آیا فکر کردن به یک کار بد به اندازه انجام آن گناه است؟ / اگر در ذهن خود خدا و دین را انکار کنید، عذاب در انتظار شماست



نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغان، پاسخ های استاد شیخ حسین انصاریان به سوالات جوانان را می خوانید:

از نظر شیخی، نیت ها بر دو قسم است: خیر و شر; نیت خیر، نیتی است که مشغول ذکر و تسبیح خداوند، فضایل انبیا و اولیاء الهی، خدمت به خلق و خود و صدها نمونه نیک دیگر باشد که هم ثمربخش باشد و هم صاحب نیت خیر باشد. امام علی علیه السلام می فرماید: احسان النیه یوجب المثوبه، حسن نیت موجب ثواب است. و صدها روایت دیگر در این باره.

نیت شیطانی انواع مختلفی دارد:

الف) برخی از اغراض بد و مفسده و پلید صد در صد عذاب دارد و منشأ فساد و فساد انسان، اخلاق و اعمال او می شود، مانند شرک با خدا، انکار ضروریات دین (مانند منکر توحید، نماز، نبوت، عبادت، نبوت، عبادت، نبوت، عبادت، نبوت، عبادت، عبادت، نبوت، عبادت، عبادت، نبوت، نبوت). معاد و غیره) و دین (مانند امامت). شکی نیست که این گونه نیات گناه است و صاحبان آن عذاب خواهند شد که آیات و روایات زیادی بر آن دلالت دارد.

ب) نیت های بد و بدی هم هست که مثل قبل زشت نیست (مانند کسی که عمداً و بدون عذر روزه ماه رمضان را افطار کند یا نیت نماز نخواند یا شراب بخورد یا قصد زنا کند). همچنین بحثی بین علما برخی این گونه نیات را گناه می دانند و می گویند خداوند صاحب چنین نیاتی را عذاب می کند.

عده ای نیز معتقدند این گونه نیات با اینکه گناه و گناه است اما عذابی ندارد و مؤمنان در این موارد مورد بخشش خداوند قرار می گیرند. در بحارالأنوار آمده است: قصد عصیان و قاطعیت در برابر آن نافرمانی است و خداوند آن را برای مؤمنان می آمرزد; قصد گناه و تصمیم به ارتکاب آن گناه و گناه است (لی). خداوند مؤمنان را در این زمینه می بخشد.

پس مؤمن باید همیشه سعی کند خانه را از آلودگی باز دارد; حرمت قلب را رعایت کنید و از ورود دزدان به حرم جلوگیری کنید تا در معرض نسیم رحمت الهی و مظهر نور سعادت قرار گیرد و در دنیا و آخرت به سعادت برسد و این را نیز در نظر داشته باشید که اگرچه فکر گناه و گناه مستوجب آمرزش خداوند است، اما در بسیاری از موارد فکر گناه و گناه باعث می شود که انسان ناخودآگاه عمل کند و باقی نماند. فقط در مرحله فکر بنابراین در هر حال انسان باید سعی کند فکر گناه به ذهنش راه نیابد.



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7235

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *