آیا علت اصلی ازدواج پیامبر با حضرت خدیجه مسائل اقتصادی بوده است؟



نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغان، آیا حضرت خدیجه قبل از پیامبر زن داشته است؟ آیا علت ازدواج پیامبر با ایشان اقتصادی بوده است؟

پاسخ: بین مورخان اختلاف است که حضرت خدیجه قبل از ازدواج با پیامبر (ص) ازدواج کرده یا ازدواج نکرده و باکره بوده است.

عده ای مانند آیت الله جعفر، آیت الله سبحانی، دکتر سید جعفر شهیدی و… هستند. . آنها معتقدند حضرت خدیجه قبل از ازدواج با پیامبر اسلام دو بار ازدواج کرد. اولین بار با شخصی به نام ابوهاله ازدواج کرد که از او صاحب دو فرزند شد. پس از مرگ او با شخص دیگری به نام عتیق ازدواج کرد و برای او فرزندی به دنیا آورد.

در اعیان الشیعه نیز آمده است که: حضرت خدیجه قبل از ازدواج با پیامبر دو شوهر داشت که هر دو از دنیا رفته بودند.
برخی مانند جعفر مرتضی عاملی، محقق و مورخ. . می گویند: حضرت خدیجه ابتدا با پیامبر اسلام ازدواج کرد و در آن زمان دختر بود نه بیوه. احمد بلاذری، ابوالقاسم کوفی، سید مرتضی و شیخ طوسی روایت کرده اند که: خدیجه در هنگام ازدواج با پیامبر، دختر بود، نه بیوه.

درباره فرزندانی که در خانه خدیجه بوده اند و دیگران آن فرزندان را از شوهران قبلی او می دانند، گفته اند: خدیجه خواهری به نام «هال» داشت. هیل شوهر داشت و از او یک دختر داشت. پس از آن، هیل دوباره ازدواج کرد و از او صاحب فرزندی به نام هند شد. این شوهر از همسر قبلی خود دو دختر به نام های رقیه و زینب داشت. همسر دوم هیل نیز درگذشت. پس از رحلت، هندوستان به بستگان پدری اش سپرد و خدیجه و هال و دو دختر را به خانه آورد و فرزندان را بزرگ کرد. از این رو این دختران را به خدیجه منسوب می کردند، زیرا رسم عرب این بود که فرزندان را به معلم خود نسبت می دادند. در هند پسر هیل را نیز به خدیجه نسبت می دادند، زیرا خدیجه زن معروف و بزرگی بود و نسبت دادن پسرش به نفع فرزند بود.

با توجه به مطالب ذکر شده، اظهار نظر قطعی در این باره مشکل است; اما آنچه معروف است این است که:

حضرت خدیجه قبل از پیامبر ازدواج کرد و صاحب فرزندان شد.

از نقل از های تاریخی در مورد ازدواج حضرت محمد (ص) با حضرت خدیجه می توان دریافت که ازدواج پیامبر با حضرت خدیجه به خاطر ثروت حضرت خدیجه نبوده است، زیرا پیامبر به دنبال ازدواج با حضرت خدیجه نبوده و به این موضوع فکر نکرده است. زیرا او این تفاوت را درک کرده است. و خود حضرت خدیجه بود که پیش قدم شد و این رابطه را از او خواست. در واقع خدیجه خواستگار پیامبر اکرم بود. همانطور که در تاریخ آمده است: خدیجه پس از آن که محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) را فردی ایده آل یافت که می تواند با او در صلح باشد، تمایل خود را برای ازدواج با او اعلام کرد. (خدیجه) به سن چهل سالگی رسیده بود و اشراف قریش از طمع مال خواستند با او ازدواج کنند. اما طبق اطلاعاتی که خدیجه از او به دست آورده بود، محمد بن عبدالله مردی نبود که فریفته مال دنیا شود، از این رو خدیجه او را به سمت خود تشویق کرد و شخصی را نزد او فرستاد تا او را به او پیشنهاد دهد. عمو یا پسر عمویش او را تشویق کنند.

اگر پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم به دنبال ثروت و ثروت بود، از مال خدیجه به نفع خود استفاده می کرد، در حالی که سرمایه خدیجه به خواست خود او برای کمک به نیازمندان و بعداً برای توسعه اسلام هزینه می شد. اگر رسول خدا به دنبال مال و ثروت بود، وقتی مشرکان برای دست کشیدن از اسلام به پیامبر مال و ثروت عرضه کردند، قبول می کرد. برای مطالعه بیشتر می توانید به جلد اول تاریخ پژوهشی اسلام نوشته یوسفی غروی مراجعه کنید.



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7216

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *