
گروه اندیشه: این مقاله توسط لری الیوت، سردبیر دپارتمان اقتصادی گاردین نوشته شده است و در تاریخ 1 اکتبر با عنوان «جنگها، بدهی، بحران آبوهوایی و مخفیانه مبارزه ضد سووری-بانک جهانی» منتشر شده و در وبسایت گاردین منتشر شده است. 14 آذر 1387 “آیا در شرایط فعلی ریشه کن می شود؟” و با ترجمه علی حاتمیان در سایت ترجمه علوم انسانی. موضوع اصلی مقاله این است که با رشد و توسعه کشورها به ویژه به دلیل تعارضات و درگیری های بلندمدت بین آنها و همچنین رشد اقتصادی محدود، اپیدمی جهانی، بحران بدهی، شکنندگی اقتصادی و شوک های اقلیمی و اقلیمی. شوک ها متوقف شده است. فقر و فقر روزی دامن می زند. در این مقاله آمده است:
***
بانک جهانی اخیرا هشدار داده است که جنگ ها، بدهی ها، بحران آب و هوا و همه گیر شدن مبارزه با فقر را متوقف کرده است. به گفته این موسسه، با توجه به روندهای کنونی، بهبود وضعیت معیشتی برای نزدیک به 5 میلیون نفر که در فقر شدید زندگی می کنند، هنوز امکان پذیر نخواهد بود. آیا زمانی که یک درصد از ثروتمندان جهان بیش از 5 درصد از جمعیت فرودست کره زمین را تشکیل می دهند، روزی می توان فقر شدید را ریشه کن کرد؟
لری الیوت، گاردین – بانک جهانی اخیرا هشدار داده است که جنگها، بدهیها، بحران آبوهوایی و همهگیری، مبارزه با فقر را متوقف کرده است. به گفته این موسسه که مقر آن در واشنگتن است، با توجه به روندهای فعلی، بهبود وضعیت زندگی برای نزدیک به 2 میلیون نفر که در فقر شدید و کمتر از 1.5 دلار در روز زندگی می کنند، بیش از سه دهه طول می کشد.
این مؤسسه در نقل ازی به نام «فقر، رفاه و زمین» با اشاره به شکست سالهای اخیر در مقابله با فقر شدید، از شکست هدف سازمان ملل برای پایان دادن به فقر شدید تا سال سوم صحبت کرده است. پیش از این، نرخ فقر جهانی از 2 درصد به 4.9 درصد در سال کاهش یافته بود. این بیشترین ارتباط را با رشد سریع اقتصادی در کشور پرجمعیت چین داشته است. اما روند نزولی از سال دوم متوقف شده است و انتظار می رود با نرخ های کندتر به 4.9 درصد برسد.
در این نقل از آمده است که فقر شدید در کشورهایی با رشد اقتصادی پایین و سطوح شکنندگی [اقتصادی] در بالا متمرکز شده است، کشورهایی که بیشتر در جنوب صحرای آفریقا هستند. پس از چندین دهه پیشرفت، جهان با شکست جدی در مبارزه با فقر مواجه شده است که نتیجه چالشهای مختلف از جمله رشد اقتصادی محدود، اپیدمی جهانی، بحران بدهی، درگیری نظامی، درگیری نظامی، شکنندگی اقتصادی و شوکهای اقلیمی است. از دیدگاه وی، «در میان این بحرانهای همزمان، رویکرد فعلی دیگر کارساز نخواهد بود و اگر میخواهیم واقعاً زندگی و معیشت مردم را بهبود بخشیم و از کره زمین محافظت کنیم، به یک رویکرد جدید و جدید نیاز داریم. الگوی اساسی متفاوت است.”
طبق نقل از بانک جهانی، بیش از یک قرن طول می کشد تا به یک هدف بلندپروازانه تر، یعنی افزایش درآمد زمین به بیش از 1.5 دلار در روز، که آستانه فقر در کشورهای با درآمد بالاتر، حتی بیشتر از قرن طبق معیارهای این موسسه، اقتصادهایی با درآمد بالاتر کسانی هستند که بین 1 تا 2 دلار در سال درآمد دارند، از جمله کشورهایی مانند آرژانتین، بوتسوانا و چین. در حال حاضر 1.5 میلیارد نفر، یعنی حدود نیمی از جمعیت جهان، کمتر از 1.5 دلار در روز زندگی می کنند و طبق نقل از بانک جهانی، رشد جمعیت جهان از سال دوم به بعد به معنای افزایش تعداد افراد فقیر در این دوره است.
بر اساس این نقل از، اگرچه پیشرفت هایی در سایر اهداف توسعه از جمله کاهش نابرابری مشاهده شده است و در دهه گذشته تعداد کشورهایی که شکاف زیادی بین طبقات غنی و فقیر دارند از 2 به 5 کاهش یافته است، درصد جمعیت در کشورهایی با سطوح بالای نابرابری با کشورهایی که عمدتاً در آمریکای لاتین، بخش مؤثر و آفریقای جنوبی صحرای جنوبی هستند، زندگی بدون تغییر 2 درصد بدون تغییر است.
مکس لاوسون، رئیس سیاست برابری سیاست در موسسه آکسفام، می گوید.در حالی که ثروت یک درصد از ثروتمندان جهان بیش از 5 درصد از جمعیت پایین کره زمین است، پایان دادن به فقر قرن تعجبی ندارد.. بنابراین کاهش سریع و ریشه ای نابرابری در همه کشورها باید اولویت اصلی بانک جهانی باشد. او گفت: “ما با بانک جهانی موافقیم که مردم عادی در سراسر جهان با یک دهه از دست رفته روبرو هستند، وضعیتی که به یک نسل آسیب زده است.” در عین حال، ثروتمندترین های جهان این دهه را بهترینشان می دانند و این دو موقعیت کاملاً در هم تنیده شده اند.
بر اساس نقل از بانک جهانی، از هر پنج نفر در جهان، یک نفر در طول زندگی خود با شوک اقلیمی و عواقب شدید مواجه است. تقریباً همه کسانی که در معرض چنین رویدادهای اقلیمی قرار دارند در جنوب صحرای آفریقا زندگی می کنند و به دلیل آسیب پذیری دچار کاهش رفاه و آسایش می شوند.
216216
منبع: www.khabaronline.ir