امین ولایت رضا (ع) را بیشتر بشناسیم



نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغان، حضرت شاهچراغ (علیه السلام) فرزند امام موسی کاظم (علیه السلام) و ام احمد برادر امام رضا (علیه السلام) است.

به نقل از ایرنا، حرم مطهر ایشان در شیراز به کانون معرفت و معنویت تبدیل شده و زیارتگاه و اجتماع خیل عاشقان خاندان علوی (علیهم السلام) در ایران اسلامی است.

بیشتر مردم شاه چراغ (علیه السلام) را به اخلاق شایسته و همراهی با امام هشتم و والی می شناسند، اما شناخت بهتر و دقیقتر ایشان و عبرت گرفتن از شخصیت والای این فرزند امام هفتم ضروری است. (ع) برای هر روز زندگی ما.

در آثار معتبر تاریخی به چند ویژگی حضرت احمد بن موسی (ع) اشاره شده است. حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در حرم احمدی شاهچراغ(ع) در سالروز شهادت شاهچراغ(ع) به عزاداری پرداخت. یک مفهوم شامل مجموعه ای از شرایط اخلاقی، عملی و معرفتی است.

به گفته وی، جوانان، زنان و مردان امروزی می توانند ویژگی های اخلاقی و شناختی احمد بن موسی(ع) را الگو و سرلوحه زندگی خود قرار دهند چرا که ما همواره در همه عرصه های زندگی فردی و اجتماعی خود نیازمند اخلاق هستیم.

شخصیت شاهچراغ; جامعه ای نادر از ویژگی های اخلاقی

احمد بن موسی (ع) ثروتمند و در عین حال زاهد بود و کرامت و سخاوت و رسیدگی به نیازمندان بارها ذکر شده است. مجموعه سه ویژگی تمول در عین زاهد و بخشنده بودن، شخصیتی کم نظیر و منحصر به فرد به او بخشیده است.

علاوه بر این، طبق متون تاریخی، شاهچراغ (ع) مردی شجاع، فاضل و عالم، صالح، پارسا، سخاوتمند و سخنور بود.

مجموعه سه ویژگی تمل، علاوه بر زاهد و سخاوتمند بودن، شخصیتی نادر و منحصر به فرد به احمد بن موسی (ع) بخشیده است.

شجاعت در عین تواضع از دیگر ویژگی های در خور توجه حضرت احمد بن موسی است که می تواند الگو باشد; دو ویژگی که در کنار هم زیباتر و تاثیرگذارتر می شوند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی پس از برشمردن این ویژگی ها، مصادیق ضرورت اخلاق در عرصه های مختلف زندگی فردی و اجتماعی را بیان کرد. اینکه زورمندان به فکر نیازمندان باشند، مسئولین مواظب باشند بیت المال هدر نرود و فعالان مشاغل مختلف از تاجر گرفته تا اساتید دانشگاه در حرفه خود کمتر کار نکنند و حتی روحانیون هم نروند. بدون منبر خواندن

فرمانداری عملی شاهچراغ (ع)

ولایتمداری از دیگر ویژگی های حضرت احمد بن موسی علیه السلام است که در بیعت با امام رضا علیه السلام و فراخواندن دیگران به این بیعت به صورت عملی این ویژگی را نشان داد.

هنگامی که خبر شهادت پدر بزرگوارش امام موسی کاظم (ع) به مدینه رسید، جمع کثیری از شیعیان که احمدبن موسی (ع) را به فضل و علم و خضوع و کرامت و بلاغت پذیرفتند، نزد آن حضرت رفتند و بردند. او با آنها مسجد را گرفتند تا با او به عنوان امام هشتم بیعت کنند.

امین ولایت رضوی در این اجتماع اعلام کرد که با برادرم امام رضا (ع) بیعت می کنم و یاران ایشان را به بیعت با ایشان دعوت کرد.

خسروپناه معتقد است که ولایت شاه چراغ (ع) نیز ریشه در اخلاق و فضایل او دارد، زیرا فضیلت به انسان بصیرت و ولایت می دهد.

رشادت های شاهچراغ در شیراز

سومین ویژگی مستقل حضرت احمد بن موسی علیه السلام شجاعت بود که مولود فضیلت اخلاقی است و در عمل نیز تجلی یافته است.

هنگامی که احمد بن موسی علیه السلام از سوی فرمانداری ملزم شد که از مدینه به طوس برود و به کمک امام رئوف بشتابد، از مدینه، بصره، اهواز، شیراز، کویر و نیشابور عازم طوس شد، اما خلیفه عباسی که از عواقب این معاشرت بیمناک بود و به فرمانداران منات دستور داد که جلوی کاروان پسر موسی بیگ جعفر (ع) را بگیرند.

در نزديكي فارس حاكم فارس از فرمان اين خليفه مطلع شد و با لشكري انبوه در مقابل كاروان احمد بن موسي (ع) ايستاد. کاروان های شیعه با اینکه آماده نبرد نبودند، سه روز دلیرانه در مقابل سپاه عباسی ایستادند و پیروز شدند.

سرانجام لشکر شاهچراغ (ع) با حیله در شهر شیراز محاصره شدند و از پشت سر آنان را کشتند.

بقعه شاهچراغ (علیه السلام) در دوره آل بویه مورد توجه قرار گرفت و بارگاهی بر روی آن ساخته شد. آستان احمدی و محمدی شیراز امروز مرجع و پناهگاه محبان اهل بیت (علیهم السلام) و به فرموده رهبر معظم انقلاب سومین حرم اهل بیت در ایران اسلامی است.

عصر (شنبه) مردم شیراز در سوگ شهادت امامت امین و عزاداری می کنند و حرم مطهر شاهچراغ مرکز دلسوختگان امامت و ولایت علوی خواهد بود.



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7448

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *