رزق و روزی ازدواج و خانواده در کلام ملا علی (علیه السلام)



نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغان، از برخی جوانان امروز دلیل ازدواج نکردن یا ترس آنها از ازدواج یا بچه دار شدن را بپرسید. پاسخ آنها این است که کجا خرج کنیم؟ همه چیز را به مسائل مادی و مالی و ترس از اینکه آینده شان چگونه خواهد بود ربط می دهند؟ آیا آنها شغل دارند؟ آیا درآمد آنها کافی خواهد بود؟ درست است که مسائل اقتصادی در ازدواج و بچه دار شدن نقش مهمی دارد، اما از طرفی خداوند مردم را به ازدواج و بچه دار شدن تشویق می کند و می فرماید که خودش رزق را تقسیم می کند و هیچکس نباید از رزق و روزی بترسد.

به روایت فارس، زندگی حضرت علی (ع) در همه زمینه ها می تواند راهنما و چراغی برای زندگی ما باشد، از آرامش و اطمینانی که برای زندگی و ازدواج و دوری از اضطراب مطرح می کند تا صبر، حلم، بردباری. و تمام سفارش هایی که برای یک زندگی خوبی داشته اند، همه چراغ سبز زندگی ماست. پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله در جایی به دخترش فاطمه زهرا علیهاالسلام فرمود: به خدا سوگند تو را به عقد کسی درآورم که علمش از همه مردم بیشتر است و تحملش بیشتر و در ایمان از همه پیشی می گیرد. در خداوند » پس از پیامبر اسلام (ص) امام علی (ع) نمونه کامل اعمال نیک است و در غدیر نیز جایگزین پیامبر (ص) شد تا نشان دهد که پس از پیامبر خدایا او می تواند عامل هدایت و کمال مردم در دین و انسانیت باشد و چه برکتی برای تکامل و رشد بشریت است که از نسل خود به مردم بذر خوبی داده است.

پیامبر اسلام (ص) در سیره امام علی (علیه السلام) به عمار دستور داد که «ای عمار، اگر دیدی علی در راهی تنها می رود و همه مردم در راهی دیگر می روند، از راه علی پیروی کن؛ زیرا او نمی کند. تو را به هلاکت می رساند و از راه هدایت و رستگاری خارج نمی کند». در جای دیگر پیامبر (ص) درباره حضرت علی (علیه السلام) می فرماید: «ای علی، بی شک اگر کسی راه تو را پیش گیرد، هدایت می کنی و هر که با راه تو مخالفت کند، قطعاً تا روز قیامت گمراه خواهد بود. به مناسبت عید ولایت، غدیر خم از رزق و روزی و اهمیت آن در زندگی خانوادگی و حجت الاسلام علی اصلان زاده، مشاور مذهبی می گوید. و یکی از کارشناسان مرکز پاسخگویی به شبهات دینی نیز در این زمینه به بیان نظرات خود پرداختند. این روزها به دلیل شرایط خاص اقتصادی، بسیاری از جوانان نگران هستند که درآمدشان کفاف زندگی مشترکشان را ندهد و اگر مشکلی دارند، کلید این قفل را چگونه حل کنند علم رزق و روزی کلمه ای فراتر از خوردن و آشامیدن است، در واقع هر چیزی که به انسان می رسد اعم از مسکن، همسر، سلامتی و غیره است. این روزها بحث ترس از رزق و روزی برای بسیاری از مردم مطرح شده است، اما بخشی از این ترس طبیعی و طبیعی است و دلیل حرکت انسان برای کسب رزق و روزی است، اما وضعیت غیرطبیعی ترس است که باعث فشار عصبی، روانی و استرس

حجت الاسلام علی اصلان زاده می گوید: «امام علی می فرماید: مردم از فقر و مال طلبی می ترسند/ صفحه 38 حدیث 102: دو چیز مردم را هلاک کرد; ترس از فقر و تنگدستی و ثانیاً فخر فروشی.» غالباً فکر می‌کنیم که کمبود و دست خالی انسان را دچار مشکل می‌کند، اما امام علی (ع) معتقد است ترس از فقر و تنگدستی باعث هلاکت انسان، امام در دیگری نیز می‌شود. حديث مي گويند: «من پول فقير را گرفتم، عجله فقير. هر که از ترس فقر و تنگدستی دستش را ببندد، یعنی بخشنده نیست، این شخص خودش به سوی فقر رفته است/ غرارالحکم حدیث 6566» و همچنین خداوند در آیه 100 سوره اسرا می فرماید: پس لَامسكتمْ خشيَةَ. الْينفاقِ ۚ وَكَانَ الُنَسَّوَ قَتْورَّهُ: بگو اگر گنجینه های رحمت (بی پایان) خدای من را در اختیار داشته باشی، باز هم از ترس فقر و ترس از درویش، از انفاق بخیل خواهی بود، زیرا در این حدیث، انسان به طور طبیعی بسیار بخیل و بخیل است از حضرت علی (ع) و آیات خدا پنهان است که ریشه ترس از فقر در واقع کمبود و فقر مردم نیست، بلکه تجربه ثابت کرده است که کسانی که گنج های مادی دارند، ترس و نگرانی از فردا باعث بخیل شدن و خرج نکردن آنها می شود.

* شیطان؛ عامل ترس از رزق حلال. اگر ترس از فقر باعث شود در عصر جاهلیت مردم جگر خود را بکشند، ممکن است مردم در این دوران به دلیل ترس از فقر شروع به تشکیل زندگی یا حتی بچه دار شدن نکنند! این ترس از فقر یکی از ابزارهای شیطان است که مردم را فریب می دهد و آنها را مضطرب می کند تا ازدواج نکنند و بچه دار نشوند، طبق آیه 268 سوره بقره: شیطان با فقر و تنگدستی به شما حمله می کند و به شما حمله می کند. با زنا، خداوند به شما حمله خواهد کرد. آمرزش و فضل اوست ۗ و خداوند وسیع و داناست. شیطان به شما وعده فقر و نیستی بدهد و شما را به کارهای زشت و بخل وادار کند و خداوند به شما وعده بخشش و احسان دهد و خداوند بخشنده و دانا است حجت الاسلام اصلان زاده تاکید می کند: راه حل این اضطراب خطرناک در مرحله اول این است که بدانیم و باور کنیم که روزی هر انسانی در دست خداست.» طبق آیه شریفه 6 سوره هود و آیه 60 سوره عنکبوت این مطلب را در کلام امیرالمؤمنین علیه السلام تأیید کرده است که رزق و روزی هر انسان خطبه 184 نهج البلاغه را تضمین می کند. «مورچه را بنگر، با آن همه کوچکی و لطافت بدن که تقریباً دیده نمی شود، رزقش تضمین شده و به کمال می رسد. بالقوه، خداوند از او غافل نیست و او را محروم نکرده است، اگر چه در دل لوح سیاه و خشک یا شوخی سخت است. یا در جای دیگر حضرت علی (ع) می فرماید که «به پرندگانی چون عقاب و کلاغ و شترمرغ بنگرید که خداوند برای همه آنها روزی ضمانت کرده است».

*ایمان به سرنوشت روز دل را آرام می کند. امام علی علیه السلام در جای دیگر می فرمایند: «من ربّ أمّ اللّه أحسن و أحسن: هر که ایمان بیاورد آنچه را که خداوند برایش مقدر کرده است از بین نمی رود». رفت، دلش آرام می شود/غررالحکم حدیث 1849» این حدیث به معنای ایمان به تقدیر است و در حدیث دیگر امام می فرماید: الحدوثه ص 56» همچنین حضرت علی علیه السلام در تفسیر سوره حمد. و تفسیر رب العالمین می گوید که پروردگار جهانیان مالک و روزی دهنده آنهاست از جایی که بدانند و از آنجا که بدانند. نمی دانم روزی تقسیم می شود و به فرزندان آدم می رسد. «لِلَیْمَ الْعَیْمِی» این گونه نیست که روزی یک بار تقسیم شود، روزی لحظه به لحظه در روز فرا می رسد و این قانون را پیامبر خدا خطاب به علی (ع) کرده است. می فرمایند: «یا علی غم غصه را غصه نخور که تمام غد روزی می دهد: یا علی غم فردا را نخور که هر فردای روزی دارد». اگر فردا داشته باشد هرگز رستگار نمی شود.» *پاسخ به شبهه، شبهه و ابهام ممکن است با این جملات به وجود بیاید که ناشی از نوعی توجه ناقص به یک بعد مسئله و غفلت از ابعاد دیگر مسئله است. مشکل اما این ضمانت به این معنا نیست که یک نفر در گوشه ای بنشیند و منتظر یک روز تضمینی بدون ابزار و وسایل باشد.

نگرش اساسی ما نسبت به ضمان و تقدیر نباید این گونه باشد، اما این روز هم تلاش می خواهد. آیا به خانه اش می رود و در را می بندد، آیا چیزی از آسمان بر او فرو می ریزد؟» این دیدگاه در اینجا مردود است که بدون هیچ تلاشی روزی به سراغ انسان می آید، بالاخره با این سخنان گرانقدر حضرت علی (ع) جوانان ترس از کسب روزی حلال برای ازدواج یا بچه دار شدن را کنار بگذارند اما دست از تلاش برندارند.



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7274

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *