ماهی که تمام دعاها در آن مستجاب می شود



نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغان،هر شب در آسمان هفتم فرشته ای به نام «داعی» بندگان را به این ضیافت الهی فرا می خواند. این ماه رابط بین آفریدگار و مخلوق است و هر کس از شرک و بدعت دوری کند ثواب خواهد داشت.

به روایت حوزوی، ماه رجب موسم باشکوه عبادت و نیایش و ماهی است که فرشته ای به نام «دایی» در آسمان هفتم، شب ها را با اذان دلنشین خود معطر می کند.

رجب یکی از چهار ماه برگزیده خداوند است که در آن هر دعای مستجاب و هر قدمی به سوی خداوند با قدم های رحمت او مستجاب می شود. تنها شرط بهره مندی از این ضیافت الهی، پاکی در خدمت و پایبندی به اصالت دین است.

احادیث مهم زیر که تقدیم شما علما می شود پرتوی از این خورشید معرفت است که می تواند راهنمای راه سعادت و کمال باشد.

* حدیث اول

«رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم می فرماید: همانا خداوند متعال انگشت فرشته را در آسمان قرار داده و به او گفته می شود: دعا کننده، پس اگر وارد شهر رجب می شود و تمام شب آن فرشته را صدا می کند. صبح: مبارک برای کسانی که به یاد دارند! طوبی للتائین!

و خداوند متعال می فرماید: من نشسته و مطیع و اطاعت کننده و آمرزنده استغفار. آن را اجابت کردی و به سؤال کننده دادی و به سؤال کننده دادی و این ماه را میان خود و بندگانت بند انداختی. منظور از «اعتصام» وصل شدن به آن است.

پیامبر خدا صلی الله علیه و آله فرمود: خداوند متعال فرشته ای را در آسمان هفتم قرار داده است که به او «داعی» می گویند و چون ماه رجب فرا می رسد آن فرشته ندا می کند. در هر شب آن ماه تا صبح: «خوشا به حال کسانی که یاد کنند، خوشا به حال اطاعت کنندگان».

خداوند سبحان نیز می فرماید: «من رفیق الذین من یطعون و انا اطیعوا لم اطیعون و من آمفور الذین آمرزع». ماه ماه من است و بنده من بنده من است و رحمت رحمت من است. هر که مرا در این ماه بخواند، او را اجابت می کنم و هر که مرا بخواند [چیزی ]اگر بخواهد به او عطا می کنم و هر که از من راهنمایی بخواهد من راهنما هستم. من این ماه را میان خود و بندگانم رشته ای قرار دادم. هر که این ریسمان را بگیرد به من خواهد رسید.»

* تحلیل حدیث اول

رابطه عمیق خالق و مخلوق در ماه رجب است که خداوند با قرار دادن فرشته ای خاص در آسمان هفتم دری از رحمت خود را به روی بندگان می گشاید.

این ماه مانند ریسمان الهی است که هر کس آن را بگیرد به قرب الهی می رسد.

خداوند در این ماه با همنشینی و طاعت و مغفرت خود و استجابت دعا و استجابت درخواست و راهنمایی سالکین با بندگان رابطه متقابل برقرار می کند و این نشان دهنده اهمیت ویژه ماه رجب و فرصتی استثنایی برای نزدیک شدن به خدایا

* حدیث دوم

رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم می فرماید: همانا خداوند تبارک و تعالی از هر چیزی چهار چیز را برگزیده است: از میان فرشتگان جبرئیل و میکائیل و اسرافیل و …. پادشاه مرگ درود بر آنان باد. از میان پیامبران چهار نفر را برگزید: ابراهیم و داوود و موسی و ما و چهار نفر از پیامبران را برگزید. و زندگی برای اهل دنیا نیست.

و از ممالک اربعه برگزید، حق تعالی فرمود: «و التین و الزیتون و تور سینین و هذا الارض امین» و التین مدینه و الزیتون. بیت القدس و صورت سینین الکوفه و این شهر مقدس مکه است و برگزیده چهار زن: مریم و آسیا و خدیجه و فاطمه.

و حج چهار قسم است : الثج و عج و احرام و طواف ولى ثج فنا است و عج صداى مردم در نماز و انتخاب چهار شهر : رجب و شوال است . ، ذی القعده، ذی الحجه و وختر از چهار روز: جمعه، یوم الطرویه، روز عرفات، و یوم النهر.

پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلم: الله اکبر بین همه چیز چهار [ نمونه] انتخاب کنید: جبرئیل و میکائیل و اسرافیل و عزرائیل علیهم السلام را از میان فرشتگان برگزید و از میان پیامبران چهار نفر را برای شمشیر و جهاد برگزید: ابراهیم و داوود و موسی و من و از میان پیامبران. از میان خانواده ها، چهار خانواده را برگزید و گفت: «خداوند آدم و نوح و آل ابراهیم و آل عمران را بر جهانیان برگزید.

و از میان شهرها چهار شهر را برگزید و گفت: به انجیر و زیتون و سینا و این شهر امن سوگند. «انجیر» مدینه است; «زیتون» اورشلیم است; تور سینا کوفه است و این شهر امن مکه است و از میان زنان چهار زن را برگزید: مریم، آسیه، خدیجه و فاطمه و از میان زنان. [ اعمال] حج چهار عمل را برگزید: تاج، عج، احرام و طواف. تاج قربانی است و عج زمزمه مردم.

و از ميان ماهها چهار ماه رجب و شوال و ذي القعده و ذي الحجه و از ميان ايام چهار روز را برگزيد: جمعه روز ترويه (هشتم ذي الحجه). حجه)، روز عرفه و روز قربانی.

* تحلیل حدیث دوم

نظام گزینش الهی مبتنی بر عدد چهار است که در آن خداوند از میان همه مخلوقات و امور در چهار دسته بهترین را برگزیده است.

این چهار گزینش در هشت حوزه مختلف (فرشتگان، انبیا، خانواده ها، شهرها، زنان، اعمال حج، ماه ها و ایام) حکایت از نوعی نظام هماهنگ در تکوین و تشریع دارد. در اینجا به طور خاص می توان به اهمیت این ماه عزیز پی برد.

نکته قابل توجه این است که هر یک از این انتخاب ها حکمت خاصی دارد; مثلاً در میان پیامبران، چهار پیامبر جهادگر برگزیده شده اند یا در میان شهرها، چهار مکان مقدس که هر کدام نقش تاریخی در هدایت بشریت داشته اند.

اهمیت نظم و تدبیر در نظام آفرینش و نیز ارتباط معنادار میان عناصر مختلف هستی در این حدیث مشهود است که همگی در راستای هدایت و کمال انسان است.

* حدیث سوم

النوادر لالراوندی از ابن عباس: هنگامی که رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم به شهر رجب آمد، جماعت مسلمانان گرد او جمع شدند و حضرت در میان آنان ایستاد. واعظ پیامبران صلی الله علیه و آله بر آنان دعا کردند، سپس فرمود: ای مسلمانان بالای سر شما شهری بزرگ و مبارک است و آن شهر العسب است که بر چهره آن رحمت است. مگر پرستندگان مشرکان، یا مظهر بدعت در اسلام.

النوادر، راوندی – به نقل از ابن عباس: چون ماه رجب فرا رسید، پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلم مسلمانان را گرد خود جمع کرد و در میان آنان سخنرانی کرد.

خداوند را حمد و ثنای کرد و از پیامبران پیشین یاد کرد و بر آنان درود فرستاد. سپس فرمود: «ای مسلمانان، ماه بزرگ و پربرکتی بر شما سایه افکنده و آن ماه پر رحمت است.

در این ماه رحمت بر کسی است که او را بپرستد، نه بر بنده مشرک و نه بر کسی که در اسلام بدعت گذار است.

* تحلیل حدیث سوم

این حدیث نحوه مدیریت و تربیت پیامبر(ص) در آستانه ماه رجب را نشان می دهد که در سه مرحله اجرا شد:

اول گردآوری مسلمانان برای ایجاد اتحاد و همبستگی.

دوم حمد و ثنای خداوند و یادآوری پیامبران پیشین برای ایجاد ارتباط معنوی با تاریخ رسالت.

سوم، معرفی ماه رجب به عنوان فرصتی ویژه برای دریافت رحمت الهی.

نکته مهم حدیث تعیین شرط بهره مندی از این رحمت است که دو گروه مشرکان (ناقضان توحید) و بدعت گذاران (تحریف کنندگان دین) را استثنا می کند.

این حدیث نشان می دهد که بهره مندی از رحمت الهی مستلزم حفظ اصالت دینی در دو بعد اعتقادی (توحید) و عملی (پرهیز از بدعت) است.



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7244

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *