در هر مبارزه برای حقیقت ، جسارت فکری و مقاومت در برابر بی عدالتی ، حضور وجود دارد



گروه فکری: موارد زیر یادداشتی به مناسبت مرگ مایکل بوروئی توسط یک جامعه شناس برجسته ، یک پزشک است ساری حنافی دانشگاه آمریکایی بیروت و رئیس جمهور پیشین انجمن بین المللی جامعه شناسی توسط Pejman Barakari ، دانشجوی دکترا در دانشگاه جامعه شناسی خارزمی و سایت نوشته شده است.جامعه شناسی نجمان ایران منتشر شده در این یادداشت ، نویسنده احساسات و تأثیر عمیق بورو را بر زندگی و کار خود ابراز می کندد. حنافی او یک جامعه شناس برجسته و روشنفکر و یکی از چهره های برجسته اندیشه معاصر در جهان عرب است. وی با تجزیه و تحلیل عمیق و جامع خود در مورد مسائل اجتماعی ، فرهنگی و سیاسی جهان عرب ، تأثیر بسزایی در اندیشه اجتماعی و تحولات منطقه داشته است. ساری حنافی در دمشق متولد شد و تحصیلات خود را در رشته های مختلف از جمله مهندسی عمران و جامعه شناسی به پایان رساند. وی دکترای جامعه شناسی را از دانشگاه پاریس دریافت کرد و سپس به عنوان استاد دانشگاه در دانشگاه آمریکایی بیروت تدریس کرد. یکی از مهمترین ویژگی های عقاید هانافی ، انتقاد از جامعه مدرن ، تجدید نظر در اندیشه اسلامی ، بحث در مورد گفتگوی تمدن ها و انتقاد از مدرنیته است. یادداشت مختصر وی در مورد مایکل بووی در زیر آمده است:

****

این خبر آنقدر تلخ است که باور کردن را دشوار می کند و بنابراین پذیرش ناگهانی غیرممکن به نظر می رسد. مایکل ، شما رفته اید ، اما حضور شما در همه جا احساس می شود. فقط سه هفته پیش ، ما با هم در کمبریج نشسته بودیم و در مورد غزه و سوریه صحبت می کردیم ، از نبردهایی که ذهن شما را به حرکت در می آورد. فقط یک روز قبل از عزیمت ، درباره بیانیه ای در حمایت از جنبش BDS[2] ما با یکدیگر مطابقت داشتیم ، ایده آل شما با ایمان محکم و امیدواریم که روسای سابق انجمن بین المللی جامعه شناسی جمع آوری شده و کمیته اجرایی با شجاعت و اقدامات.

اما شما هرگز فقط یک محقق نبودید ، هرگز فقط یک صدای دانشگاهی در بیابان علم نبودید. شما یک راهنما ، یک نیروی پیشرانه ، یک دوستی دلسوز و مهربان بودید ، متفکر که نه تنها در مورد عدالت نظریه می کرد ، بلکه در تلاش بود تا با اشتیاق بی امان به آن برسد. من به تو مدیون هستم شما دست من را نگه داشتید و خشم جامعه شناسی حرفه ای و سیاست گذاران را به جامعه شناسی بی نهایت مردم هدایت کردید. اما بیشتر و بیشتر ، من مرا تشویق کردم که از مرزهای تفکر خود عبور کنم و جامعه شناسی جهانی را بپذیرم.

چگونه می توانید جامعه شناسی عمومی را غیر ضروری و مداخلات خستگی ناپذیر خود تصور کنید؟ خرد شما هرگز دست نیافتنی نبود ، در برجهای عاج محصور نشده بود ، بلکه زندگی می کرد ، بحث می شد و تمرین می کرد. شما مقدمه ای درخشان از کتاب را در دست ناشر من نوشتید ، “علیه لیبرالیسم نمادین: فراخوانی جامعه شناسی گفتگو” ، و هنگامی که من به طور همزمان نگاهی محتاطانه و امیدوارکننده به سوریه نوشتم ، شما می خواهید پاراگراف را نشان دهید که چگونه گفتگوی جامعه شناسی در عمل من استفاده کردم شما همیشه اعتقاد داشته اید که تئوری نباید در یک چارچوب خشک محدود شود ، بلکه باید نفس بکشد و به بافت بافندگی تجربیات زندگی بپردازد.

در کمبریج از شما خواستم زندگی نامه خود را بنویسید ، و شما قول داده اید که این کار را انجام دهید. اما سرنوشت ، بی رحمانه ، شما را قبل از قول شما گرفت. آنچه برای ما باقی مانده است این چیزی نیست که شما هنوز هم باید بنویسید ، بلکه این همان کاری است که شما با روح و قلب خود انجام دادید. جهان هنوز تشنه نیروی بی نهایت شما ، تشنه تعهد غیرقابل انکار به عدالت و سؤالات تشنه سؤالات ناپایدار قدرت شما است. مایکل ، شما نه تنها یک نظریه پرداز ؛ شما خودتان جامعه شناسی را دگرگون کرده اید ، آن را زنده ، متعهد و ضروری کرده اید. ایده های شما نمی میرند ، حضور شما از بین نمی رود. شما نرفته اید در هر مبارزه برای حقیقت ، در هر جسارت و در هر مقاومت در برابر بی عدالتی ، حضور وجود دارد. من این غیبت بزرگ را عزادار می کنم. اما من از شما خداحافظی نمی کنم. ابدی خود را به یاد داشته باشید.

ساری حنافی استاد دانشگاه آمریکایی بیروت و رئیس سابق انجمن جامعه شناسی بین المللی است.

[1] منبع: حنافی ، ساری (2025) برای مایکل بورووی: ادای احترام به زندگی اندیشه و عمل ، روزنامه نگاری که جهان را تغییر می دهد ، 27 روزانه ، 5 فوریه 2025.
[2] جنبش BDS (مخفف تحریم ، واگذاری ، Santions) به معنای تحریم ، عدم سرمایه گذاری و تحمیل تحریم های اقتصاد است. این یک جنبش جهانی است که در سال 2008 توسط گروهی از فعالان فلسطینی ، سازمان های حقوق بشر و نهادهای مدنی آغاز شد. حرکت این جنبش فشار آوردن به اسرائیل برای پایان دادن به اشغال سرزمین های فلسطین ، از بین بردن تبعیض علیه فلسطینی ها و به رسمیت شناختن حقوق پناهندگان فلسطینی مطابق با قوانین بین المللی است.

216216



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7230

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *