انتقاد از جنگ و روح سرمایه داری / نانا دلاور و فرزندانش / بررسی داستان برتولت برشت


به گفته خبرگزاری اخبار آنلایندر برنامه گروه جامعه شناسی اقتصادی انجمن جامعه شناسی ایران و انجمن علمی دانشجویی دانشگاه خارازمی ، دکتر حمزه نوزاری ، عضو جامعه شناسی دانشگاه خارزمی ، سخنرانی خواهد کرد.
براساس این اعلامیه ، این جلسه روز یکشنبه 23 مارس 2008 ساعت 9:50 صبح تا 6 بعد از ظهر برگزار می شود. پیوند حضور مجازی در وبینار به شرح زیر است:

معرفی کوتاه داستان

نانا دلاور و فرزندانش نمایشنامه برتولت برشت هستند که در سال 2 نوشته شده و برای اولین بار در سال 2 اجرا شده است. این نمایشنامه یکی از مهمترین آثار برشت و به طور کلی یکی از برجسته ترین آثار تئاتر است. داستان این نمایشنامه در قرن هفدهم در طول جنگ سی و سال گفته می شود. نانا دلاور یک زن سوداگرانه است که به همراه کارتریج خود در طول جنگ ، به دنبال سود و مزایا است. او از جنگ و نابودی آن برای تجارت خود استفاده می کند ، اما سرانجام جنگ فرزندان خود را می گیرد.

در این نمایشنامه ، برشت از جنگ انتقاد می کند و از آن سود می برد. او نشان می دهد که چگونه جنگ می تواند انسان ها را به موجودات بی رحمانه و سودآور تبدیل کند ، و چگونه حتی کسانی که از جنگ بهره مند می شوند در نهایت قربانی آن می شوند. مادربزرگ دلاور نمادی از سرمایه داری است که حتی در میان جنگ ، به دنبال منافع خودش است. او مایل است زندگی فرزندان خود را برای سود بیشتر به خطر بیندازد. برشت با ایجاد این شخصیت ، تصویری تلخ و تلخ از جامعه ای نشان می دهد که در آن سود و فواید شخصی برای همه چیز ترجیح می دهد.

این نمایش همچنین مفهوم “شجاعت” را بررسی می کند. نانا دلاور به دلیل سود و ظلم به او “دلاور” گفته می شود. با این نامگذاری ، برشت مفهوم شجاعت را به چالش می کشد و نشان می دهد که شجاعت واقعی در سود و سود نیست بلکه در ایثار و فداکاری است.

نانا دلاور و فرزندانش یک نمایشنامه ضد جنگ و ضد کاپیتالیستی هستند که با یک زبان ساده و جذاب ، تصویری تکان دهنده از جنگ و پیامدهای آن را نشان می دهد. این نمایشنامه هنوز یکی از مهمترین و تأثیرگذارترین آثار برشت از جمله تئاتر پیشرو در جهان است.

انتقاد از جنگ و روح سرمایه داری / نانا دلاور و فرزندانش / بررسی داستان برتولت برشت

1



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7232

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *