فقط در این صورت می توان با زن نامحرم دست داد



نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغان، مصافحه با مجرد یکی از مهم ترین مسائل فقهی اسلام است که با توجه به حساسیت های شرعی و اخلاقی، همه منابع تقلید آن را حرام می دانند. هر گونه تماس بدنی زن و مرد نامحرم، به ویژه مصافحه، حرام است، هر چند طرفین مسلمان نباشند یا در خارج از کشور باشند. در این مقاله به بررسی شرایط و فتاوای مراجع تقلید در خصوص مصافحه با نامحرم می پردازیم.

به نقل از شفقنا، طبق فتاوای مراجع تقلید، مصافحه با مردان و زنان نامحرم اصولاً حرام است. این حکم شامل همه افراد نامحرم می شود و فرقی بین مسلمان و غیر مسلمان و حجاب و بی حجاب نمی گذارد. فقط در شرایط خاص مانند وجود حائل یا ضرورت شدید می توان این حکم را تنظیم کرد.

امام خمینی (ره) می فرمایند: مصافحه با زن نامحرم جایز نیست مگر اینکه بین آنها مانعی مانند دستکش یا پارچه باشد و از مصافحه به قصد لذت نیز پرهیز کنند.

آیت الله مکارم شیرازی نیز بر همین اصل تأکید دارند و می فرمایند: مصافحه با زنان مجرد در فقه شیعه حرام است. حتی در مذاهب اهل سنت به جز ابوحنیفه که دست دادن با پیرزنان را مجاز دانسته است، بقیه مذاهب آن را حرام می دانند.

شرایط ویژه برای دست دادن با دستکش

دست دادن با دستکش با نامحرم در شرایط خاص و رعایت ضوابط سخت جایز است. این شرایط به طور کلی عبارتند از:

عدم قصد لذت: مصافحه باید بدون قصد لذت و شهوت باشد.
عدم دست دادن: نباید با طرف مقابل دست بدهید و تماس باید فقط سطحی و بدون حرکت خاصی باشد.
وجود مانع: دستکش یا پوشش دیگری که باعث جدا شدن مستقیم دست ها می شود باید در دسترس باشد.

آیت الله سیستانی و سایر مراجع محترم نیز تاکید دارند که دست دادن اگر غیر مستقیم و بدون قصد گناه و تحریک باشد اشکالی ندارد.

دست دادن با نامحرم در شرایط خاص

در برخی شرایط، مانند شرایط اضطراری که نیاز به کمک یا درمان فوری است، تماس با نامحرم ممکن است به طور موقت مجاز باشد. امام خميني (ره) در اين زمينه مي فرمايد: «اگر لازم باشد و امكان نجات انسان از خطر جاني يا درمان بيماري وجود داشته باشد، دست زدن به بدن غير جايز است. محرم.”

دست دادن با نامحرم در خارج از کشور

در برخی از کشورهای غیر مسلمان، دست دادن به نشانه احترام و استقبال مرسوم است. آیت الله سیستانی در پاسخ به این سوال که آیا در چنین شرایطی دست دادن با غیرمسلمانان جایز است، می گوید: اگر ترک دست دادن باعث مشکلات اجتماعی یا ضررهای قابل توجهی شود، ممکن است جایز باشد، اما این موضوع باید رعایت شود. احتیاطات دینی و حجاب

دست دادن با زنان پیر و نابالغ

در مورد مصافحه با زنان پیر یا نابالغ، فتوای مرجعیت متفاوت است. به طور کلی آیت الله بهجت فرموده اند: مصافحه با پیرزنان اگر بدون قصد لذت باشد اشکالی ندارد. اما در مورد صغیر اکثر مراجع بر احتیاط تاکید می کنند و تا زمانی که خوب و بد را نفهمیده اند دست دادن با آنها را جایز نمی دانند.

بالاخره دست دادن با نامحرم در شرایط عادی حرام است و مراجع تقلید در فتاوای خود این موضوع را به صراحت بیان کرده اند. اما اگر با دستکش یا با مانع انجام شود، اگر قصد لذت یا گناه نباشد، ممکن است در شرایط خاصی جایز باشد. در چنین مواردی، رعایت احتیاط و پرهیز از هرگونه مبنایی برای ارتباط غیرقانونی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7233

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *