«زینب کبری (س)؛ ام الففائل. مقاله ای از آیت الله دوزدوزانی



نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغان، مقاله ای از آیت الله دوزدوزانی تبریزی مدظله العالی در مورد حضرت زینب سلام الله علیها به مناسبت سالگرد وفات آن حضرت.

به نقل از شفقنا، متن نوشته آیت الله دوزدوزانی به شرح زیر است:

«بسم الله الرحمن الرحیم».

نام باشکوه دختر امیرالمومنین حضرت زینب کبری (س) همواره با نام و یاد شهدا گره خورده و عاشورا در تمامیت خود با نام و یاد زینب بنت علی سلام الله علیها گره خورده است. بر او باد

عاشورا عرصه رویارویی اسلام اهل بیت و اسلام اموی بود. امام حسین آشکار شدن این تمایز و مخالفت را تنها راه بقای دین و شعور مسلمانان دانست و در این راه حتی به قیمت خون خود استقامت کرد و سرانجام در حماسه ای جاودانه این مرز را ترسیم کرد. با خون خود او و بزرگترین بلای اهل اسلام و اهل آسمان شکل گرفت.

زینب صبورانه شاهد شهادت عزیزانش بود و به عنوان پناهگاه و نگهبان زنان و کودکان با صبر و عنایت بر مصائب اسارت مادر مصیبت دیدگان بود و با خطبه ها و گفتگوهایش در کوفه و شام او راوی مصیبت و هبوط قافله حسین و ممتاز فکری و دینی بود. اهل بیت مخالف خلافت بودند.

قرن هاست که پیروان و شیعیان اهل بیت علیهم السلام با ذکر مصائب و گریه بر آنها، برای شهدا و نجات امت و رحمت واسعه خداوند دعا می کنند و طلب می کنند. پناه و تقرب به خدا.

فضائل و مناقب حضرت زینب به کامل ترین شکل خود در عاشورا و کوفه و شام و در هیئت سیدالشهدا ظهور کرد. فضایلی که همیشه در زندگی او وجود داشته و در قالب القاب او بازگو شده است. این عنوان که می تواند منبعی برای شناخت زینب کبری باشد، یا سند روایی است، یا برداشت معاصران و اهل آن بانو از شخصیت او، و یا شناختی است که علما و سیره نویسان از زندگی و سخنان او یافته اند. برخی از القاب او عبارتند از: عقیله بنی هاشم، علامه غیر معالمه، فهمه غیرو مفهمه، عرفه، فادیله، کامله، ابیده آل علی، صدیقه صغری، عقیله نساء، بلیغه، فصیحه، ام المصائب.

سیر زندگی و القاب برگرفته از آن حکایت از ایمان و عقل و علم و بردباری و حیا و شجاعت و فصاحت آن بانو دارد.
حضرت زینب از علمای عصر خود بود. ابن عباس خطبه فدکیه حضرت زهرا سلام الله علیها را نقل کرده و در وصف آن حضرت تعبیر «عقیلتنا زینب بنت علی» را به کار برده است. مهمتر از آن، نقلی است از امام سجاد علیه السلام در وصف مقام علمی عمه بزرگوارش با این جمله که «تو عالمی غیرتعلمی و عالمی بی فهم؛ تو عالمی و بدون فهمی. داشتن معلم

حیا و وقار از بارزترین ویژگی های زندگی حضرت زینب است، حیا و تلاش برای پنهان شدن در دل آن آزمون ها و لحظات سوزان، فضیلتی است که شکوه آن در چشم شاهدان نمایان شده و نقل از هایی از آن در منابع تاریخی

خطبه ها و گفتگوهای کوفه و شام، علاوه بر اینکه یادآور خطبه های شیوای امیرالمومنین علیه السلام است، نشان از شجاعت و موقعیت شناسی گوینده دارد. بانویی که در اسارت و با وجود تحمل مصیبتی بزرگ با قدرت و شجاعت در کوفه و شام بر حقانیت اهل بیت و بطلان حکومت امویان فریاد می زند. و سخنان او در برابر یزید تا ابد در تاریخ می ماند; هنگامی که گفت: به خدا سوگند یاد ما را محو مکن و در حالی که هستیم نمیری و آینده خود را درک نکن و شرم را از خود دور نکن و جز به نیرنگ و نیرنگ و خودت فکر نکن. روزها.” العداد، و جمع العبد; اما به خدا سوگند که هر کاری بکنید نمی توانید نام و نشان ما را محو کنید و وحی ما را بکشید و به حد ما نرسید و ننگ این اعمال و ظلم های ننگین را بشویید و بدانید که نظر و تدبیر ضعیف است و روزهای شما کم و اندک و جمعیت شما در حال گسترش است.»

یدالله دوزدوزانی



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7787

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *