طبقه و مساحت آن کمتر از بنای فعلی بود. حسینیه به صورت طاق نما دیده می شد و برای نشستن طوایف مختلف مرسوم بود در این طاق ها بنشینید و مراسم تعزیه را تماشا کنید.

5117184.jpg

در ساختمان حسینیه می توان معماری طاق هایی را دید که بیشتر جنبه تزئینی دارند. طاق نماهای کنونی کاربری قدیمی را ندارند و فقط برای وفاداری به فرم معماری حسینیه ها ساخته شده اند. فرحزادی می گوید: بزرگترها نقل می کردند که قسمت هایی از حسینیه سقف نداشت، وسط آن راهرویی مانند راهرو بود که کاروانیان از آن عبور می کردند و برای محرم آن را با پرده سیاه پوشانده بودند.

زین العابدین لعلی، یکی از اهالی محله فرحزاد، درباره حسینیه و آیین وقف می گوید: «در فرحزاد، هر طایفه ای که می خواست وقف کند، معمولاً از بهترین قسمت ملک خود وقفی می ساخت؛ بهترین باغ، مغازه خود را وقف می کردند. ، محصولات کشاورزی، باغ یا زمین به امور عمومی در بازسازی و مرمت حسینیه تک تک فرحزادی ها نذری کرد و بنای جدید حسینیه را آجر به خشت برافراشت.

مصطفی لعلی یکی از بزرگان محله فرحزاد درباره ساخت حسینیه اعظم می گوید: درباره حسینیه تاریخی فرحزاد داستان جالبی از گذشته های دور وجود دارد که نسل به نسل و سینه به سینه نقل شده است. که ساخت این حسینیه کار آدم زاد نبوده و در ساخت حسینیه از ستون های چوبی بسیار بزرگ استفاده شده است. و از آنجایی که راه دسترسی به فرحزاد در آن زمان جاده ای پر پیچ و خم بود و هیچ ماشین و ماشینی برای حمل و نقل مواد وجود نداشت، مردم فرحزاد همیشه به این فکر می کردند که چگونه توانسته اند این چوب ها را به اینجا بیاورند؟ و در ساختن حسینیه از افراد بزرگی استفاده می شد که در زمان های دور عده ای به دلیل ناآگاهی آنها را غول می پنداشتند فرحزاد، مخصوصاً کوچکترها، می گفتند حسینیه اعظم فرحزاد را غول ها ساخته اند.



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7728

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *