نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغان، حجت الاسلام والمسلمین احمد فرخفل معاون امور استان های حوزه های علمیه در اختتامیه همایش آموزشی – تبیینی مسئولان حوزه هنری و مجازی دستگاه های اجرایی استان در قم بر لزوم استفاده از ابزارها تاکید کرد. هنر در امر تبلیغ مؤثر باشد و گفت: موضوع و ضرورت روزگار به گونه ای است که اگر برنامه های ما بر سر حق نباشد. مسیر، بودجه و امکانات هدر می رود. امروزه شکل هنر با ترویج دین آمیخته شده است و اگر ترویج دین بدون استفاده از هنر انجام شود مانند ریختن آب بر زمین است. تبلیغ هنری ظرف مناسبی برای انتقال پیام دین است وگرنه منابع و نیروها بی ثمر خواهد بود.
بومی سازی هنر
به روایت حوزه، رئیس دبیرخانه شورای عالی حوزه های علمیه با بیان اینکه آنچه در حدیث شریف «کلیم الناس علی قدر اقولهم» بر آن تاکید شده، برنامه ریزی صحیح ظرفیت ها و درک صحیح مخاطبان است. وی افزود: اینکه جامعه در جهتی باشد و ما به سمت دیگری برویم قابل قبول نیست. زمان و مکان در هنر نقش اساسی دارد و باید با شناخت فرهنگ امروز و همه ظرفیت های هنر در چارچوب شرع کار کرد و بومی سازی هنر و تطبیق آن با فرهنگ اسلامی هنری است که تلاش و دقت زیادی می طلبد.
چالش های پیش روی تبلیغات
معاون حوزه های علمیه در امور استان ها با اشاره به چالش های پیش روی حوزه تبلیغی ادامه داد: یکی از چالش ها آفت هایی است که ممکن است در این مسیر به وجود بیاید. گاهی تطبیق فرهنگ با مسائل روز ما را به گفتمان هایی می کشاند که ربطی به معنویت ندارد. این موضوع در زمان اهل بیت(ع) نیز وجود داشت. در این زمینه کلام امیرالمومنین علیه السلام به کمیل بسیار کمک کننده است که می فرماید: مواظب باشید رفت و آمد با خارجی ها مشکل دارد و وقتی مجبورید با بیگانگان رابطه برقرار کنید، سخنان خود را محکم بگویید. خدا را فراموش نکنید و به خدا امیدوار باشید و اینها را دشمن خود بدانید و به خدا پناه ببرید.
حضور در فضای هنر و فضای مجازی با حفظ اصالت و هویت
وی گفت: نمی توانیم گفتمان را با جامعه رها کنیم، زیرا هدف ما گسترش فرهنگ دین است. اگر از فضای مجازی استفاده می کنیم باید مراقب نحوه استفاده از آن باشیم تا متهم و آلوده نشویم و این نیاز به برنامه ریزی دارد. در تعاملات فرهنگی باید با حفظ اصالت و هویت دین از قالب های جدید استفاده کرد، اما مواظب بود که به مبانی دین خدشه وارد نشود.
رئیس دبیرخانه شورای عالی حوزه های علمیه تصریح کرد: امروز روحانی که بتواند در 5 دقیقه حرف های موثر بزند، هنرمند است. باید به هنر مدرن مجهز شویم و آن را بومی کنیم. این مسیر با مدیریت آیت الله اعرافی که شخصیتی درخشان و مورد اعتماد مقام معظم رهبری است روشن است.
حجت الاسلام والمسلمین فرخ فال همچنین قول داد در سمت معاونت حوزه علمیه و دبیرخانه شورای عالی حوزه های علمیه موضوع هنر نو و تبلیغ را با جدیت پیگیری کند.
معاون امور استان های حوزه های علمیه در پایان از زحمات حجت الاسلام والمسلمین ملانوری، حجت الاسلام قربانی و مدیران و دست اندرکاران حوزه ارتقاء قدردانی و از حضور این معاونت قدردانی کرد. مسئولین هنر نوین و ارتقای استان ها در این دوره آموزشی گفت: از خداوند متعال توفیق جنابعالی را خواستارم و تاکید می کنم که هزینه مقاومت کمتر از هزینه تسلیم است. این پیام باید به جامعه منتقل شود.
منبع: www.khabaronline.ir