اسلام محمد ؛ از خانواده -محور به ملت



نقل از پایگاه داده اندیشه و فرهنگ مقدار ، نجمه صالحی ، دکترای تاریخ اسلام ، در یادداشتی نوشت که با اشاره به تأثیر اسلام در ادغام خانواده و جامعه:

براساس روایت تاسنیم ، پایه و اساس جوامع منشأ تمدن و فرهنگ تاریخ بشر و کارآمدترین سیستم برای تأمین نیازهای معنوی و معنوی خانواده بشر است. مراسم ، اعتقادات و ویژگی های فردی و اجتماعی در خانواده شکل می گیرد و این کوچکترین موسسه اجتماعی بهترین راه برای تکامل و تحکیم رفتار فرد را فراهم می کند.

اگرچه خانواده کوچکترین هسته جامعه است ، اما اگر خانواده متعادل باشد ، تأثیر زیادی در زندگی اجتماعی مردم دارد ، اما می توان امیدوار بود که جامعه ای سالم و متعادل داشته باشد. اگر این نهاد به موقعیت واقعی خود هدایت شود ، منجر به اصلاح جامعه بشری خواهد شد. اسلام به عنوان یک مکتب بشردوستانه بیشترین توجه را به پایه و اساس خانواده جلب کرد. بنابراین ، این مؤسسه را اولین موقعیت آموزشی که آورده می شود ، می داند و هدف از تشکیل خانواده را برای تأمین نیازهای عاطفی و معنوی انسان ، از جمله دستیابی به صلح ، در نظر می گیرد.

خانواده نهادی است که علی رغم تحولات اساسی جامعه ، در اهداف و کارکردهای خود ثابت بوده و هنوز هم در همه جوامع مهم است ، تحولات فرهنگی و اجتماعی امروز باعث ایجاد مشکلات و رویکردهای مدارس در این زمینه شده است. متفاوت بوده اند این یکی از رایج ترین سازمان های اجتماعی در خانواده است و با ازدواج بین دو جنس شکل می گیرد. ازدواج سلامت جامعه و خلوص جوانان و ادامه نسل بشر ، محبت ، همکاری و همکاری است ، بنابراین این یکی از مقدس ترین سنت های اسلام و همه مذاهب است.

تأسیس یک خانواده و احکام آن در اسلام مبتنی بر ماهیت الهی گرایش زنان و مردان به حاکمان اسلام در اسلام بر اساس طبیعت است. بنابراین ، روی آوردن به این طبیعت و سنت اجتماعی و غفلت از قوانین و آیین های مذهبی آن باعث کاهش پیوند اجتماعی و سقوط جامعه می شود. به همین دلیل خداوند انسانها را ترغیب کرده است تا این پایگاه اجتماعی مهم را تشکیل دهند و گفته است: “همسران و برده ها و برده های خود را به شغل خود بپردازید. اگر آنها بدبخت باشند ، خداوند از فیض خود به آنها احتیاج خواهد داشت و خدا می داند.” ( نور: ۳۲) اگر چه ازدواج امری اختیاری است اما تعبیر «وانکحوا آنان را همسر دهید در آیه وَأَنْکِحُوا الأَیامی مِنْکُمْ وَالصَّالِحِینَ مِنْ عِبادِکُمْ وَإِمَائِکُمْ إِنْ یَکُونُوا فُقَراءَ یُغْنِهِمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِیم.»

با توجه به تأثیر خانواده بر نیکی انسان ، اسلام به عنوان یک مکتب اومانیستی بیشترین توجه به این نهاد را دارد. تمرکز اصلی تعالی انسان در خانواده است و توافق عقیدتی و ایده آل در شکل گیری خانواده زمینه اصلی تکامل انسان است.

برای درک رویکرد اسلام ، لازم است اصول مهم موفقیت این نهاد را درک کنیم. با توجه به آموزه های اسلامی ، یک رابطه خانوادگی متعادل و مناسب مبنای تقویت این پیوند و جلوگیری از فروپاشی آن و همچنین رسیدن به نقطه مورد نظر در یک خانواده ایده آل است. خانواده مطلوب تلاش می کنند تا انسان سازی کنند و به دنبال دستیابی به نقطه ایده آل برای جستجوی حقیقت و یافتن آموزه های عملی برای تکمیل یافته های خود هستند. این خانواده از آموزه های Aswahs متعالی اسلامی بهره می برد و به شاخص های مناسب می رسد. استراتژی های بسیاری برای موفقیت خانواده در قرآن و سنت ها وجود دارد. همچنین آموزه هایی وجود دارد که می تواند الگویی از زندگی در جریان رسول خدا باشد. اهمیت ازدواج و خانواده از رسول خدا (صلح بر او) نقل شده است.

اولین گونه پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) متاهل و تشکیل خانواده است. آنها می گویند: lahah al -‘abdi al -ba’ba’i al -baqai. “(قاضی نعمان مغرب ، داعیم آل -سلام ، جلد 1 ، ص 2) هر جوانی که در ابتدای جوانی ازدواج می کند ، شیطان او فریاد می زند! دو سوم دین خود را حفظ کرد ، بنابراین او باید تقوا کند برای حفظ سوم دیگر.

در حدیث دیگری از رسول خدا (صلح بر او) و خداوند (صلح بر او) ، آنها می گویند: (مجلیس ، بیهار النور ، جلد 1 ، ص. هیچ پایه و اساس در اسلام با خدا محبوب تر است و عزیزتر از تشکیل خانواده.

دومین گونه از احادیث رسول خدا (صلح بر او) در مورد ویژگی های همسر است. “من یک رزماری از پیامبر (صلح بر او هستم). (حاکم نیشابوری ، الموستراک علی الساحیهین ، جلد 1 ، ص 4) هرکسی که به او یک زن صالح داده است ، نیمی از دین خود را حفظ می کند و برای حفظ نیمی دیگر باید در روایت دیگر: “مانی زاوجی کریماهی مانی فاسیقی فاکی.” نسل او را نابود کرد.

نوع سوم روایت ها به شرایط ازدواج می پردازد. “Khayyer al -نقکی.” (ابی داود آل -ساجستانی ، آل -سون ، جلد 1 ، ص 2). بهترین ازدواج ساده ترین است.

چهارمین گونه از احادیث پیامبر اکرم (صلح بر او) بر روی فرزندآوری متمرکز شده است. آنها می گویند ، “ya’aha al -nasas al -tazujua al -makani al -makami al -yumi al -qa’im al -qa’im al -khayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyya al -awsa.” (قاضی نعمان مغرب ، دایم آل اسلام ، جلد 1 ، ص 6) ای مردم ، و فرزندان داشته باشید زیرا من به دلیل شماره های شما به سایر کشورها می بالم ، زنی که خوب و فرزندان است.

معنویت ، ایمان و دین به زندگی معنادار کمک می کند. عمل آموزه های اسلامی و دستورالعمل های نبوی گامی در جهت رسیدن خانواده به مرحله ایده آل است. زن و مرد در کنار هم نقش مهمی در دستیابی به خانواده در این سطح ایفا می کنند و این مسیر نیاز به آموزش و الگوبرداری از دوره نبوی دارد. آموزه های اسلامی پایه و اساس رشد هر فرد را فراهم کرده اند و همراه با زوایای مثبت ، نتایج عدم انطباق را بیان کرده اند تا مسلمانان بتوانند کاملاً شناخته شوند و به شرایط ایده آل نزدیک شوند.

براساس نظرسنجی ها ، هر خانواده ایده آل دارای ویژگی هایی است که این زوج بر خانواده متمرکز شده اند. آنها باید توسط زن و مرد مورد استفاده قرار گیرند و زنان منبع همه خانواده و خانواده هستند ، بر یکدیگر تأثیر می گذارند و بر شکل گیری فرزندانشان تأثیر می گذارند. زن و مرد ، به عنوان دو اهرم قدرتمند در خانواده ، باید به ارزشهای رفتاری و عملی نسبت داده شوند و به طور کامل از آموزه های اسلام و پیامبر و پیامبر (صلح بر او) استفاده کنند تا خانواده های قوی شوند و زندگی خود را به آن تبدیل کنند زندگی

نه تنها خانواده یک فرد برای پرورش افراد است ، بلکه ابزاری اساسی برای ایجاد آینده ای بهتر برای جامعه مذهبی است. تأثیر مثبت خانواده بر آموزش ارزشها است و اولین مکان آموزش فردی است. آموزه ها ، ارزش ها ، اخلاق و رفتارهایی که ناشی از کودکی و در خانواده است ، مبانی اساسی یک ملت متحد و پایدار است. خانواده با تقویت هویت مذهبی و فرهنگی ، مرزهای پایدار تعلق فرد به امت اسلامی را ایجاد می کنند.

این تقویت هویت می تواند از طریق داستان پردازی مذهبی ، حضور در رویدادهای مذهبی و انجام عبادت خانواده باشد. آنها همچنین می توانند سنت ها ، آداب و رسوم و آداب و رسوم را از یک نسل به نسل منتقل کنند. این فرایند به حفظ و تقویت هویت جمعی و استمرار فرهنگی امت کمک می کند. خانواده نقش اساسی در شکل گیری اخلاق و رفتارهای اجتماعی دارند. با پرورش اخلاق و رفتارهای خوب ، خانواده ها می توانند یک کشور متحد و قوی را از جوانان و آینده جامعه بسازند و از طریق روابط خانوادگی و خویشاوندی شبکه های اجتماعی قوی تشکیل می شوند که می توانند در زمان های بحرانی و همچنین برای توسعه اجتماعی و اقتصادی بسیار کارآمد باشند. جامعه داشتن

خانواده ها با ایفای نقش های کلیدی در آموزش ارزش ها ، تقویت هویت مذهبی ، حمایت اجتماعی ، حفظ سنت ها و تثبیت خانواده و قدم گذاشتن برای تحقق تمدن جدید اسلامی و تشکیل دولت کریمه ، به امت کمک می کنند.

پیامبر پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) با خانواده و تبلیغات خانواده آغاز شد و سپس پیام نبوی گسترش یافت و وقایع بزرگی را در مسیر تاریخ اسلام ایجاد کرد. پیامبر (صلح و نعمت خداوند بر او) باید آفرینش بشریت و آغاز آموزش ملت کامل تلقی شود.



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7256

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *