نتایج شگفت انگیز یک تحقیق



در پژوهشی، کتابی به صورت چاپی در اختیار یک گروه و زمانی دیگر به صورت الکترونیکی در اختیار گروهی دیگر قرار گرفت. البته در نسخه الکترونیکی بر روی برخی جملات و کلمات پیوندهایی برای مطالعات بیشتر (چیزی شبیه ویکی پدیا) قرار داده شد.

سوال این بود که کدام کتاب تاثیر بهتری برای آموزش دارد؟ پاسخ البته یک طرفه نشان داد که کتاب چاپی! این آزمایش چندین بار دیگر تکرار شد و نتیجه یکسان بود! پس لطفاً کتابهای چاپی را برای فرزندانتان که این روزها با وسایل الکترونیکی یاد می گیرند بیاورید!

حافظه کاری

حافظه انسان دو نوع حافظه کوتاه مدت و حافظه بلند مدت دارد. و البته خاطره سومی به نام «حافظه کاری». حافظه کوتاه مدت احساسات و افکار ما برای چند ثانیه است. و ذخیره طولانی مدت خاطرات و دانش ما. اما این حافظه فعال است که در هر لحظه آگاهی ما را شکل می دهد و البته این آگاهی را برای ذخیره به حافظه بلند مدت می فرستد. اگر این حافظه کاری همزمان درگیر چندین موضوع مختلف باشد یا از شاخه ای به شاخه دیگر بپرد. در عمل، نمی تواند چیزی بفرستد تا در حافظه بلند مدت ذخیره شود.

این «تقسیم توجه به موضوعات مختلف» در ذهن ما نتیجه می دهد: هیچ! پس فقط کتاب الکترونیکی یا ویکی پدیای علمی که ما یا فرزندمان در حال مطالعه آن هستیم را در نظر بگیرید. اگر توجه خود را به موضوعات مختلف منحرف نکنیم و روی آن تمرکز نکنیم; قدرت حافظه ما تحلیل رفته است. خوبی کتاب چاپی این است که ما را از چیزهای دیگر منحرف نمی کند. این مشکل برای بزرگسالان و کودکان رایج است. اما برای کودکان، چالش موضوع دیگری است:

کارایی مغز ما بر اساس اتصالات سیناپسی است که مسیرهای عصبی آن را تشکیل می دهند. مسیرهایی که احتمالا تا 20 سالگی به تدریج تکمیل خواهند شد. مشکل عدم تمرکز ناشی از ابزارهای دیجیتال در واقع فرصت شکل گیری این مسیرهای حیاتی در مغز را کاهش می دهد.

تست های دیگر

در آزمایشی دیگر مقاله ای درباره مقایسه دو نظریه یک بار به صورت چاپی و بار دیگر در ویکی پدیا و با امکان کلیک بر روی موضوعات مرتبط ارائه شد. فرض محققین این بود که در این مورد افرادی که مقاله را به صورت الکترونیکی می خوانند; از آنجایی که آنها امکان کاوش و جستجو در مورد آن موضوع را دارند. آنها آن را عمیق تر درک خواهند کرد، اما این انتظار درستی نبود!

در آزمایشی دیگر در کنار متن مقاله، فایل تصویری یا صوتی مربوط به آن متن نیز قرار داده شد. اما اضافه شدن فیلم سطح درک را پایین آورده بود! در واقع، مغز ما یک «بار شناختی» خاص دارد. یعنی ظرفیتی که «حافظه کاری» برای انتقال درک یا احساسات یا یادگیری خود به آن حافظه بلندمدت دارد. اگر به کاوش بیشتر ادامه دهیم و همچنان روی موضوعات مرتبط کلیک کنیم تا از صفحه ای به صفحه دیگر برویم. ما از متن اصلی دور می شویم. و این بیشتر از «بار شناختی» ما خواهد بود. همانطور که فیلم آموزشی انجام می دهد؛ و نتیجه این است: یادگیری با کیفیت پایین!

گاهی بیا چای دم کنیم!

یادگیری مانند دم کردن چای به زمان نیاز دارد. اگرچه ابزارهای متصل به اینترنت امکانات زیادی را برای دانش آموز ایجاد می کند. اما هیچ دانشی در ذهن او وجود ندارد. باید فرصت دم کردن چای را بدهیم. این دم کردن نیاز به زمان دارد. زمان با توجه کامل؛ و این همان چیزی است که ابزارهای دیجیتال دانش آموزان را رد کرده اند. آموزش الکترونیکی هنوز در حال ظهور است و برای درک ابعاد آن باید بسیار مراقب باشیم. حتما دانش آموز را به خواندن کتاب های چاپی در ساعت معینی از روز تشویق کنید. ابزارهای هوشمند جایگزین آنها نیستند. بلکه مکمل آنها هستند.

برای مطالعه بیشتر در مورد ویژگی های مغز و تاثیر آن بر ذهن، کتاب کم عمق: اینترنت با مغز ما چه می کند؟ نگارش «نیکلاس کار» پیشنهاد می شود.

منبع: کانال نویسنده

216216



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7211

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *