منتقدان کتاب تاریخ نجف از ابتدا تا کنون چه می گفتند؟


این مراسم با حضور جمعی از پژوهشگران، علما و صاحب نظران قم از جمله منتقدان کتاب: آیت الله سید منذر حکیم و حجت الاسلام والمسلمین آقای نجاتی در سالن اجتماعات بعثه مقام معظم رهبری برگزار شد. . همچنین دبیر این دیدار با حجت الاسلام والمسلمین دکتر عالمیان بود.

منتقدان کتاب تاریخ نجف از ابتدا تا کنون چه می گفتند؟

نقد کتاب تأثیر بسیار مهمی در رشد، توسعه و پیشرفت هر حوزه علمی دارد و فایده بسیار مهم هر نقد، کمک به خواننده و همچنین نویسنده – یا به معنای عام، تولیدکنندگان علم است. برای تحقق بخشیدن به بهبود مستمر دانش بشری.
نقد کتاب به بررسی و تحلیل محتوای یک کتاب اطلاق می شود. این فرآیند معمولاً شامل ارزیابی جنبه‌های مختلف کتاب مانند ساختار، سبک نگارش، شخصیت‌ها، داستان، پیام و تأثیر آن بر خواننده است. در نقد کتاب، نویسنده یا منتقد به تحلیل عمیق متن می پردازد و نظرات خود را در مورد نقاط قوت و ضعف اثر بیان می کند.

منتقدان کتاب تاریخ نجف از ابتدا تا کنون چه می گفتند؟

هدف از بررسی کتاب می تواند موارد مختلفی باشد، از جمله:
بررسی مضامین و پیام های کتاب و نحوه برخورد با آنها، بررسی کیفیت نوشتار، سبک، زبان و سایر ویژگی های ادبی، مقایسه اثر با سایر آثار مشابه در همین زمینه، تحلیل اثر از نظر تأثیر آن بر جامعه یا فرهنگ
نقد کتاب ممکن است مثبت یا منفی باشد و معمولاً شامل توصیه هایی برای نویسنده، خوانندگان یا نویسندگان آینده است.

سبک نگارش بخشی است که به زبان، سبک و شگردهای ادبی نویسنده مربوط می شود. آیا نویسنده از زبان پیچیده یا ساده استفاده کرده است؟ نوشته روان است یا پیچیده؟ سبک نویسنده می تواند به درک اثر کمک کند یا آن را پیچیده تر کند.
در کتاب‌های غیرداستانی، نقد معمولاً به بررسی استدلال‌ها، مستندات و شواهد ارائه شده در اثر می‌پردازد. این بخش شامل بررسی اینکه آیا نویسنده اطلاعات را به طور دقیق و معتبر ارائه کرده است یا خیر.

منتقدان کتاب تاریخ نجف از ابتدا تا کنون چه می گفتند؟

نقد کتاب ممکن است تأثیرات فرهنگی، اجتماعی یا سیاسی آن را تحلیل کند. آیا کتاب تاثیر خاصی بر افکار عمومی داشته است؟ آیا منعکس کننده تغییرات یا مسائل مهم اجتماعی است؟
بله، نقد کتاب فرآیندی پیچیده و چند بعدی است که می تواند کتاب را از جنبه های مختلف بررسی کند.

این گردهمایی و نقد و بررسی کتاب که به همت پژوهشکده سازمان حج و زیارت قم برگزار شد، با حضور جناب آقای دکتر علیزاده رئیس پژوهشکده و جمعی از علما و صاحب نظران برگزار شد.

چه زیباست که منتقدان کتاب دو شخصیت علمی نجف اشرف و قم بودند! اولین آیت الله سید منذر حکیم که خود از طلاب ناحیه نجف است و همچنین از شاگردان مرحوم شهید آیت الله سید محمد باقرصدر و سایر علمای حوزه نجف اشرف و قم و دیگری. یکی حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمد نجاتی. وی در نجف اشرف به دنیا آمد و دوران نوجوانی خود را در آن سرزمین مقدس گذراند و پدرش از بزرگ شدگان نجف اشرف به شمار می رفت. دبیر جلسه حجت الاسلام و المسلمین دکتر علی اکبر عالمیان که از ستارگان درخشان عرصه و در ردیف نقد تالیفات و نقاشی های جدید است، برجسته به حساب می آید.
دبیر جلسه در ابتدای جلسه پس از قرائت آیاتی چند از کلام الله مجید نقل ازی کوتاه و کافی از کتاب و نویسنده آن با توجه به مقاله ای که توسط دانشمند و محقق نامدار حجت الاسلام والمسلمین حجت الاسلام والمسلمین حاجی به رشته تحریر درآمده بود، ارائه کرد. اسلام والمسلمین دکتر مهدوی راد که در راستای مقدمه کتاب بوده است. «تاریخ نجف از آغاز تا امروز» و به مناسبت این دیدار با خط زیبای خود نوشته و به بحث و بررسی فرازهایی از آن پرداخته بودند.

منتقدان کتاب تاریخ نجف از ابتدا تا کنون چه می گفتند؟

سپس 15 دقیقه به من فرصت دادند تا انگیزه نوشتن کتاب را به من بدهند و دیدگاه نویسنده را درباره این کتاب معرفی کنم. با بیش از دو برابر وقت در اختیارم به بحث نجف و ویژگی های این قبر بهشتی پرداختم. سپس آیت الله سید منذر حکیم به نقد کتاب پرداخته و 14 ویژگی آن را برشمرد (نجفی به معرفی نجف، دنیا دیده نجفی و تحصیل در نجف و رابطه پدر شهیدش آیت الله انصاری از محورهای برجسته منطقه در مشکلات و فراز و نشیب های نجف و ارتباط گسترده آن با بیوت مراجع آن، نویسنده در خانواده ای است که دیده شده و به جهان گشوده شده و همواره در عرصه و جامعه تأثیرگذار بوده است، نثر و رسا بسیار زیبا، پاورقی های خوب و قابل استفاده، نگاهی چند بعدی به مطالب و رویدادها، انگیزه فراوان و روحیه سرشار از عشق به نجف. ، تلاش برای ارائه اطلاعات جامع در مورد موضوعات، مستندسازی تصاویر و عکس های متحرک، تلاش برای نفوذ در اعماق روح مخاطبان و استناد به جملات متناقض در مورد موضوعات ذکر شده و تلاش برای انتخاب نظر دقیق!
این آیتم ها ویژگی های این دو جلد کتاب را برشمردند. )

وی در ادامه از برخی اشتباهات چاپی کتاب انتقاد کرد و گفت که عکس ها رنگی نیستند که امیدوارم در چاپ های بعدی کتاب اصلاح شود.
سپس منتقد دوم دکتر نجاتی سخنان خود را آغاز کرد و ابتدا به نکات برجسته و ویژگی های این نوشته پرداخت و خاطرنشان کرد:
(نثر روان و بی عیب و نقص آن، اطلاعات زیبای سرداب های نجف و آداب و رسوم این شهر، مراجعه به منابع و کثرت منابع (702) شگفت انگیز است و نشان دهنده دقت نظر نویسنده، ارائه داده های مستقیم و بدون واسطه، پاورقی ها بسیار مفید و تأثیرگذار است و اطلاعات شخصیت ها و اعلامیه های کتاب کمک زیادی به فقه متمدن کرده است و این بسیار قابل توجه است. توجه به میراث ماندگار شیعه، نگارش کتیبه های مختلف در تمام قسمت های جعبه خاتم در داخل حرم مطهر و رواق ها و همچنین بارگاه علویان است که چنین مجموعه ای جمع آوری نشده است. در هر کتابی، نوشته ای با قابلیت توصیف در کتاب، استفاده از تصاویر جذاب و قدیمی، جامعیت اطلاعات حرم علوی)

منتقدان کتاب تاریخ نجف از ابتدا تا کنون چه می گفتند؟

سپس مانند سایر منتقدان به برخی از اشتباهات و اشکالات چاپی کتاب پرداخته و نقص کتاب را عدم نقل ازی از گنجینه پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم بیان کرد، هرچند نویسنده موفق به زیارت گنجینه آن حضرت شده است. پیامبر دوبار
وی افزود: عکس های کتاب باید واضح و ترجیحا رنگی باشد.
در قسمت هایی از کتاب گویا مطالب تکراری شده است!
در پایان برای پاسخگویی به نظرات و فرمایشات منتقدان به هاکر فرصت داده شد. تصمیم گرفتم بهش اشاره نکنم! و در فرصتی دیگر کتابی ویژه در مورد آن و دارایی های گرانبهای آن خواهم نوشت.
در مورد تکرار مطالب هم اشاره کردم که لازم بود برخی اتفاقات و مطالب را به صورت فشرده ذکر کنم!

منتقدان کتاب تاریخ نجف از ابتدا تا کنون چه می گفتند؟

لازم به ذکر است کتاب «تاریخ نجف از ابتدا تا کنون» در 345 عنوان و 1500 صفحه در دو مجلد و از 702 منبع استفاده شده است. درایت است! یعنی وقتی صحبت از تمام بخشها و زوایا و وابسته های حرم علوی می شود، مانند فضای داخلی حرم مطهر، گنبد علوی و فضای داخلی آن، مناره ها و اذان و تعداد پله های آن. دو مناره که مزین به عدد (63) است و بسیاری موارد دیگر را شرح داده ام و در آنها حضور داشته ام و مطالب و نکات زیادی در این زمینه نوشته شده است.

در پایان به عنوان صلوات و صلوات بر قبر حضرت ابا عبد الحسین علیه السلام صلوات خاص و پرفیض اقامه کردم.



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7256

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *