بررسی پدیده “سیاست قبیله ای” در انتقال آسیای میانه/ چرا می تواند جوامع معتبر -اقتدارگرانه قادر به ایجاد نظم جدیدی باشند؟


گروه فکری: مقاله دکتر الاهه کولای ، استاد دانشگاه تهران ، کتاب “سیاست قبیله ای و انتقال در آسیای میانه” توسط کاتلین کالینز را معرفی می کند. این کتاب چگونگی انتقال از سیستم های بسته به سیستم های باز و دموکراتیک در آسیای میانه را بررسی می کند ، بنابراین برای دانشجویان علوم سیاسی ، به ویژه کسانی که علاقه مند به منطقه آسیای میانه و جوامع انتقالی هستند ، مفید است. بررسی الگوهای تحول در جوامع انتقالی و چگونگی زنده ماندن کشورها از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی از دیگر ویژگی های دیگر است. تأثیر قبیله ها و شبکه های غیررسمی بر توسعه سیاسی و تغییر رژیم در آسیای میانه می تواند برای مخاطبان جذاب باشد. سرانجام ، نویسنده کتاب به این سؤال پاسخ می دهد که چرا جوامع معتبر در آسیای میانه نتوانستند نظم جدیدی را متفاوت از اتحاد جماهیر شوروی ایجاد کنند. به طور خلاصه ، این کتاب بررسی می کند که چگونه “سیاست قبیله” بر انتقال کشورهای آسیای میانه از سیستم های باز و دموکراتیک پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی تأثیر می گذارد و به این سؤال پاسخ می دهد که چرا این کشورها نمی توانند نظم جدیدی ایجاد کنند.

****

“من فکر کردم که کتاب” سیاست مرکزی و انتقال در آسیای میانه “را برای خواندن دوستان در علوم سیاسی معرفی کنم. این کتاب پنج سال پیش توسط وزارت امور خارجه منتشر شد. نسخه دوم سال گذشته منتشر شد. نویسنده این کتاب ، مرکز مرکزی است. کشورهای آسیایی ، این کتاب بحث و گفتگوهایی را برای همه دانشجویان علوم سیاسی به ویژه برای دوستانی که کمتر احتمال دارد منطقه آسیای شمالی را توسعه دهند ، ایجاد می کند.
این کتاب همچنین می تواند درک خوبی از موضوعات موجود در منطقه داشته باشد. مهمتر از همه ، این امر بر الگوهای تحول در جوامع انتقالی متمرکز است ، چگونه کشورهای بازمانده اتحاد جماهیر شوروی با این امر روبرو شده اند و چه تجربیاتی به سیستم های باز منتقل شده است.

اتفاقی که در آسیای میانه رخ داده است به عنوان الگویی در بسیاری از مناطق دیگر جهان مانند غرب آسیا ، آفریقا و حتی اروپای جنوبی اتفاق افتاده است. تحولات در قبایل یا به معنای “شبکه های هویت غیررسمی” نیز در بسیاری از جوامع دیگر قابل مشاهده است. این کتاب می خواهد پاسخ دهد که چرا این جوامع به جای خاموش کردن جوامع موفق ، به الگوهای خود ادامه می دهند. به عبارت دیگر ، چرا جوامع معتبر پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی برای ایجاد و ایجاد نظم جدیدی متفاوت از وحدت ، پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی ، چرا. با این حال ، بخشی از تحولات در آسیای میانه میراث نوسازی کمونیست است. اما بخش دیگر به ثبات قبیله ها ، شبکه های هویت غیررسمی در آسیای میانه ، که در سایر جوامع در سایر جوامع دیده می شود ، برمی گردد.

این کتاب همچنین به میراث اتحاد جماهیر شوروی اشاره دارد و این که مدل نوسازی کمونیستی با پایداری و رشد قبیله ها حتی برای حفظ ثبات ، تأثیر قبیله ها و پایداری آنها در منطقه مخالف نبود. اگرچه در طول استالین جنگیده شد ، اما به دلیل سیاست ثبات ، به شکلی از ثبات تضمین شد. در آسیای میانه ، نه مردم و نه نخبگان نقش موثری در فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و دستیابی به استقلال نداشتند. نکته مهم این است که انتقال در آسیای میانه انتقال از بالا است. در این زمینه هیچ تغییری از پایین وجود ندارد و تصمیمات مربوط به اصلاحات از بالا گرفته می شود. در حزب جریانهای قدرت وجود داشت و پس از فروپاشی نخبگان ، تغییراتی را ایجاد می کنند.

پدیده "سیاست پاک" در انتقال آسیای میانه/ چرا نمی توان جوامع معتبر را ارسال کرد و نظم جدیدی ایجاد کرد؟

در آسیای میانه ، مانند سایر مناطق اتحاد جماهیر شوروی ، این تصور وجود داشت که با فروپاشی سیستم کمونیستی ، دموکراسی نیز غالب است. اما تجربیاتی که در آسیای میانه رخ داده است ، در سالهای پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی ، نشان می دهد که هیچ تغییری در منطقه رخ نداده است ، و به نوعی بر خویشاوندی و روابط قبیله ای تأثیر گذاشته و بر مسئله توسعه سیاسی و تغییر رژیم در منطقه تأثیر می گذارد و شکل رژیم های جدید را مشخص می کند. این مشکلی است که قبیله ها در جوامع پس از استعمار و جوامع سنتی ایجاد می کنند. آنها شکل گیری سیستم های دموکراتیک را دشوار می کنند. نقش قبیله ها مهم است زیرا فقط مربوط به آسیای میانه نیست. این سازمان اجتماعی همچنین در سایر قاره ها ، آفریقا ، در غرب آسیا و اروپای جنوبی قابل مشاهده است. درست است که این کتاب بر منطقه آسیای میانه متمرکز است ، اما این شبکه های قبیله ای یا شبکه های اجتماعی مبتنی بر اوراق قرضه خویشاوندی و نسبی این توابع را در جای دیگر نشان داده اند.

از نظر تاریخی و موضوع ، این کتاب هم به مفهوم سیاست قبیله و هم وظایف آنها می پردازد. این در مورد قبیله و رژیم قبیله ای توضیح می دهد ، سپس مسئله مردم نگاری دوره شوروی در مورد چگونگی روابط قبیله ، روابط شبکه های غیررسمی با نهادهای رسمی رسمی است. وی سپس با دوران برژنوف سر و کار دارد. نویسنده موضوعات استعمار را مطرح می کند و توضیح می دهد که استقلال این کشورها پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی چیست. در پایان ، نویسنده با مسیرهای طولانی مدت توضیح می دهد که سیاست قبیله را در سطوح اجتماعی و نخبه توضیح می دهد و آن را با آفریقا ، قفقاز و حتی اروپا مقایسه می کند.

216216



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7256

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *