
نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغان، یکی از سؤالاتی که پیرامون دین مسیحیت وجود دارد این است که آیا عهد جدید همان انجیل است؟ پاسخ را در این مقاله منتشر خواهیم کرد
به روایت حوزه، به مجموعه ای از نوشته های ریز و درشت که مسیحیان و برخی یهودیان آن را کتاب آسمانی و الهی خود می دانند; می گویند «کتاب القدس». در انگلیسی و بیشتر زبان های اروپایی، کتاب مقدس را انجیل می نامند که ظاهراً از کلمه یونانی Biblia به معنای کتاب گرفته شده است. اما در زبان های فارسی و عربی از عنوان احدین (عهد عتیق و عهد جدید) برای این کتاب ها استفاده شده است. (1)
احدین
کتاب مقدس از عهد عتیق و جدید تشکیل شده است. عهد عتیق یا احد عتیق کتابی است مشتمل بر سی کتاب که به دفاتر احکام، تاریخ و شعر تقسیم می شود. پنج تا از این کتابها منسوب به حضرت موسی علیه السلام است که مجموعاً تورات نامیده می شود و بقیه منسوب به پیامبران یا اولیایی است که پس از موسی علیه السلام تا حدود چهارصد و بیست سال پیش آمده اند. قبل از میلاد مسیح (علیه السلام). (2) عهد جدید شامل مجموعه مکتوب است که رسولان و شاگردانش پس از عیسی علیه السلام نوشته اند. که در این مقاله معرفی شده است.
عهد جدید
عهد جدید عنوانی است که به اعتقاد مسیحیان اشاره دارد که خدا دو عهد با انسان بست. یکی عهد قدیمی است که در آن خداوند با انسان عهد بست که به قانون الهی عمل کند و به آن عمل کند. این عهد ابتدا با حضرت ابراهیم (علیه السلام) بسته شد و سپس در زمان حضرت موسی (علیه السلام) تجدید و تثبیت شد. با ظهور حضرت عیسی علیه السلام دوران این عهد به پایان رسید و خداوند عهد دیگری با انسان بست. این عهد جدید عهدی است درباره عشق خدا و عیسی مسیح. بنابراین نام گذاری عهد عتیق و جدید مربوط به مسیحیت است و یهودیان معتقدند خداوند تنها یک عهد با انسان دارد و آن عهد شرعی است. بر این اساس فقط قسمت قدیم را می پذیرند که به آن عهد می گویند. (3)
عهد جدید مجموعه ای از بیست و هفت کتاب و رساله است که در قرن اول پس از میلاد (حدود نیمه دوم قرن اول) توسط هشت مؤمن به مسیح، متی، مرقس، لوقا، یوحنا، پولس، یعقوب، پطرس و یهودا نوشته شده است. .
چهار بخش از محتوای عهد جدید
1. زندگی نامه و سخنان حضرت عیسی علیه السلام
این بخش شامل چهار انجیل است که گفته می شود متی، مرقس، لوقا و یوحنا نوشته اند (کلمه انجیل یونانی است و به معنای بشارت است). در واقع این چهار کتاب زندگی عملی و گفتاری حضرت عیسی است که توسط مردم روایت می شود.
2. تبلیغات و سفرهای تبلیغی مبلغان مسیحی
در این بخش تنها یک کتاب به نام اعمال رسولان وجود دارد که اعمال رسولان و سایر مسیحیان به ویژه پولس را شرح می دهد.
3. نامه ها
رسولان و حواریون اولیه مسیحی نامه هایی به شهرها و مردم مختلف می نوشتند که بیست و یک نامه از آنها در مجموعه عهد جدید وجود دارد. سیزده یا چهارده از این نامه ها به پولس منسوب است و از هفت نامه باقی مانده، سه نامه به یوحنا، دو نامه به پطرس و دو نامه دیگر به یعقوب و یهودا منسوب است.
4. رویا و مکاشفه
در این بخش تنها یک کتاب وجود دارد که منسوب به یوحنا است و در انتهای عهد جدید قرار دارد.
اسامی مکتوب ذکر شده در عهد جدید، طبق کتاب مقدس، به شرح زیر است:
1. انجیل متی
این انجیل توسط یکی از حواریون و شاگردان عیسی به نام «متی» نوشته شده است. برخی تاریخ تألیف انجیل متی را در سال 38 میلادی و برخی دیگر بین 50 تا 60 میلادی نوشته اند. در گذشته اعتقاد بر این بود که انجیل متی اولین و قدیمی ترین انجیل است. اما امروزه محققان بر این عقیده اند که انجیل مرقس از سایر اناجیل قدیمی تر است. اما انجیل متی مانند بقیه اناجیل بعد از مسیح نوشته شده است. (4)
2. انجیل مارکو
این انجیل به شخصی به نام مرقس منسوب است. مرقس از حواریون عیسی نبود، اما در دوران حیات حضرت عیسی (ع) نوجوانی بود که پس از مدتی با شاگردان معروف حضرت عیسی «پطرس» آشنا شد و یکی از شاگردان و یاران او شد. گفته می شود که مرقس انجیل خود را به دستور پطرس نوشت و به الوهیت مسیح اعتقادی نداشت. به همین دلیل برخی از علمای مسیحی توجه چندانی به انجیل او ندارند. (5)
3. انجیل لوقا
«لوقا» خود یکی از حواریون نبود و مسیح را ندید. او کسی است که مسیحیت را از پولس دریافت کرد و اغلب با پولس سفر کرد تا به او در رساندن پیام به مردم کمک کند. لوقا هم پزشک بود و هم مورخ، به همین دلیل داستان عیسی مسیح را بر اساس توالی وقایع بیان کرده است. (6)
4. انجیل یوحنا
یوحنا یکی از دوازده حواری عیسی مسیح است و بیش از هر کس دیگری با او بود و مورد محبت او بود. در این انجیل مسیح جنبه الهی دارد و خداوند تجسم یافته است. اکثر محققین امروزی تاریخ نگارش این انجیل را به اواخر قرن اول یعنی نزدیک به هفتاد سال پس از عیسی می دانند. (7)
همچنین اعمال رسولان، نامه پولس به رومیان. اولین نامه پولس به قرنتیان؛ نامه دوم پولس به قرنتیان؛ نامه پولس به غلاطیان؛ نامه پولس به افسسیان؛ نامه پولس به فیلیپیان؛ نامه پولس به کولسیان؛ اولین نامه پولس به تسالونیکیان؛ نامه دوم پولس به تسالونیکیان؛ اولین نامه پولس به تیموتائوس؛ نامه دوم پولس به تیموتائوس; نامه پولس به تیطوس؛ نامه پولس به فیلیمون؛ نامه ای به عبرانیان؛ نامه یعقوب؛ نامه اول پیتر؛ نامه دوم پطرس; نامه اول یوحنا; نامه دوم یوحنا; نامه سوم یوحنا; نامه یهودا؛ و مکاشفه یوحنا از دیگر کتابهایی است که عهد جدید محسوب می شود. (8)
نتیجه گیری
کتاب عهد جدید مجموعه ای از بیست و هفت کتاب و رساله است که در قرن اول میلادی (حدود نیمه دوم قرن اول) توسط هشت نفر از ایمانداران به مسیح نوشته شده است و تنها چهار کتاب از این مجموعه به چهار نفر اختصاص دارد. اناجیل. به عبارت دیگر، اناجیل چهارگانه بخشی از کتب عهد جدید است، نه اینکه عهد جدید همان کتاب مقدس باشد. البته خود این اناجیل اناجیل واقعی نیستند; زیرا منطقی نیست که انجیل های اربعه با تفاوت های متعدد، همان انجیل واقعی باشند.
برای مطالعه بیشتر
نقد کتاب مقدس، تالیف عباس نیکزاد.
پی نوشت ها:
1. کتاب مقدس، عهد عتیق و عهد جدید، مجله معارف، مرداد و شهریور 1386، شماره 58.
2. ر.ک فخرالاسلام محمدصادق، انیس العلم فی نصرة الاسلام، بی جا، بی نا، چاپ اول، 1319ق، ج 1، ص 138. 1، ص. 116.
3. کتاب مقدس، عهد عتیق و عهد جدید، شماره 58.
4. نیکزاد، عباس، نقد کتاب القدس، مرکز پژوهشهای اسلامی جمهوری اسلامی ایران، قم، 1380، ص 42-43.
5. نیکزاد، عباس، نقد کتاب القدس، مرکز تحقیقات اسلامی جمهوری اسلامی ایران، 1392، ص 43-44.
6. نیکزاد، عباس، نقد کتاب القدس، مرکز پژوهشهای اسلامی جمهوری اسلامی ایران، 1380، ص 44-45.
7. ر.ک: نیکزاد، عباس، نقد کتاب القدس، مرکز تحقیقات اسلامی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، 1380، ص 47-45.
8. رک: نیکزاد، عباس، نقد و بررسی کتاب مقدس، مرکز پژوهش های اسلامی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، 1392، صص 47-66.
منبع: مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
منبع: www.khabaronline.ir