
به نقل از یوبیک آنلاین، نقل از ها حکایت از افزایش قیمت برخی داروها دارد که عمدتا در بخش بستری مصرف می شود.
تسنیم در خبری نوشت: عبده زاده رئیس سندیکای صنایع دارویی انسانی با اشاره به قیمت گذاری نسخه ای داروها در سال های اخیر می گوید: این وضعیت در کنار مشکلات نقدینگی صنعت داروسازی به دلیل اجرای دارو، به جایی رسید که دیگر امکان تولید بسیاری از اقلام دارویی وجود نداشت. .
پیرصالحی، رئیس سازمان غذا و دارو نیز افزایش قیمت 370 دارو معادل 10 درصد بازار دارویی کشور را اصلاح قیمت برخی داروها دانست و اظهار داشت: اکثر داروهایی که مشمول افزایش قیمت، داروهای بیمارستانی هستند که جزو هزینه های بستری افراد محسوب می شوند و با پوشش بیمه ای محاسبه می شوند.
وی همچنین افزود: اگرچه درصد افزایش قیمت بالا به نظر می رسد، اما در مقایسه با تورم کشور، رقم مطلق آن چندان بالا نیست.
کدام داروها مشمول افزایش قیمت شدند؟
در همین رابطه بهمن صبور، رئیس انجمن داروسازان تهران درباره افزایش قیمت برخی از داروهای بیمارستانی گفت: افزایش قیمت داروها برای کمتر از 20 درصد بازار دارو، بیش از 95 درصد اعمال شد. که از جمله داروهای تزریقی، آمپول و شیاف بوده که عمدتاً از بیمارستان ها استفاده می شود و بیماران بستری نیز جزو هزینه های جهانی محسوب می شوند و در صورتی که شرکت های بیمه این داروها را پوشش دهند، میزان پول تو جیبی مردم زیاد نمیشه
وی افزود: اگرچه افزایش قیمت داروها زیاد به نظر می رسد اما از نظر ریالی افزایش قیمت چشمگیر نخواهد بود. به عنوان مثال، اگرچه گفته می شود قیمت دارو 300 درصد افزایش یافته است، اما ممکن است قیمت آمپول از 7 هزار تومان به کمتر از 20. 1000 تومان کاهش یابد که باز هم عدد زیادی نیست، اما نیاز به افزایش دارد. پشتیبانی بیمه
بیماران خاص نباید نگران باشند
رئیس انجمن داروسازان تهران خاطرنشان کرد: افزایش قیمت دارو در حال حاضر شامل داروهای بیماران خاص نمی شود و بنابراین نگرانی بابت افزایش قیمت دارو برای این بیماران وجود ندارد.
افزایش قیمت برخی داروها به منظور جلوگیری از توقف تولید
ظفر قندی وزیر بهداشت درباره افزایش قیمت برخی از اقلام دارویی گفت: حدود 10 درصد اقلام دارویی باید بازنگری می شد و تولید آنها برای تولیدکننده زیان آور بود و بر این اساس اقدامات لازم انجام شد. قیمت این داروها را تصحیح کنیم تا تولیدکننده بتواند تولید کند.»
وی همچنین درباره نگرانی مردم از افزایش هزینه های درمان افزود: داروهایی که در قیمت اصلاح شده بیشتر پمادهای تزریقی و استریل هستند که مصرف دائمی و عمومی ندارند و حدود 80 درصد داروهای تزریقی را داروهای بیمارستانی تشکیل می دهند. به محض تجویز و مصرف، توسط بیمه به حساب بیمارستان واریز می شود.»
233217
منبع: www.khabaronline.ir