تقوا؛ سرمایه ای که هرگز بی ارزش نمی شود


نقل از دهید پایگاه اندیشه و فرهنگ مقدار، در گذر سریع زندگی، جایی که انسان‌ها در کشمکش‌های روزمره و دغدغه‌های بی‌پایان مادی غرق می‌شوند، لحظاتی پیش می‌آید که ذهن و قلب انسان به سؤالات اساسی منتهی می‌شود. سوالات “چرا آمدیم؟” و “کجا می رویم؟”

به روایت شبستان، در این میان، تقوا چون فانوس در تاریکی، راه را روشن می کند، یادآور این حقیقت است که دنیا چهارراهی است برای گذر، نه مقصدی برای ماندن.

تقوی گوهری است که انسان را از لغزش های زندگی باز می دارد و توشه ای ارزشمند برای سفر ابدی اوست. نماینده ولی فقیه در استان فارس می گوید: «هیچ کس در این دنیا نمی ماند و همه به دنیای دیگری می رویم». تولد توشه ای که استفاده می شود حیف است. “

سخنان آیت الله دزکام بازتاب مسیر زندگی و یادآوری این نکته است که سرمایه واقعی انسانی در انباشت مادی نیست، بلکه در تقوا و تقوا است. آیا وقت آن نرسیده که لحظه ای در شلوغی این دنیا وقت بگذاریم و به این توشه ضروری فکر کنیم؟

در میان همه آموزه های دینی و رهنمودهای اخلاقی، تقوا جایگاهی بی بدیل دارد. این مفهوم عمیق که بارها در قرآن کریم بر آن تأکید شده است همان ولادت و توشه ای است که انسان برای سفر آخرت به آن نیاز دارد. زندگی دنیوی با همه جاذبه ها و آثار فریبنده اش تنها گذرگاهی است که انسان از آن می گذرد و تقوا راه این گذر است.

تقوا؛ سرمایه ای که هرگز بی ارزش نمی شود

تقوا

زندگی در دنیا مدرسه ای برای آزمایش انسان است. ما در این مدرسه فرصت هایی چون لحظات طلایی داده ایم تا توشه ای از حسنات و تقوا برای آخرت فراهم کنیم.

جامعه ای که مردم آن پرهیزگار باشند از ظلم و فساد و بی عدالتی به دور است.

آیت الله دژکام با اشاره به ضرورت توجه به این ولادت و توشه، به آیه «وتضادوا فا خیرالزاداد تقیقی» اشاره می کند و می فرماید: برای آخرت و بهترین توشه باید توشه بگیریم. این گفتار حقیقتی ساده اما بسیار عمیق در دل او دارد. همانطور که برای زندگی دنیوی پس انداز می کنیم، باید به فکر آخرت هم باشیم.

کلید شفاعت در قیامت

تقوا راهنمای انسان در زندگی دنیوی است و در روز قیامت یکی از معیارهای اصلی شفاعت و مغفرت الهی خواهد بود. آیت الله دژکام می فرماید: «پیامبر صلی الله علیه و آله به یکی از مسلمانان که در خواب از آنان خواسته بود که شفاعت کنند، فرمودند اگر تقوا دارید من شفاعت می کنم». این روایت جایگاه ویژه تقوا را در نزد پیامبر اسلام نشان می دهد.

پلی بر روی سعادت ابدی

اما تقوا تنها در عمل فردی خلاصه نمی شود; این مفهوم عمیق می تواند راهنمای تنظیم روابط اجتماعی و تحقق عدالت باشد. جامعه ای که مردم آن پرهیزگار باشند از ظلم و فساد و بی عدالتی به دور است. چنین جامعه ای در جهان کامیاب خواهد شد و راه روشنی برای رستگاری ابدی خواهد داشت.

تقوا؛ سرمایه ای که هرگز بی ارزش نمی شود

امام جمعه شیراز با اشاره به توصیه اکید پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) به تقوا، یادآوری می کند: این آموزه همچون نوری روشن، مسیر انسان را در تاریکی های زندگی نشان می دهد.

تقوا سفارشی است که پیامبر اسلام به همه مسلمانان داشته است. هر کس تقوا داشته باشد در سایه شفاعت پیامبر است.

او می گوید: «تقوا سفارشی است که پیامبر اسلام به همه مسلمانان داشته است». هر که پرهیزگار باشد در سایه شفاعت پیامبر است. “

به تقوا به عنوان گنجی جاودانه بنگر

زندگی مسیری گذرا و ناپایدار است. چیزی از دارایی های مادی این جهان در آن سوی جهان باقی نمانده است. آنچه انسان را ماندگار می کند، اعمال نیک و توشه ای است که تقوا را فراهم کرده است. پیام آیت الله دزکام و تاکید بر ناهماهنگی دنیا بازتاب همه ماست تا ارزش واقعی پس انداز تقوا را در نظر بگیریم.

باشد که در راه تقوا و پرهیزگاری گام برداریم و توشه ای مناسب برای آخرت خود فراهم کنیم. سفری که مقصدش چیزی جز سعادت ابدی نیست.



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7214

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *