سه خصلت بد که شیعه را کافر می کند


نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغان، در کتاب اصول کافی جلد 2 صفحه 290 – وصال الشیعه جلد 15 صفحه 340 بحار الانوار جلد 69 صفحه 106 روایتی است که (امام صادق علیه السلام) می فرماید:

به اباعبدالله علیه السلام عرض کردم مردی در این مورد اگر حدیث دروغ است و اگر قولش برگشته و اگر راست باشد چیست؟ گفت خانه او پست ترین خانه های کفر است و هیچ کفری نیست.

انسان شیعه است، اما این صفات را دارد که وقتی حرف می زند دروغ می گوید. وقتی عهد می کند، عهدشکنی می کند; وقتی چیزی را به او می سپارند در امانت خیانت می کند. جایگاه ایمانی این مرد چیست؟

حضرت فرمود: مقام و منزلت او در ایمان نزدیکترین به کفر است، اما هنوز کافر نشده است.

شرح این حدیث بر اساس درس آیت الله آقا مجتبی تهرانی را در ادامه بخوانید:

سه خصلت بد که شیعه را کافر می کند

به خدا پناه می برم از شر شیطان. بسم الله الرحمن الرحیم

یکی از راویان به نام یزید بن صیغ می گوید: به امام صادق رضی الله عنه عرض کردم که او فردی است، این شیعه است. این تعبیر کنایه ای در روایت است که نخواستند این کلمه را شیعه بنامند. این تعبیر را به کار بردند: «رجول ٌ علی هذا الْامْر» یعنی یکی از آنها پذیرنده توست. «مرد این امر» خیلی خوب است; شما را به امامت، یعنی امامان می پذیرد; اما سه کار را انجام می دهد.

یک: «اگر باطل باشد» ترسی از دروغ گفتن نیست. من هم ساده کردم. چه می گوید، در حرفش دروغ می گوید، یکی.

دو، «وَ إِنْ وَعدَ اخْلفَ»: وقتی قول می دهد، به اصطلاح; خلف هم قول می دهد. شما مثلاً نزد او بروید و بگویید؛ فلانی! به عنوان مثال، فرض کنید، مطالبه من را پرداخت کنید. می گوید: برو من می آیم برای پنج شنبه به تو می دهم; در عین حال می گوید پنجشنبه بیا. او در عین حال می داند که نمی خواهد پنجشنبه بدهد. همچنین، به صراحت بگویم که مناسب است. فهمیدی این یعنی این وقتی قول می دهد نیتش چیست؟ کار نمی کند. و این دومین کار اوست.

سوم: «و إن عوتمن خان» که به اصطلاح; آدم او را امین می داند; حالا هر چه باشد؛ مالی، غیر مالی؛ چیزی جلویش به عنوان امانت می گذارد، چه می کند؟ او همچنین به اعتماد خیانت می کند. خیلی خوب، شیعه هم هست و شما را به امامت قبول دارد. اما سه کار را انجام می دهد. از دروغ نمی ترسد، عهدش را زیر پا می گذارد و از طرفی به امانت خود خیانت می کند. من آن را بسیار ساده کردم.

«قَالَ السَّلامُ عَلَیْکُمْ: ای اهل بیت کفر» آیا می دانید مقام او از نظر ایمان چگونه است؟ نزدیکترین مکان به کفر است.

اگر حرکت دیگری انجام دهد، ایمان را ترک می کند; اما «و لیس بکافیر» هنوز اکران نشده است. میفهمی چی میخوام بگم؟ «او اقل کافران و لا کافران» هنوز کافر نشده است. اما بدانید! الان یعنی چی؟ یعنی این اعمالی که شما فکر می کنید چیزی نیست. برخی از آنها باد می وزد. مثل دروغ گفتن میدونی چی میگم؟ آیا قول دادن درست است؟ سپس تخلف؛ نئوزبالله خیانت در امانت بدان! اینجوری نیست. اینها ایمان را از بین می برند و آن را ضعیف می کنند. اگر این سه همدیگر را بغل کنند، حتی یک حرکت کوتاه، از شما عبور می کنند، چرا؟! شما از مقام ایمان به کفر می افتید، به آنچه گفتم توجه کنید.

روایت را خواندم؛ که شیعه هم بود. او هم شما را قبول دارد. امام شما می داند; اما این کارها را نیز انجام می دهد. گفت جایگاهش چیست؟ مقام آن نزدیکترین مقام به کفر است; اما هنوز کافر نشده است.



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7235

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *