
نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغان، کتاب “خانواده و ایمان” توسط Vern L. Bengtson; وی محقق و جامعه شناس آمریکایی و مترجم محدثه دنیائی و محمد ملاعباسی است که به سه پرسش مهم پرداخته است. در جامعه امروزی که به سرعت در حال تغییر است، والدین تا چه اندازه ایمان خود را به نسل بعدی منتقل می کنند؟ آیا تغییرات اجتماعی و فرهنگی فراوان نیم قرن اخیر توانایی خانواده ها را برای انتقال ایمان از نسلی به نسل دیگر از بین برده است؟ چرا برخی از والدین در انتقال ایمان خود موفق هستند، در حالی که برخی دیگر موفق نیستند؟
به نقل از ایکنا ؛ این کتاب که توسط پژوهشکده زن و خانواده منتشر شده است، در سه فصل با عناوین «خانواده، دین و یک قرن تغییر»، «الگوهای خانواده و جریان دین در طول نسل ها» تنظیم شده است. «میروند یا میمانند» بخش اول به سه فصل با عناوین «خانوادههای مؤمن»، «دین و معنویت در طول نسلها» و «دارا» اختصاص دارد. تأثیر خانواده کاهش یافت».
در بخش دوم اهمیت قلب گرم خانواده، تقوای پدر و مادر و پدر بی پدر و اهمیت غیرمترقبه بودن پدربزرگ و مادربزرگ، ازدواج با دگرجنس گرایان و طلاق بر تداوم سنت دینی بررسی می شود. در فصل سوم، «اختلال در تداوم دینی»، «هیچکدام؛ خانواده جوانان بی دین»، «قدرت جامعه؛ خانوادههای مورمون، یهودی و مبلغان» و «آنچه آموختهایم و نحوه استفاده از آن» آمده است. مورد بحث قرار گرفت.
مطالعات بین نسلی را می توان زمینه مهمی برای تعاملات علمی به منظور درک دقیق تحولات فرهنگی و اخلاقی در نظر گرفت و چگونگی انتقال ارزش ها در نسل های مختلف را بررسی می کند. این نوع مطالعات برای ما بسیار ارزشمند است و نشان می دهد که ذهنیت ما در مورد چگونگی انتقال ارزش های نسلی چقدر با واقعیت میدانی مطابقت دارد.
اهمیت کتاب حاضر به همین نکته برمی گردد و نشان می دهد که خانواده بیش از آنچه فکر می کنیم در انتقال ارزش ها یا بر هم زدن آن ها نقش دارد. خانوادههای منسجم و مؤمن همچنان مهمترین عامل در انتقال دین و ارزشهای دینی و خانوادههای منسجم و ملحد از عوامل مهم انتقال الحاد به فرزندان هستند. خانواده های آشفته نیز در فرار فرزندان از اعتقادات مذهبی والدین موثر است.
نویسنده کتاب یک فرد مسیحی است که از دیدگاه خود صحبت می کند. بنابراین نباید انتظار داشت که توصیه ها یا توضیحات ایشان کاملاً در چارچوب معارف و ارزش های اسلامی قرار گیرد. به عنوان مثال، اگر نویسنده در بخشی از این کتاب در مورد آزادی انتخاب دین صحبت می کند، در ادبیات دینی اسلامی باید این کلمه را در زیر عبارت «هر که دین اسلام را رد کند، فلانی خواهد کرد» فهمید و تفسیر کرد. قبول کن» (سوره آل عمران، آیه 85). .
همچنین ایمان به ادبیات اسلامی ما با ایمان مسیحی تفاوت اساسی دارد. به نظر ما ایمان واقعی دست در دست عقل است. مضمون ایمان را عقل تأیید می کند و عقل بر لزوم ایمان به عالم غیب و ارزش های دینی و اخلاقی حکم می کند. پس از شکل گیری اعتقاد عقلی به غیب، حقایقی که برتر از فهم عقل هستند، تنها در صورتی که از طریق عقل دریافت شده باشند، موضوع ایمان هستند. بنابراین، هرگز به چیزی که مخالف عقل باشد، ایمان داده نمی شود، اما در اعتقاد مسیحی، ایمان لزوماً با عقل همراه نیست و برخی از امور مانند تثلیث موضوع ایمان است که ممکن است عقل آن را رد کند.
منبع: www.khabaronline.ir