ریه اسفنجی چیست؟/ این علائم نشانه آسیب ریه است


به نقل از یوبیک آنلاین، دستگاه های جدید انتقال نیکوتین مانند سیگارهای الکترونیکی، وای پاد و سیستم های گرمایشی ICAD عمر طولانی در بازار مصرف ندارند و مطالعات روی آنها تکمیل نشده است، اما به گفته کارشناسان تا کنون ، این محصولات جدید تنباکو یکی از مضرترین وسایل هستند. به ریه رفته اند.

بهزاد ولی زاده، رئیس دبیرخانه ستاد ملی مبارزه با دخانیات وزارت بهداشت، نسبت به مشکل «ریه اسفنجی» به دلیل استفاده از نسل جدید سیگار هشدار داد و به همشهری گفت: این مشکل به ویژه در بین نوجوانان باعث از دست دادن ریه.”

اصطلاح ریه های اسفنجی یک تشخیص پزشکی استاندارد نیست، اما مقالات علمی مختلف نشان می دهد که این عارضه ناشی از استفاده از سیگارهای الکترونیکی یا سایر عواملی است که منجر به آسیب ریه و از دست دادن قابلیت ارتجاعی می شود.

این آسیب توانایی انبساط و انقباض در طول تنفس را مختل می کند. علاوه بر این، آلوئول ها (کیسه های هوایی کوچک مسئول تبادل اکسیژن) نیز به دلیل اسفنجی بودن ریه مستعد پارگی هستند که منجر به فضاهای هوایی بزرگ و ظاهر اسفنجی در مطالعات تصویربرداری مانند سی تی اسکن می شود. و تبادل اکسیژن کمتر است.

به دلیل دی استیل (یک عامل طعم دهنده)، ترکیبات آلی فرار و فلزات سنگین در سیگارهای الکترونیکی، آسیب بافت ریه و التهاب نیز ممکن است رخ دهد. علائم آسیب ریه شامل تنگی نفس، سرفه مزمن، درد قفسه سینه، کاهش تحمل ورزش و خستگی است.

رئیس دبیرخانه ستاد ملی مبارزه با دخانیات وزارت بهداشت به نکات مهمی در این زمینه اشاره کرده است که در ادامه می خوانید.

ریه اسفنجی چیست؟/ این علائم نشانه آسیب ریه است

حس خوب مصرف بیشتر

به گفته ولی زاده، محصولات جدید از جمله سیگارهای الکترونیکی، محصولات انتقال نیکوتین هستند و برای به دام انداختن نوجوانان با طعمی که دارند ساخته می شوند. تنوع طعم این محصولات بسیار زیاد است اما بوی آنها به دلیل وجود مواد شیمیایی سرطان زا در آنهاست. تنها گیرنده هایی در مغز که با مصرف نیکوتین اضافه می شوند، همین مواد هستند و میل به مصرف بیشتر را ایجاد می کنند. به همین دلیل استفاده کنندگان از این ابزارها به مصرف کنندگان دائمی تنباکو تبدیل می شوند.

بسته های عمیق

به گفته ولی زاده، معمولا نوع مصرف سیگارهای الکترونیکی به گونه ای است که مصرف کنندگان تعداد پاکت بیشتری دارند. این وسیله مرتب در دست آنهاست و مقادیر بسیار زیادی مواد شیمیایی وارد ریه های خود می کنند و گلیسیرین موجود در مایع سیگارهای الکترونیکی آسیب زیادی به عملکرد ریه وارد می کند.

وی ادامه می دهد: شواهد و اسناد جهانی نشان می دهد که این آسیب ها در حال افزایش است و یکی از آنها اسفنجی شدن ریه ها است. یعنی نوجوانانی که سیگار می کشند ریه هایشان اسفنجی می شود و از بین می رود. دلیل آن هم این است که تولیدکنندگان این گونه محصولات بازار هدف خود را گروه های سنی جوان تر به ویژه دختران و همچنین زنان می دانند.

آسیب از بدو تولد تا جوانی

رئیس دبیرخانه ملی مبارزه با دخانیات وزارت بهداشت با بیان اینکه این گونه فرآورده ها علیرغم شعارهایشان دارای مقادیر قابل توجهی نیکوتین هستند که باعث وابستگی افراد می شود، اظهار می کند: نیکوتین عامل موثری است که گیرنده های مغز را تحریک می کند. برای مصرف بیشتر تنباکو ثابت شده است که نیکوتین یک عامل بسیار بازدارنده در رشد مغز در دوران جنینی است و اثرات آن تا جوانی ادامه دارد. افرادی که در معرض این بخارات هستند نیز دچار عوارض می شوند. اولین عضوی که آسیب می بیند بافت ریه است و اثرات دیگر نیز در حال بررسی است.

وی ادامه می دهد: یکی از این محصولات به نام آیکاس توسط یکی از بزرگترین شرکت های تولید دخانیات تولید می شود و مهم ترین هدف آنها افزایش وابستگی به مصرف دخانیات است. کسانی که سیگار را با سیگارهای الکترونیکی شروع می کنند به زودی به سراغ محصولات تنباکو مانند سیگار و محصولات مشابه می روند. این شرکت ها حتی زمانی که مشتریان خود را به دلیل قوانین و مقررات سختگیرانه کشورها از دست می دهند، محصولات جدیدی را روانه بازار می کنند.

محصولات بدون مجوز

ولی زاده با بیان اینکه بسیاری از کشورها استفاده از سیگارهای الکترونیکی را ممنوع کرده اند، تصریح کرد: این محصولات به صورت غیرقانونی در ایران وجود دارد و وزارت بهداشت هیچ یک از این محصولات جدید را برای تحویل نیکوتین تایید نکرده است و عواقب استفاده از این محصولات تنها یک مشکل برای مصرف کنندگان است، بلکه بار بزرگی را برای هزینه های درمان به نظام سلامت تحمیل می کند.

به گفته این مسئول، این تصور غلط که سیگارهای الکترونیکی به دلیل نداشتن بو یا طعم سیگارهای معمولی بی ضرر هستند باید اصلاح شود و مردم از عواقب استفاده از این محصولات آگاه شوند.

آدامس سرطان زا

ولی زاده درباره نیکوتین جویدنی نیز توضیح می دهد: این فرآورده ها سال هاست که وجود دارد اما به دلیل بیماری های خطرناک از جمله سرطان حفره دهان توسط وزارت بهداشت ممنوع شده است. مواد به کار رفته در تولید این محصولات سرطان زا بوده و نیکوتین موجود در آن فرد را به شدت وابسته می کند. اخیرا نیکوتین جویدنی به اشکال مختلف و به اندازه یک آدامس به بازار عرضه شده است که حاوی نیکوتین و تنباکو است. فرد این محصول را داخل حفره دهان گذاشته و مصرف می کند که عوارض شدیدی دارد.

به گفته این مسئول، مصرف این نیکوتین های جویدنی در مناطق مرزی شرق کشور بیشتر است زیرا از کشورهای افغانستان و پاکستان وارد کشور می شوند. البته برخورد با مراکز عرضه و جمع آوری این محصولات با هماهنگی های انجام شده در حال انجام است.

50 هزار مرگ سالانه

رئیس دبیرخانه ستاد ملی مبارزه با دخانیات وزارت بهداشت با اشاره به ارائه خدمات رایگان ترک دخانیات در مراکز خدمات جامع سلامت سراسر کشور، بیان می کند: در این مراکز درمان و مشاوره ترک سیگار به صورت رایگان ارائه می شود. . توصیه ما این است که مردم از استعمال دخانیات پرهیز کنند زیرا یکی از بزرگترین علل مرگ و میر در جهان است و از 8 میلیون مرگ مربوط به این منطقه، 1.300 میلیون نفر به دلیل قرار گرفتن در معرض دود سیگار جان خود را از دست می دهند. در ایران سالانه بیش از 50 هزار نفر بر اثر استعمال دخانیات جان خود را از دست می دهند.

233236



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7233

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *