نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغان، سی امین نمایشگاه قرآن کریم همزمان با سال 1403 در مصلی تهران آغاز به کار کرد و وارد دهه چهارم فعالیت خود شد. در این دوره برخلاف دوره های قبل، فضای کمتری از مسجد به نمایشگاه قرآن اختصاص داده شد. به طوری که کل فضای مربوط به نماز جمعه تهران سر جای خود باقی ماند.
به نقل از ایسنا، از این رو شرکت کنندگان دوره CIVCOM نمایشگاه سعی کردند در این فضای محدود بیشترین بهره را داشته باشند. بر این اساس نمایشگاه قرآن فرودین ماه 1403 در 16 بخش شامل مجالس و مراسم، آموزش نوین قرآن (طراحی انسانی)، شبنم قرآن، دشمن دانش، معارف نوآورانه قرآنی، آثار فرهنگی و صنایع دستی قرآنی، باغ آیات. ، بین المللی، ترجمه قرآن، ترویج فرهنگ نهج البلاغه، نهادها و سازمان های دولتی و حاکمیتی، خادمین قرآن کریم، نشریه مکتوب و دیجیتال دینی، دهه هشتاد (جوانان)، مؤسسات قرآنی مردمی و هنرهای دینی برگزار شد.
این در حالی است که سی امین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم در 49 بخش، 1800 غرفه با همکاری 37 سازمان و نهاد و با حضور فعالان قرآنی از 21 کشور جهان برگزار شد.
لیست هزینه های سی امین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم که شامل 43 آیتم است، 88 میلیارد و 776 میلیون تومان است. موارد مختلف این لیست شامل هوش مصنوعی می شود. ترویج فرهنگ نهج البلاغه (چاپ کتاب، مسابقه، اهدای کتاب و…)، انتشارات مکتوب و دیجیتال دینی، حوزه بین المللی) برگزاری نشست ها، غرفه های تخصصی، نقد کتاب، کمیسیون های تخصصی ترویج و تبیین معارف قرآنی و… ، تجلیل از خادمان قرآن کریم ملی شامل اجاره محل برگزاری نمایشگاه (مسجد تهران) و…
طبق جدول منتشر شده هزینه افطار (برای 900 نفر در هر روز مراسم و 12600 نفر در مجموع 12600 وعده غذا به همراه وعده سحری برای پرسنل حراست و نگهبان نمایشگاه به مبلغ 1120 وعده غذایی در طول مدت روزهای برگزاری به همراه افطار، شام و سحری برای عوامل امدادی و امنیتی و میهمانان مراسم نمایشگاه و روزانه تعداد شش هزار نفر در افطاری عمومی اعم از بسته های افطاری و غذا و چایخانه و … 7 میلیارد و 932 میلیون تومان است. همچنین هزینه اجاره محل برگزاری نمایشگاه (مصلی تهران) 6 میلیارد و 200 میلیون تومان است. هزینه حوزه بین الملل (برگزاری نشست ها، غرفه های تخصصی، نقد کتاب، کمیسیون های تخصصی ترویج و تبیین معارف قرآنی و…) 2 میلیارد و 900 میلیون تومان بوده است.
همچنین جامعه قرآنی همواره از کمبود منابع برای آموزش و پرورش اساتید، حافظان و قاریان قرآن و حمایت از آثار هنری گلایه داشته است. بر اساس نقل از منتشر شده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی 2 میلیارد و 600 میلیون تومان بوده است.
منبع: www.khabaronline.ir