
طبق اعلام روابط عمومی مجلس افکار ، این رویداد “دستور کار جهانی جهانی جهانی در سازمان ملل متحد ؛ پیمان دیجیتال جهانی واکاوی (GDC)” در تاریخ 1 مارس 1403 ، با حضور ذهرا ارشادی ، سفیر و معاون رئیس جمهور جمهوری اسلامی در جدید یورک ، حسین میرزاپور ، بنیانگذار آزمایشگاه دادا و حکمرانی و عضو هیئت مدیره اول موبایل ، هادی شهری حسینی ، عضو از دانشکده دانشگاه علوم و فناوری ، دکتر بهزاد احمدی ، وزیر امور استراتژیک و بین المللی و عضو هیئت علمی دانشکده مطالعات جهانی دانشگاه تهران دابیری Ehsan Amini ، مدیر پروژه همکاری بین المللی آزمایشگاه داده ها و مدیریت ، برگزار شد.
باید موانع قبلی را تشخیص دهد
هادی شهری حسینی با اشاره به تاریخ پیمان GDC ، گفت: “پیمان دنیای دیجیتال بخشی از پیمان آینده است که از سال 2018 آغاز شد و تا دو ماه پیش ادامه داشت. بخشی از این پیمان مربوط به دنیای دیجیتال آینده بود پیمان دنیای دیجیتال در بسیاری موارد ، در مورد میثاق های جدید که بسته شده اند ، معاهدات گذشته که عناصر مشابهی با پیمان فعلی دارند ، نادیده گرفته می شوند و دلیل عدم موفقیت قراردادهای قبلی نیست مورد بررسی قرار گرفت و فقط پیمان جدید بدون نگاه به موانع پیش رو بسته شده است.
وی افزود: نکته جدید این است که تاکنون دولت ها عامل توسعه فن آوری های مهم مانند هوا و فضا بوده اند. اما اینترنت توسط بخش خصوصی و جامعه فنی رشد کرده و توسعه یافته است و این امر منجر به این ایده شده است که نقش دولت ها چیست.
استاد دانشگاه با اشاره به تجربه همکاری جمهوری اسلامی با مؤسسات بین المللی ، افزود: “از روند تاریخی ، ما در موقعیتی هستیم که GDC تصویب شده است و ساختارهای تنظیم و نظارت آن ایجاد می شود و چالش های ما در گذشته ما هنوز آنجا بودیم.
ایران باید سکولاریزاسیون حقوق بین الملل را بپذیرد.
بهزاد احمدی ، وزیر امور استراتژیک و بین المللی ، با اشاره به نقش بازیگران غیر دولتی در اینترنت در ایران ، گفت: “خوشبختانه ، در شرایط فعلی در ایران ، بازیگران غیر دولتی نقش قوی تری در حاکمیت دیجیتال دارند و دیدگاهی که با جو چندین ذینفع مخالفت کرده است.
وی ادامه داد: “در حال حاضر ، محیط حقوقی بین المللی مرسوم شده است.” می بینید که بسیاری از کشورها به جز شما و چندین کشور دیگر عضو کنوانسیون ها و قراردادهای مختلف شده اند.
“در حال حاضر دو روش در جهان وجود دارد ، یکی رویه ای برای کشورهایی است که دارای فناوری و فناوری برای کالاها یا خدمات هستند و به سمت فناوری بزرگسالان تلاش می کنند. می توان یک جوهر ژئوپلیتیکی یافت و پیدا کرد. به دلیل قدرت و توانایی آنها ، اینها کشورها در شرکت در شرکت و حتی همکاری با یکدیگر مشکل خاصی ندارند.
وی افزود: “رویکرد دوم کشورهایی مانند اتحادیه اروپا است ، آنها به اندازه چین و ایالات متحده قدرتمند نیستند. داده ها مهم هستند تا قدرت فن آوری کسری خود را جبران کنند.
استاد دانشگاه با اشاره به رویکردهای دیگر در جهان گفت: “رویکرد سوم نیز توسط برخی از کشورها مانند ایران انجام می شود که بر ارزشهای فرهنگی و حاکمیتی بیش از ارزشهای اقتصادی تأکید می کند.” و به همین دلیل ، زیرا ما نتوانستیم به پالس جهانی بپیوندیم ، ما به طور کلی تنها بودیم و فقط می توانستیم حضور را اعلام کنیم.
در کشور ما علاقه زیادی به کشور قانونگذاری وجود دارد
یکی از اعضای دانشکده مطالعات جهانی در دانشگاه تهران ، با اشاره به شکل معمول موضع ایران گفت: “من معتقدم که موضع ملی ما در مورد GDC همیشه سیاسی و ارزشمند بوده است و مسائل فنی در موقعیت ما خالی بوده است.” در قراردادهای بین المللی در حال حاضر ، حتی سازمان های فنی بین المللی بسیار معتبر تر از 20 سال پیش هستند و جدی گرفته می شوند. کشورها در ITT نقش جدی ایفا می کردند که انطباق فنی زیادی مانند ایالات متحده و چین داشتند. ما نمی توانیم در سازمان های فنی حرف جدی برای گفتن داشته باشیم.
احمدی افزود: در این GDC موضوعی به نام هوش مصنوعی وجود دارد. این سند با ریسک و تهدید به هوش مصنوعی نگاه می کرد و به این معنا ، وی راه حل تنظیم کرده و یک سری برنامه را تنظیم کرده است. از بخشی از دستور کار پرسیده می شود که آیا باید سازمان جدیدی برای هوش مصنوعی ایجاد شود؟! و این بخش از سند در ایران طرفداران زیادی به دست آورده است.
“دو دیدگاه در مورد هوش مصنوعی در جهان وجود دارد ؛ نگاهی سخت (با قانونگذاری و مقررات بالا) و یک نگاه نرم (بدون سختی). ایالات متحده و انگلستان در قانونگذاری دقت زیادی نداشته اند ، اما اروپا دارای چنین بوده است. رویکرد متفاوت و دقیق به هوش مصنوعی.
احمدی تمایل به قانون گذاری در کشور را به عنوان یک مشکل مطرح کرد و افزود: “علاقه زیادی به تثبیت حقوقی و حقوقی در کشور ما وجود دارد ، بنابراین ، هیچ مشکلی در ذات سند وجود ندارد و ما می توانیم برخی را کنترل و حساب کنیم ؛ اما ما باید بدانیم که سیاست کلی ما در مورد فناوری چیست.
وی ادامه داد: “بر اساس سکولاریزاسیون حقوق بین الملل ، ما که همیشه در تاریخ بازیگر فعال بوده ایم و این بخشی جدایی ناپذیر از هویت ما است ، ما همیشه باید بتوانیم حضور داشته باشیم. نباید فکر کنیم ناکارآمد هستیم و پیام ما در این فضا بی اهمیت است ، جایی که دولت ثروت کمی دارد. با و غیره قدرتمندتر هستند. ما همچنین باید به رویکردهای ترکیب ، به عنوان مثال ، علوم اجتماعی و علوم مهندسی نگاه کنیم و می توانیم با روشی بی ثبات با موضوعات برخورد کنیم.
ما فقط نگرانی از مسائل ارزش را نداشتیم
سفیر زاهرا ارشادی و معاون رئیس جمهور جمهوری اسلامی نیویورک ، با اشاره به اینکه مسئله ایران در سازمان ملل فقط موضوعات ارزشمندی نبوده است: ما در زمان سند پیمان جهانی یگیتال به مسائل ارزش اشاره نکردیم ، و ما نیز به موضوعات فنی اشاره شده است. بشر اما چرا مسائل ارزشی که می خواستیم انجام دادیم بیشتر به نظر می رسید؟! از آنجا که بیشتر موضوعات فنی که می خواستیم در سند ذکر شده است. یکی از مهمترین نگرانی های ما این بود که کشورها در دست این سند قرار دارند و ما اصرار داشتیم که سازمان ملل بیشترین قدرت را در دنیای حاکمیت دیجیتال داشته باشد. در غیر این صورت ، به دلیل قدرت اکثر کشورهای توسعه یافته و عقب ماندگی کشورهای در حال توسعه ، سلطه یا برتری شکل می گیرد.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران همیشه اعتقاد داشته است که هر کجا که سازمان ملل محوری باشد ، به ما کمک می کند تا اهداف خود را پیش ببریم ، زیرا همه کشورها در این سازمان حق یکسانی دارند و شما می توانید با کمک منافع ملی کشور بشر از خود محافظت کنید و از آن محافظت کنید. “
دولت به ذینفعان غیر دولتی احتیاج دارد
“ما هرگز با چند ذینفع مخالفت نکرده ایم ، ما معتقدیم که ذینفعان غیر دولتی می توانند اسلحه قدرت دولت ها باشند ؛ اما سطح توانایی و قدرت آنها باید تعریف و تعریف شود. دولت ها مطمئناً نمی توانند همه کارها را انجام دهند و باید توسط آنها استفاده شوند. ظرفیت و ظرفیت مراکز نخبه و همچنین افکار ، دانشگاه ها و غیره.
راهنمایی گفت: مشکل ما این است که آیا در داخل کشور اراده سیاسی برای استفاده از این پتانسیل ها دارد. این در زمینه اقتدار دولت است و فراتر از محدوده وزارت امور خارجه است. یک رویداد دیگر در سازمان ملل متحد این است که در سند جهانی دیجیتال گفته می شود که یک هیئت علمی بین المللی مستقل راه اندازی شده است و از وی خواسته شده است که کشورهای مختلف را اعلام کند.
در پایان ، سفیر جمهوری اسلامی در نیویورک گفت: “برخی می گویند که آمریکایی ها با این فرایندها دخالت نخواهند کرد ، باید بدانند که بیشتر بودجه سازمان ملل توسط ایالات متحده تأمین می شود ، و قطعاً در صورت ارتباط با آن است. به منافع آن هر زمان که در مورد منافع خود احساس می کند ، این بدان معنی نیست که ما می توانیم بنشینیم و باید تأثیر خود را بر اساس مزایا و فرصت های ما حفظ کنیم.
ما هنوز قوانین زمین بازی بین المللی را درک نکرده ایم
حسین میرزاپور ، عضو اولین هیئت مدیره تلفن همراه ، با اشاره به موقعیت اینترنت در این سند ، گفت: سند GDC یک سند 74 موردی در مورد حاکمیت دیجیتال است. چه چیزی می تواند مهمترین رسانه حاکمیت دیجیتال باشد؟ اینترنت اما کلمه اینترنت دو بار آمده است و هیچ اشاره ای مستقیم به اینترنت ندارد. من فکر نمی کنم که با این سند ، حاکمیت دیجیتال تغییر خاصی در راه خود داشته باشد ، اما ما باید پارادایم کشور را در این زمینه تعیین کنیم. در مسابقات فوتبال ، یک تیم بازی ویران کننده وجود دارد ، یکی می خواهد گلزنی کند. باید بدانیم که می خواهیم بازی را خراب کنیم یا از خود محافظت کنیم ، یا می خواهیم هدف را انجام دهیم.
او گفت: چینی ها ، که با عمیق سیک ، از سهام NVIDIA آگاه هستند که هیچ تجربه ای در تاریخ آمریکا ندارد ، پذیرفته است که باید در بازار علیه ایالات متحده فعالیت کند. اگر بپذیریم که مجبور شدیم در این زمینه علیه ایالات متحده کاری انجام دهیم ، دیگر از سازمان ملل یا هر نهاد دیگری لذت نخواهیم برد.
216216
منبع: www.khabaronline.ir