اجماع نوروز ؛ نیاز به تأمل در سیاست های ملی ، مدرن و مذهبی



دولت به دنبال این بود که با دستکاری فرهنگ مدرن و تحقیر فرهنگ مدرن ، به فرهنگ شیعه قدرت و اعتبار بیشتری بدهد. این امر منجر به تقسیمات ، تنش ها ، درگیری ها و تناقضات در جامعه شد و ایجاد بحران در طیف های سیاسی و اجتماعی و گروه های اجتماعی در تضاد بود. گروه هایی که قرن ها مذهبی بودند و همزیستی عمیقی با فرهنگ ملی داشتند.

دولت ظلم و ستم نوروز و آیین های آن را ندارد ، اما در سیاست فرهنگی خود کمی وزن می بخشد. او می خواهد از آن فرار کند و تا حد امکان در حوزه عمومی به عنوان یک نمایش و جشن جمعی از آن جلوگیری کند. این نوروز به فولکلور کاهش می یابد ، در حالی که نوروز و آیین های آن به شکل زندگی مردم ادغام می شوند و زندگی روزانه ایران کاملاً با جشن ها و آیین های نوروز در هم تنیده است.

اگر حاکمیت و دولت به دنبال اجماع باشند ، آنها سیاست ها و سیاست های فرهنگی نوروز را رها می کنند. سیاست نوروزینگ به سازمان سیاسی ایران دست نیافته و شکاف ها و تنش های موجود در جامعه را افزایش داده است. ضروری است که سیاستمداران و ایدئولوگهای رسمی تجدید نظر به طور جدی نسبت به مبانی فکری خود در زمینه سیاست فرهنگی انتقاد کنند و ادامه تنش سیاست های فرهنگی بین سه فرهنگ ملی ، مدرن و مذهبی را ادامه ندهند.

جامعه ما ترکیبی از هر سه فرهنگ است و هرگونه تلاش برای تحقیر یکی از آنها در دیگری ، در نهایت باعث افزایش تنش ها و درگیری های سیاسی و اجتماعی و فرهنگی در جامعه می شود و احتمال انسجام جامعه را از بین می برد. اشتباه پهلوی محوریت فرهنگ ملی و حاشیه نشینی فرهنگ مذهبی بود و اجازه نداد که پهلوی در نهایت خوب باشد. اگر بخواهد همان سیاست هایی مانند پهلوی را دنبال کند ، جمهوری اسلامی همان سرنوشت را پیدا خواهد کرد ، اما این بار به مرکزیت فرهنگ مذهبی و رد فرهنگ ملی. این الگوی سیاست و گفتمان فرهنگی رد شد.

جمهوری اسلامی خوب است که بازتاب پهلوی را مطالعه کند. ما باید در سه فرهنگ به تعادل برسیم تا جامعه بتواند زندگی عادی را تجربه کند. این به دلیل حاکمیت این سه فرهنگ و ایجاد نابرابری در این سه فرهنگ برای پنج سال گذشته مختل شده است. تا حدودی ، بحران های مادی و اقتصادی که امروزه مردم با آن روبرو هستند به دلیل درگیری بین این سه فرهنگ است. اگر جمهوری اسلامی فرهنگ نوروز را به عنوان منبع اصلی جامعه برای زندگی اقتصادی خود پذیرفت ، امروز ما در مناطق مختلف گردشگری نوروز و بازارهای نوروز مبادله های منطقه ای و بین المللی عظیمی داشتیم که می تواند اقتصاد مردم ایران را به اندازه نفت یا حتی بیشتر نفت تغذیه کند.

علاوه بر این ، اگر فرهنگ نوروز ، مانند فرهنگ محرم ، از دیدگاه حاکمیت عزت و اعتبار خود را داشته باشد ، و همانطور که محرام مؤسسات فرهنگی ، سیاسی ، اجتماعی و اقتصادی را بسیج می کرد تا فرهنگ نوروز را با شکوه تر کند ، شادی و خوشبختی که در جامعه ایجاد می شود ، انرژی را برای زندگی اقتصادی تولید می کند. امید جامعه در حال افزایش بود و انسجام اجتماعی و فرهنگی ایجاد شد ، و بسیاری از هزینه هایی که دولت برای تأمین اجتماعی یا کنترل جامعه برای آن هزینه نمی کرد. این هزینه ها به این دلیل است که در درون جامعه پر از درگیری است ، نه نشاط و نشاط. اگر فرهنگ نوروز گسترش یابد و قانون نوروز را به عنوان الگویی در توسعه ببیند و ببیند ، دستاوردهای نوروز بسیار بیشتر خواهد بود. در کتاب من نوروز نور ، پیوند بین فرهنگ نوروز و نوروز را با توسعه شرح داده ام و نیازی به گسترش آن در اینجا نیست.

منبع: چشم انداز ایران

216216



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7211

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *